Trailer: Bouw er op los in SteamWorld Build

Geplaatst:
Aangepast: 23 januari 2023 21:51

Thunderful Games heeft een nieuwe SteamWorld-game aangekondigd. In een nieuwe trailer onthullen zij SteamWorld Build, een citybuilder in het SteamWorld-universum.

De wereld van SteamWorld begint inmiddels aardig uit te dijen. Zo werd in november 2021 co-op avontuur SteamWorld Headhunter aangekondigd. Recent heeft Thunderful Games ook Sommerville ontwikkelaar Jumpship overgenomen. Wellicht is de reden geweest dat zij met nog een project bezig waren, namelijk een heuse citybuilder in het universum van SteamWorld. De game heet SteamWorld Build en - je zou het niet verwachten bij een citybuilder met zo'n titel - staat in het teken van het bouwen van je eigen mijnstad.

In de trailer krijgen we allereerst een goede indruk van de vredelievende sfeer die er in je mijnstad te proeven is. Alles oogt vredig en kleurrijk. Toch is niets wat het lijkt, want om je mijnstad verder uit te kunnen breiden en te onderhouden, moet je ondergronds op zoek gaan naar materialen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want in het ondergrondse ben je niet alleen. Er liggen vijanden op de loer die jouw harde werk teniet doen. Het is dus zaak je hier goed tegen te wapenen.

SteamWorld Build staat gepland voor en release in 2023 voor pc en consoles. Op welke consoles de game uiteindelijk gaat belanden is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Thunderful Games
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SteamWorld Build

Series

-

Uitgever

Thunderful Publishing

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

1 december 2023

Ontwikkelaar

Thunderful Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord