FIFA 19

  • Ontwikkelaar EA Sports
  • Eerste releasedatum 28 september 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Ronaldo niet langer boegbeeld FIFA 19

Electronic Arts heeft besloten voetballer Cristiano Ronaldo te vervangen als boegbeeld van FIFA 19. Middels een tweet heeft de uitgever bekendgemaakt welke gezichten voortaan op het promotiemateriaal en in de game terug te vinden zijn.

Een reden voor deze verandering gaf EA niet prijs, maar dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de perikelen rondom de sterspeler. De Portugees wordt namelijk beticht van verkrachting en is daardoor het afgelopen half jaar al vaker negatief in het nieuws, tot ongenoegen van EA. Het boegbeeld van FIFA is jaarlijks een behoorlijk ding, jarenlang prijkte Lionel Messi op de cover van de populaire voetbalgame. Bij FIFA 17 werd er gekozen voor Marco Reus en bij de laatste twee edities stond Ronaldo op de voorkant. De uitgever betaalt miljoenen om de sterren in de picture te zetten, maar ziet zich nu genoodzaakt Ronaldo te vervangen.

Ronaldo wordt vervangen door drie spelers. Vanaf nu zijn Kevin de Bruyne, Neymar en Dybala te zien. De laatstgenoemde is tevens ploeggenoot van de Portugese aanvaller.

Over auteur PatrickLamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?