Diverse projecten Google Stadia geannuleerd

Geplaatst: 1 oktober 2022 17:30

Nadat eerder deze week al duidelijk is geworden dat Google stopt met gamestreamingsdienst Stadia, wordt hierbij ook inzichtelijk welke games in ontwikkeling waren voor de cloudgamingservice. Deze zijn door de beslissing van Google vooralsnog stopgezet.

Diverse mensen die op de hoogte waren van de plannen omtrent verschillende gameprojecten van Stadia hebben dit gedeeld met VGC. Zo blijkt dat een vervolg op Journey to the Savage Planet in ontwikkeling was voor de gamestreamingsdienst. Een nieuwe versie van dit planetenavontuur lijkt dus echter een streep door te kunnen, bij Stadia althans. In onze review van Journey to the Savage Planet is al gebleken dat er nog genoeg is ruimte voor verbetering bij deze first-person avonturen game, check deze hier. Verder was een voormalig creatief medewerker van Assassin's Creed bezig met een nog onbekend project voor een multiplayergame. Benoemd wordt dat Stadia samen met muziekgamefirma Harmonix aan een originele gametitel heeft gewerkt en deze nagenoeg afgerond was. Wel waren er problemen omtrent de muzikale licenties van de game die voor ontwrichting in het ontwikkelproces hebben gezorgd, hoewel dit wordt ontkend door de CEO van Harmonix Steve Janiak.

Daar blijft het niet bij qua welles-nietes-verhalen over projecten bij Google Stadia. Volgens interne bronnen bij Stadia hebben gerenommeerde personen uit de gamewereld, Yu Suzuki en Hideo Kojima, voorstellen gedaan omtrent het ontwikkelen van exclusieve games voor Stadia. Een woordvoerder van Google Stadia zegt dat langere contactperiodes tussen verschillende partijen niet automatisch leiden tot een voorstel of project. Verhalen gaan echter wel de ronde dat Kojima Productions bezig was met een project en dit gepitcht zou hebben als een episodische horrorgame, maar dat dit zou zijn afgewezen door Phil Harrison, algemeen directeur van Stadia. In een interview van afgelopen zomer refereerde Hideo Kojima naar een groot project dat gecanceld was, nu wordt mogelijk geacht dat het om de eerder beschreven episodische horrorgame gaat.

Stadia5

Hoewel diverse ontwikkelde games gecanceld zijn bij Google Stadia, is het interessant te volgen in hoeverre en welke van deze projecten toch hun opwachting gaan maken bij gameconsoles of streamingsdiensten. De tijd zal het leren.

Bron: Video Games Chronicle
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Journey to the Savage Planet

Series

-

Uitgever

505 Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasewindow

28 januari 2020

Ontwikkelaar

Typhoon Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord