Trailer: Ga op kruistocht in de strategiegame The Valiant

Geplaatst:

Het geloof in de middeleeuwen was ijzersterk en de paus riep regelmatig op om dat te tonen in de verschillende kruistochten. Als moderne mens mogen we dat nu beleven in de strategiegame The Valiant.

The Valiant werd in mei onthuld
, maar kreeg vandaag een gloednieuwe trailer. We begeven ons naar Europa en het Midden-Oosten in de dertiende eeuw na christus. Je speelt als Theoderich van Akenburg die een kruistocht heeft meegemaakt. Hij wil dit achter zich laten, maar moet opnieuw de strijd aangaan. Samen met Ulrich heeft hij namelijk de staf van Aaron gevonden. Wanneer de andere stukken van de staf met elkaar worden verenigd dan heeft de drager onmenselijke krachten. Theoderich besluit om zelf die stukken te zoeken, zodat Ulrich ze niet in handen krijgt. Op deze manier hoopt hij een ramp te voorkomen. Je reist dus door Europa en het Midden-Oosten en ontmoet andere krijgers die zich bij je aansluiten. In de nieuwe trailer is te zien dat je via een map de missies moet selecteren en hierbij ook je eigen team kunt samenstellen. De game lijkt een ode te zijn aan de oude strategiegames, want de stijl en de gameplay lijken daar erg op. Naast singleplayer biedt de game ook een multiplayer-ervaring.

The Valiant heeft nog geen releasedatum, maar verschijnt voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series.

Bron: THQ Nordic Digital Showcase

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Valiant

Series

-

Uitgever

THQ Nordic

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 oktober 2022

Ontwikkelaar

Kite Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord