Prachtige Metroidvania MIO: Memories in Orbit onthuld

Geplaatst: 18 juni 2024 19:00
Aangepast: 19 juni 2024 12:19
-

Tijdens de Nintendo Direct kwamen er veel spraakmakende games langs. De prachtige Metroidvania - genaamd MIO: Memories in Orbit - is daar geen uitzondering op.

Uitgever Focus Entertainment slaat de handen ineen met Douze Dixièmes (Shady Part of Me) om MIO: Memories in Orbit uit te brengen. Deze 2D-Metroidvania speelt zich af in de Vessel - een gigantisch ruimteschip dat een onbekende course vaart in het heelal. Spelers nemen de controle over van de android MIO en verkennen deze uitermate kleurrijke titel. Ze moeten malafide robots van zich af zien te slaan, terwijl ze zich een weg banen door de actievolle platformer. Je gaat diverse vaardigheden ontgrendelen, waardoor je nieuwe gebieden kan openen. Douze Dixièmes mag meteen rekenen op veel lof. De vergelijking met Ori en Hollow Knight wordt door de Nintendo fanbase snel gemaakt.

MIO: Memories in Orbit verschijnt in 2025 voor de pc, Xbox-consoles, PlayStation-consoles en Nintendo Switch.

Bron: Nintendo Direct
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot MIO: Memories in Orbit

Ontwikkelaar:

Douze Dixièmes

Uitgever:

Focus Entertainment

Release:

2025

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Reacties
Avatar Anita
Anita

19 juni 2024 om 11:03

Dat Focus Entertainment deze heeft bewaard voor de Nintendo Direct, maar daardoor is het zeker een van de hoogtepunten. Het ziet er echt uit als een prachtige en leuke game.

Avatar Juggy
Juggy

19 juni 2024 om 11:13

@Anita hahaha elke keer als ik denk Metroidvania-moe te zijn, komt er toch weer een (vermoedelijk) pareltje voorbij die de interesse wederom prikkelt

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord