The Pokémon Company mengt zich in Palworld-debacle

Geplaatst:
Aangepast: 25 januari 2024 10:09

Is het nou regelrecht jatwerk of niet? Sinds de launch van Palworld lijkt bijna iedereen zich bezig te houden met diens creature design en of ontwikkelaar Pocketpair hiervoor Pokémon assets zou hebben geript. Iedereen behalve The Pokémon Company, de rechtmatige eigenaar van de mogelijk geripte assets. Maar ook die heeft nu aangegeven dat men een onderzoek is gestart.

Men heeft het er maar druk mee bij Pocketpair. Aan de ene kant verkoopt hun game Palworld als een malle en voert het de populariteitslijst aan met miljoenen verkopen binnen de eerste week, maar aan de andere kant moet het zich al dagen wapenen tegen verbaal geweld. De zogeheten 'Pals' in Palworld vertonen akelige gelijkenissen met diverse Pokémon en dat heeft kwaad bloed gezet bij zowel spelers als wat game designers. Het resultaat: een trits aan boze tweets, waarbij volgens Pocketpair zelfs doodsbedreigingen worden geuit.

Iedereen heeft dus zijn mening al klaar, maar tot voor kort leek The Pokémon Company zich afzijdig te houden in de discussie. Daar is inmiddels verandering in gekomen. The Pokémon Company geeft namelijk aan een onderzoek te zijn gestart naar het vermeende plagiaat, waarbij het mededeelt dat het geen toestemming heeft gegeven voor het gebruik van Pokémon IP of diens assets.

Ontwikkelaar Pocketpair maakt zich vooralsnog geen zorgen. Zij hebben al aangegeven dat Palworld voor launch door meerdere juridische reviews is gekomen, iets wat volgens enkele voormalig Pokémon-devs op z'n minst bijzonder te noemen valt.

Wordt vervolgd.

Bron: The Pokémon Company
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Palworld

Series

-

Uitgever

POCKET PAIR, Inc.

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasewindow

19 januari 2024

Ontwikkelaar

POCKET PAIR, Inc.

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord