Tango Gameworks en Hi-Fi RUSH zijn gered door KRAFTON

-

Goed nieuws voor iedereen die Tango Gameworks en Hi-Fi Rush een warm hart toedraagt! De sluiting van de studio gaat niet door, want KRAFTON is de nieuwe uitgever.

De game-industrie kan een keiharde wereld zijn en dat hebben we dit jaar te vaak gezien. Gamestudio's die werden opgedoekt, omdat er bezuinigingen nodig waren. Ook Microsoft heeft zich hier schuldig aan gemaakt. De sluiting van Tango Gameworks viel bij vele gamers verkeerd. De talentvolle studio achter Ghostwire: Tokyo, The Evil Within en Hi-Fi Rush was niet alleen de enige Japanse studio van Xbox, maar ook een ontwikkelaar met de wereld aan de voeten. Het doek leek te vallen voor Tango Gameworks, maar vrij onverwachts heeft KRAFTON daar een stokje voor gestoken.

KRAFTON is een uitgever met meerdere studio's onder haar vleugel, zoals PUBG STUDIOS, Bluehole Studio, Unknown Worlds en Striking Distance Studios. Tango Gameworks is de eerste uitbreiding in Japan en dit past bij het beleid dat KRAFON wil gaan uitvoeren. Ze nemen niet alleen de ontwikkelaar over, maar ze nemen de Hi-Fi Rush IP met zich mee. KRAFTON is van plan de IP uit te breiden en daar maken ze vele gamers heel blij mee. En het mooiste van dit verhaal? Elke medewerker van Tango Gameworks is opnieuw aangenomen om verder te bouwen aan de toekomst van de studio. We kunnen voorzichtig hopen op een happy ending.

HiFi Rush Tango Gameworks KRAFTON1

Soms is het fijn om goed nieuws te mogen delen. Laten we hopen dat Tango Gameworks onder KRAFTON de ondersteuning krijgt die het verdient. De huidige games van Tango Gameworks blijven beschikbaar op Game Pass en de andere platformen waar ze nu op staan.

Bron: KRAFTON
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hi-Fi Rush

Ontwikkelaar:

Tango Gameworks

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

25 januari 2023

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Avatar Anita
Anita

12 augustus 2024 om 15:19

+100 punten voor KRAFTON. Mooi om te zien dat ze ook iedereen weer hebben aangenomen.

Avatar Juggy
Juggy

12 augustus 2024 om 15:26

@Anita Yes, 100% want Tango is zo'n talentvolle studio. Ik hoop wel dat het geen herhaling van zetten wordt over een paar jaar, maar hoop doet voor nu leven

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord