Video: Visueel gehandicapten kunnen Forza Motorsport spelen

Geplaatst:
Aangepast: 28 april 2023 12:18

De toegankelijkheid van Forza Motorsport is groter dan ooit. Turn 10 Studios introduceert namelijk Blind Driving Assists zodat mensen met een visuele handicap ook de game kunnen spelen.

Als je te kampen hebt met een handicap dan kan het soms lastig zijn om games te spelen. Daarom zijn er bijvoorbeeld speciale controllers op de markt. Maar een enorm moeilijke opgave is om een racegame te spelen als je visueel gehandicapt bent. Tot voor kort leeg dat een onmogelijke opgave, maar dankzij het harde werk bij Turn 10 Studios is dat mogelijk in Forza Motorsport. Met de Blind Driving Assists kun je als visueel gehandicapte ook de game spelen. Het navigeren tijdens de race wordt in dat geval vooral gedaan door middel van geluid. Door geluidssignalen af te geven weet de speler dat hij of zij van de baan dreigt te raken, maar ook bijvoorbeeld wat voor bocht er aan zit te komen. Brandon Cole, Neha Chintala en Todd Hesley leggen in onderstaande video uit hoe deze functionaliteit tot stand is gekomen.

Forza Motorsport komt ergens dit jaar uit voor pc en Xbox Series X|S.

Bron: Xbox
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Forza Motorsport (2023)

Series

Forza

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

10 oktober 2023

Ontwikkelaar

Turn 10 Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord