Vier Xbox-games komen naar andere platformen

Geplaatst:
Aangepast: 22 februari 2024 00:05

Tijdens de Official Xbox Podcast werd er gesproken over de toekomst van de groene gamegigant. Er werd tevens onthuld dat er vier exclusieve games worden uitgebracht op andere platformen.

Ondanks dat Xbox topman Phil Spencer niet direct aangeeft welke games er naar de andere platformen verkassen, kunnen we een goede gok wagen. Twee live-service games en twee kleinere games worden uitgebracht op andere consoles. Het lijstje bestaande uit Sea of Thieves, Grounded, Hi-Fi Rush en Pentiment klinkt hierbij het meest aannemelijk. Spencer geeft aan dat Starfield en Indiana Jones and The Great Circle in ieder geval bij de Xbox-basis blijven - voor nu tenminste. De eindbaas bij Xbox geeft aan dat hij erin gelooft dat exclusieve games steeds minder een rol gaan spelen in de game-industrie. De beslissing om de vier Xbox-games naar andere platformen te brengen is dan ook met het oog op het langdurige succes van Xbox in deze competitieve markt.

Update: inmiddels is er bekendgemaakt om welke titels het gaat en naar welke platformen ze komen. Hier lees je alles wat je moet weten:

  • Pentiment - PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch - 22 februari
  • Hi-Fi RUSH - PlayStation 5 - 19 maart
  • Grounded - PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch - 16 april
  • Sea of Thieves - PlayStation 5 - 30 april

Een hoop paniek om niks? Of ben jij nog steeds ietwat nerveus voor de toekomst van de groene gamegigant?

Bron: Official Xbox Podcast
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hi-Fi Rush

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 januari 2023

Ontwikkelaar

Tango Gameworks

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord