Schrijver deelt details over Emio

-

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club is de nieuwste detectivegame van Nintendo. Producer en schrijver Yoshio Sakamoto deelt meer details over de game.

Vorige week kregen we een hele korte teaser trailer van Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club te zien. Deze trailer laat ons met behoorlijk veel vragen achter. We zagen namelijk alleen de figuur met de papieren zak over zijn hoofd, maar wie of wat is Emio en wat voor game is Nintendo over hem aan het maken? In een video brengt producer en schrijver Yoshio Sakamoto wat meer over de game aan het licht. Famicom Detective Club is een serie die al erg lang bestaat, maar waar wij in het Westen niet zoveel van hebben gezien. Dertig jaar geleden werden de eerste twee titels voor de NES uitgebracht op de diskette add-on. Nu is het tijd voor een nieuw deel in de serie en dat is dus Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club. Deze eerste nieuwe titel in dertig jaar gaat dus over Emio, een figuur dat huilende meisjes een papieren zak aan zou bieden in ruil voor hun leven. Dit lijkt een sterk broodjeaapverhaal, maar is dat ook echt zo? Wanneer de detectives een moordzaak moeten oplossen die sterke overeenkomsten vertoont met het verhaal van Emio, lijkt deze urban legend toch niet slechts een legende te zijn. Volgens Sakamoto is Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club de beste titel in de serie tot nu toe, met alle kennis en ervaring die het team door de jaren heen heeft opgedaan. Hij hint er wel naar dat het einde wellicht voor wat verdeeldheid kan zorgen onder de fans, maar dat zorgt er ook wel voor dat men nog lang over de game blijft praten.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club is 29 augustus beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Bron: Nintendo
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

29 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord