Series: Final Fantasy XIV krijgt live-action tv-serie

Geplaatst:

De laatste tijd krijgen steeds meer games een eigen film of serie. Het is dan ergens ook niet gek dat Final Fantasy XIV een eigen live-action tv-serie krijgt.

De Final Fantasy-games lenen zich uitstekend voor filmadaptaties en de prachtige animatiefilms als Advent Children en Kingsglaive zijn daar de perfecte voorbeelden van. Van de MMO Final Fantasy XIV gaat er echter een heuse live-action tv-serie komen, die boordevol bekende wezens en personages zit. Deze tv-serie komt voort uit een samenwerking tussen Square Enix, Sony Pictures Television en Hivemind. Dit laatste productiebedrijf werkt onder andere ook aan de Netflix-serie van The Witcher. De tv-serie van Final Fantasy XIV speelt zich af in de wereld van Eorzea en draait om de strijd tussen magie en technologie. Verschillende bekende elementen uit de Final Fantasy-games worden in deze serie verwerkt, zoals Chocobo's, Airships en natuurlijk een personage dat Cid heet.

Momenteel zijn er helaas nog geen verdere details over de serie bekend. Hopelijk leren we spoedig meer en kunnen we de serie uiteindelijk ook hier in Nederland bekijken.

Bron: Hollywood Reporter
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 3, PlayStation 4

Releasedatum

27 augustus 2013

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord