Video: Assassin's Creed Mirage brengt klassieke assassinations terug

Geplaatst:

Ubisoft gaat met Assassin's Creed Mirage terug naar de core van de franchise. In een nieuwe videoblog laten ze weten hoe ze dat gaan doen.

Als je even geen trek meer hebt in die ellendig lange RPG's van Ubisoft, dan heb je geluk - de ontwikkelaars zaten er namelijk ook niet om te springen. In de videoblog vertellen ze dat ze graag weer een trip down memory lane maken en terugblikken op wat Assassin's Creed populair maakte in de beginjaren van de franchise. Terwijl je de buurten (on)veilig maakt in Bagdad is het goed om te weten dat er veel geliefde features uit de oudere games terugkeren. Ja, Mirage draait om drie grote gameplaymechanics: parkour, stealth en assassinations. Laten we lekker tegendraads het eerst hebben over assassinations. Je vijanden zijn geen kogelsponzen meer. Je krijgt genoeg opties om menig opponent in één beweging uit te schakelen. Een geliefde assassination keert terug: de zogenaamde 'bench assassination' uit Assassin's Creed II is te bewonderen in Mirage. De video zit vol met sluipmoordenaartrucjes die echte AC-fans natuurlijk wel kunnen spotten. Jij ook?

Als één van de Hidden Ones zijn twee onderdelen van je bestaan natuurlijk cruciaal: het rondrennen op de daken en de stealth die je gebruikt om uit het zicht van de Order of the Ancients te blijven. Om de parkour sport goed te kunnen blijven beoefenen moet je vooral rekening houden met het tempo en de momentum. Vele freerun-vaardigheden uit de vorige games keren terug, maar we maken ook kennis met een nieuwe skill, namelijk polsstokhoogspringen. Tot slot kunnen AC-fans hun hart ophalen, want speciaal voor de fans van de oudere games kun je een filter aanzetten tijdens het spelen van Assassin's Creed Mirage. Hierdoor krijgt de game dezelfde grijsblauwe look als de originele Assassin's Creed. De volgende episode wordt snel vrijgegeven, maar houdt natuurlijk ook de Ubisoft Forward Showcase van aankomende maandag in de gaten; Assassin's Creed Mirage is namelijk één van de deelnemers tijdens het evenement.

Check hier de eerste beelden van Assassin's Creed Mirage.

Assassin's Creed Mirage verschijnt op 12 oktober voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles.

Bron: Ubisoft
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed Mirage

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

5 oktober 2023

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord