Echt bloed in The Callisto Protocol

Geplaatst:

De ontwikkelaars van The Callisto Protocol hebben extreme maatregelen genomen om hun game er realistisch uit te laten zien. Ze hebben namelijk echte gore en echt bloed bestudeerd.

Tijdens de Summer Game Fest showcase kregen we de eerste gameplay beelden te zien van The Callisto Protocol. In die beelden zagen we protagonist Jacob een aantal gruwelijke vijanden afweren met een geweer dat de monsters letterlijk uit elkaar scheurt, net als in Dead Space. In een interview spreekt Chris Stone, chief creative officer bij Striking Distance Studios en voorheen animatieregisseur van Dead Space, over de inspiratiebronnen van de ontwikkelaar van de game. Stone noemt survival horror zwaargewichten als Silent Hill en Resident Evil als "duidelijke invloeden". Buiten de gamewereld heeft het team zich laten inspireren door horrorfilms als The Thing en Event Horizon, maar ook door de Franse en Koreaanse cinema, die volgens Stone "echt een tandje bijsteken in het horrorgenre". Maar het team stopte niet bij fictie toen het ging om het creëren van de verontrustende elementen van The Callisto Protocol. Het team heeft zich ook laten inspireren door horror en gore uit de echte wereld. "We keken naar een heleboel voorbeelden van horror en gore uit het echte leven," legt Stone uit. "Hoewel deze een stuk minder leuk waren om te onderzoeken, was het enkele van de meest memorabele en waardevolle inhoud als het ging om het creëren van realistische visuals en ervaringen."

The Callisto Protocol echt bloed1

The Callisto Protocol staat op de planning voor een release op 2 december.

Bron: Gamesradar

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Callisto Protocol

Series

-

Uitgever

KRAFTON

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2 december 2022

Ontwikkelaar

Striking Distance Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord