The Sinking City om juridische redenen geschrapt van gamewinkels

Geplaatst: 26 augustus 2020 10:21

De horror detectivegame The Sinking City is een tijdje geleden uit digitale gamewinkels als Steam geschrapt. De reden hierachter is een juridisch geschil tussen de ontwikkelaar en uitgever.

The Sinking City verscheen in de zomer van vorig jaar. Deze horror detectivegame speelt zich af in de wereld van H.P. Lovecraft's The Call of Cthulhu. Eerder dit jaar verdween de game echter spontaan uit digitale gamewinkels als Steam en GOG. Toentertijd was er geen reden gegeven voor het weghalen van de game, maar daar is nu verandering in gekomen. Ontwikkelaar Frogwares heeft namelijk in een uitgebreid statement onthuld waarom de game ineens niet meer in digitale gamewinkels te verkrijgen was. Volgens Frogwares had de ontwikkelaar namelijk heel wat problemen met de uitgever Bigben Interactive, inmiddels bekend onder de naam Nacon. Frogwares onthult dat Nacon altijd structureel te laat was met het uitbetalen van de royalty's. Ook geeft Frogwares aan dat er onenigheid was over wie de IP nou daadwerkelijk in handen had. Volgens het contract dat Frogwares en Nacon getekend hadden, liggen de rechten van de game bij Frogwares en kreeg Nacon de rechten om de game uit te geven en te verkopen. Volgens Frogwares hield Nacon zich niet aan deze afspraken en dwong zij Frogwares zelfs de broncode van de game op te geven. Volgens Frogwares is Nacon de studio nog zo'n miljoen euro schuldig. Om te voorkomen dat Nacon nog meer geld binnenhaalt waar Frogwares geen cent van terugziet, heeft de ontwikkelaar besloten om de game van verschillende digitale gamewinkels te schrappen.

onbekend

The Sinking City is nog wel te verkrijgen via de website van Frogwares zelf, via Origin en via de Nintendo Switch eShop.

Bron: Frogwares
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Sinking City

Series

-

Uitgever

Bigben Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

27 juni 2019

Ontwikkelaar

Frogwares

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord