Journey to the Savage Planet

  • Ontwikkelaar Typhoon Studios
  • Eerste releasedatum 28 januari 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Raccoon Logic pakt de draad op van Typhoon Studios

Het kerntalent van de gesloten Journey to the Savage Planet-ontwikkelaar Typhoon Studios is weer hervormd. Het team gaat verder onder de nieuwe naam Raccoon Logic.

Raccoon Logic is een nieuwe studio gevestigd in Montreal die is opgericht na de beslissing van Google om al haar interne ontwikkelstudio's te sluiten eerder dit jaar. Raccoon Logic laat weten dat dit heeft gezorgd voor een grote initiële investering van Tencent. Hiermee is de studio klaar voor nieuwe avonturen in de actie-avonturenwereld. Het team bestaat uit medeoprichter Alex Hutchinson, die voorheen creatief directeur was voor Assassin's Creed III en Far Cry 4, en tevens hoofdontwerper van Spore. Ook Reid Schneider zit in het team als hoofd van de studio en was voorheen uitvoerend producent van Batman: Arkham Origins en Batman: Arkham Knight. Yannick Simard werkt als hoofd technologie voor Watch Dogs 1 en 2 en gaat nu dezelfde functie bekleden binnen Raccoon Logic. Ook art director Erick Bilodeau en technisch ontwerpdirecteur Marc-Antoine Lussier gaan het team versterken. "Wij zijn enthousiast om terug te zijn in de indie-wereld om games te creëren waar we werkelijk in geloven met een fantastisch nieuw team", laat Hutchinson weten. "De eerdere investering van Tencent is een grote boost, waardoor we het belangrijke werk zelf kunnen doen voordat we met uitgevers praten." Schneider voegt er nog aan toe dat het team er naar uitkijkt om het werk op te pakken dat begonnen is bij Typhoon Studios en voortbouwt op de Journey to the Savage Planet franchise in de toekomst. Namens het gehele team bedankt hij hun partners bij Tencent, Google en 505 voor hun steun. Vorig jaar had Google Typhoon Studios overgenomen voor het ontwikkelen van games voor Google Stadia.

onbekend

Typhoon Studios gaat verder onder de naam Raccoon Logic.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?