Waarom Until Dawn 2 nooit ontwikkeld is

Geplaatst:
Aangepast: 2 februari 2024 14:43

Heb je je altijd al afgevraagd waarom er nooit een vervolg kwam op het succesvolle Until Dawn? Gamesite Time Extension heeft onderzoek gedaan naar waarom Until Dawn 2 nooit ontwikkeld is.

Ondanks de recente aankondiging van een verbeterde port van Until Dawn voor PS5 en pc door Ballistic Moon tijdens de afgelopen State of Play, rijst de vraag waarom de oorspronkelijke ontwikkelaar, Supermassive Games, geen vervolg heeft gemaakt op de populaire survivalhorrorgame. Voormalige medewerkers onthulden aan gamesite Time Extension dat de studio en Sony wel degelijk een vervolg overwogen, maar dat dit uiteindelijk uitmondde in The Quarry, dat in 2022 werd uitgebracht. Het onderzoek naar de werkcultuur van Supermassive in 2022 bracht beschuldigingen van wanbeheer, beperkte middelen en een gebrek aan groeimogelijkheden aan het licht, wat bijdroeg aan de beslissing om van The Quarry een eigen project te maken. The Quarry, in eerste instantie ontwikkeld als prototype voor Until Dawn 2, verschoof van Sony, waardoor de game werd opgepikt door Google en later werd uitgebracht door 2K in 2022 als spirituele opvolger van Until Dawn. Ondanks recente aankondigingen heeft Supermassive Games of Sony nog geen publieke erkenning of commentaar gegeven over het einde van hun werkrelatie en de nieuwe ontwikkelingen rond Until Dawn.

Until Dawn3

Verdient Until Dawn een echt vervolg? Of zijn we tevreden met The Quarry?

Bron: Time Extension
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Until Dawn

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Releasedatum

26 augustus 2015

Ontwikkelaar

Supermassive Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord