The Sinking City

  • Ontwikkelaar Frogwares
  • Eerste releasedatum 27 juni 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Xbox Series
  • Genre Puzzel , Horror
  • Gameliner score

The Sinking City om juridische redenen geschrapt van gamewinkels

De horror detectivegame The Sinking City is een tijdje geleden uit digitale gamewinkels als Steam geschrapt. De reden hierachter is een juridisch geschil tussen de ontwikkelaar en uitgever.

The Sinking City verscheen in de zomer van vorig jaar. Deze horror detectivegame speelt zich af in de wereld van H.P. Lovecraft's The Call of Cthulhu. Eerder dit jaar verdween de game echter spontaan uit digitale gamewinkels als Steam en GOG. Toentertijd was er geen reden gegeven voor het weghalen van de game, maar daar is nu verandering in gekomen. Ontwikkelaar Frogwares heeft namelijk in een uitgebreid statement onthuld waarom de game ineens niet meer in digitale gamewinkels te verkrijgen was. Volgens Frogwares had de ontwikkelaar namelijk heel wat problemen met de uitgever Bigben Interactive, inmiddels bekend onder de naam Nacon. Frogwares onthult dat Nacon altijd structureel te laat was met het uitbetalen van de royalty's. Ook geeft Frogwares aan dat er onenigheid was over wie de IP nou daadwerkelijk in handen had. Volgens het contract dat Frogwares en Nacon getekend hadden, liggen de rechten van de game bij Frogwares en kreeg Nacon de rechten om de game uit te geven en te verkopen. Volgens Frogwares hield Nacon zich niet aan deze afspraken en dwong zij Frogwares zelfs de broncode van de game op te geven. Volgens Frogwares is Nacon de studio nog zo'n miljoen euro schuldig. Om te voorkomen dat Nacon nog meer geld binnenhaalt waar Frogwares geen cent van terugziet, heeft de ontwikkelaar besloten om de game van verschillende digitale gamewinkels te schrappen.

onbekend

The Sinking City is nog wel te verkrijgen via de website van Frogwares zelf, via Origin en via de Nintendo Switch eShop.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?