The Sinking City keert terug naar digitale gamewinkels

Geplaatst: 6 januari 2021 12:20

The Sinking City keert weer terug naar de digitale gamewinkels. De game werd vorig jaar uit de digitale schappen verwijderd na een onenigheid tussen ontwikkelaar Frogwares en uitgever Nacon.

The Sinking City is een horrorgame die zich afspeelt in de wereld van H.P. Lovecraft's verhaal The Call of Cthulhu. De game verscheen in juni 2019 en werd over het algemeen goed ontvangen. In augustus vorig jaar werd The Sinking City echter om juridische redenen verwijderd uit gamewinkels. Ontwikkelaar Frogwares was namelijk in een gerechtelijk conflict gekomen met uitgever Nacon. Er was onenigheid over wie de IP nou in handen had en over het uitbetalen van de royalty's. Frogwares heeft toen besloten om de game uit digitale gamewinkels te verwijderen en het contract met Nacon te beëindigen, om te voorkomen dat Nacon nog geld zou verdienen aan de titel. Sinds gisteren is The Sinking City echter weer te vinden in digitale gamewinkels. In een persbericht geeft uitgever Nacon namelijk aan dat, ondanks dat de rechtszaak tussen beide partijen nog gaande is, de Franse rechtbank heeft besloten dat de game gewoon weer verkocht mag worden. Frogwares heeft in de ogen van de rechtbank namelijk op onwettige wijze het contract tussen beide partijen beëindigd, waardoor Frogwares niet zomaar mag besluiten om de game uit de digitale schappen te verwijderen.

onbekend

The Sinking City is momenteel weer te verkrijgen via de Microsoft Store. Later keert de game ook terug naar Steam en de PlayStation Store.

Bron: Nacon
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Sinking City

Series

-

Uitgever

Bigben Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

27 juni 2019

Ontwikkelaar

Frogwares

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord