The Callisto Protocol gecanceld in Japan

Geplaatst:
Aangepast: 27 oktober 2022 22:40

De Japanners die reikhalzend uitkijken naar de release van The Callisto Protocol komen van een koude kermis thuis. De game wordt namelijk niet uitgebracht in het land van de rijzende zon.

Het is een trieste dag voor de Japanse fans van horrorgames, want de release van The Callisto Protocol in Japan is in de shredder gegooid. Dit maakt uitgever Bluehole bekend op het officiële Japanse Twitterkanaal van de game. Reden hiervoor is dat ontwikkelaar Striking Distance Studios gevraagd is om de game te censureren. De ontwikkelaar van The Callisto Protocol en de studio achter de Dead Space games weigert dit echter te doen, omdat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring. Hierdoor krijgt de game geen leeftijdsindicatie van de Japanse instantie CERO en kan daardoor niet op de Japanse markt verschijnen. Het realisme van bijvoorbeeld het bloed in The Callisto Protocol gaat de Japanse instanties schijnbaar te ver. Gelukkig is er voor menig Japanner nog een goede uitweg om de game in huis te halen, aangezien de consoles van tegenwoordig regiovrij zijn. Dat wordt dus een exemplaar imorteren.

The Callisto Protocol releaset op 2 december voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc.

Bron: Bluehole
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Callisto Protocol

Series

-

Uitgever

KRAFTON

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2 december 2022

Ontwikkelaar

Striking Distance Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord