Sony stopt met de distributie van de PlayStation 2

Geplaatst: 29 december 2012 16:28
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het hoofdkantoor van Sony in Japan heeft zojuist besloten om de distributie van de PlayStation 2, bijna dertien jaar na de lancering, te stoppen in eigen land. Dit laat het Japanse tijdschrift Famitsu weten.

De PlayStation 2 heeft meer dan 150 miljoen stuks verkocht wereldwijd sinds de lancering van de console op 4 maart 2000. De console is voor veel gamers de favoriete console aller tijden. De PlayStation 2 had een ongekende uithoudingsvermogen, want ondanks de PlayStation 3 uitkwam in 2006, werd de PlayStation 2 nog altijd goed verkocht.

Sony heeft nog niet laten weten of ze de distributie ook in de rest van de wereld staken. In elk geval zou dit een goed voorteken kunnen zijn dat de vierde PlayStation-generatie binnenkort aangekondigd gaat worden.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer