RETURNAL

  • Ontwikkelaar Housemarque
  • Eerste releasedatum 30 april 2021
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre Survival , Third-Person Shooter , Roguelike
  • Gameliner score

Returnal is grote winnaar op de BAFTA Games Awards

Returnal was de grote winnaar op de BAFTA Games Awards 2022. Ontwikkelaar Housemarque nam maar liefst vier trofeeën mee naar huis, waaronder die van beste game.

Jane Perry won de award voor ‘beste performer in a leading role’ voor haar vertolking van Returnals hoofdpersonage Selene Vassos, waarbij de door Sony uitgegeven titel ook de ‘audio achievement’ en ‘best music’ awards won. Andere opvallende winnaars zijn It Takes Two en Ratchet & Clank: Rift Apart, die elk twee prijzen wonnen. De co-opgame won in de categorie ‘multiplayer’ en ‘original property’, terwijl Ratchet & Clank: Rift Apart geprezen werd voor ‘animation’ en ‘technical achievement’. De prijs voor beste debuutgame ging dan weer naar Toem, het handgetekende avonturenspel van Something We Made.

De volledige lijst van alle categorieën en hun respectievelijke winnaars vind je terug op de officiële BAFTA-website.

BRON BAFTA

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?