Pocketpair bijt van zich af na aanklachten Nintendo

-

Nintendo startte onlangs een rechtszaak tegen Pocketpair, maar de indie-ontwikkelaar is niet van plan om zomaar te buigen. In een statement laten ze weten hoe ze over de zaak denken.

Pocketpair deelt de desbetreffende statement op social media. De ontwikkelaar achter de survival-hit Palworld geeft aan niet te begrijpen waarop de patentaanklachten zijn gebaseerd. Ze geven ook aan dat ze niet op de hoogte zijn gesteld door Nintendo of een andere partij over welke patenten het precies gaat. Pocketpair geeft aan dat ze een kleine studio in Tokio zijn die eigenlijk alleen de focus wil houden op het maken van leuke games. Het succes van Palworld was voor hen zeer onverwachts en ze geven dan ook aan dat ze elke dag nog aan de titel sleutelen, zodat fans een betere ervaring krijgen voorgeschoteld. Echter, door de rechtszaak zullen er tijd en middelen moeten worden gespendeerd buiten de ontwikkeling van de game. Ze bieden hun excuses aan; ze hopen dat de fans geen last ervaren door de situatie. Gaan ze doen wat Nintendo zegt? Die kans is klein, want ze claimen stellig het volgende: " We doen echter ons uiterste best voor onze fans en om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars van indiegames niet worden belemmerd of ontmoedigd om hun creatieve ideeën uit te voeren."

Palworld is nu beschikbaar voor de pc en Xbox-consoles. Wellicht dat Palworld snel naar de PS5 wordt gebracht.

Bron: Pocketpair
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Palworld

Ontwikkelaar:

POCKET PAIR, Inc.

Uitgever:

POCKET PAIR, Inc.

Release:

19 januari 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
XONE
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord