Serie doet verkoop The Last of Us game goed

Geplaatst:
Aangepast: 23 januari 2023 22:01

Een film of serie-adaptatie kan soms goed uitpakken voor een franchise. Bij The Last of Us is dat wel gebleken, want de verkoopcijfers van de game schoten omhoog na de lancering van de serie.

Vorige week verscheen de eerste aflevering van The Last of Us op HBO Max. Met Gameliner waren wij aanwezig bij de première van The Last of Us serie en dit viel goed in de smaak. Niet alleen bij ons, zo blijkt nu. Want de verkoopcijfers van het eerste deel van The Last of Us schoten na de eerste aflevering van de serie door het dak. Zo werd het in het Verenigd Koninkrijk een groei geconstateerd van maar liefst 238%. Dat is niet mis. Sterker nog, daarmee was het de snelstgroeiende game als het aankomt op verkoopcijfers. Toch niet slecht voor een game die zijn origineel werd uitgbracht in 2013.

The Last of Us Part 1

De serie van The Last of Us is momenteel te bekijken via HBO Max.

Bron: GamesIndustry
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Last of Us

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

14 juni 2013

Ontwikkelaar

Naughty Dog

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord