Review: Conan Exiles Pc

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 20:37

Niet zo lang geleden is Conan Exiles uit Early Access gekomen, daar zijn wij natuurlijk als de kippen bij. De volledige game is uitgekomen op 8 mei en is nu beschikbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4. Conan Exiles is één van de Early Access survival games die we de afgelopen tijd genoeg hebben zien verschijnen. Ik ben er deze week mee aan de slag gegaan om te kijken hoe deze game zijn Early Access fase doorstaan heeft.

Survival

Net zoals Rust, en daarbij tig andere games, is Conan Exiles een survival game, maar wat maakt deze game nou echt anders dan de andere games in dit genre? Nou… je begint met het creëren van je personage. Deze creatie modus is voor een survival game best uitgebreid. Deze is zelfs zo uitgebreid dat je onder andere het klokkenspel of de boezem kunt aanpassen. Hierna kies je je naam en word je de wijde wereld van Conan Exiles ingestuurd. Als je nog niet weet hoe dit spel werkt, dan is dit het moment waarop je klaar moet zijn om twintig keer achter elkaar dood te gaan. Geloof me, dat gaat gegarandeerd gebeuren. Je wordt namelijk door verschillende dieren, monsters en NPC’s aangevallen voordat je überhaupt een kledingstuk hebt gevonden. Na een aantal keer te zijn gestorven, wist ik waar ik moest zijn; de plekken waar zij niet waren.

Langzamerhand kreeg ik de draai te pakken. Ik kwam erachter hoe ik tools en wapens kon craften. Die heb ik dan wel weer door gevechten met NPC’s terug moeten zoeken. Eén van de volgende obstakels was voedsel en water. Water was snel gevonden in één van de rivieren en ik had rauw vlees gesneden van de konijnen die ik vlak daarvoor afgeslacht had. Het vlees dat ik had, heb ik boven een vuurtje gehangen. Dit wist ik net op tijd op te eten, voordat ik letterlijk stierf van de honger. Eenmaal veilig en bewapend besloot ik een huis te bouwen met materialen die ik in de nabije omgeving gevonden had. Langzamerhand had ik ook al de nodige vaardigheidspunten en kennispunten verdiend en kon ik beginnen met het upgraden van mijn personage.

Wat nu? Conan Exiles is een game die je handje absoluut niet vasthoudt, je kunt doen wat je zelf wil. Ga je verder met het uitbreiden van je huis, of ga je op ontdekkingsreis door het grote fantasie spektakel dat Conan Exiles is?

Gameplay

Conan is verreweg de mooiste survival game die ik tot nu toe gezien heb. Nu wordt er hier niet altijd voor realistisch gekozen, maar dat hoeft niet erg te zijn. Overal zijn gigantische bouwwerken te zien zoals gigantische standbeelden, reusachtige kastelen en gebroken bruggen. De modellen van de NPC’s zien er goed uit en de bazen die je moet verslaan zijn erg indrukwekkend. De game laat zien hoe er om kan worden gegaan met het hebben van verschillende biomes, debuffs en andere survivalelementen.

Normaal gesproken zou een game als deze me wekenlang vermaken, echter is dit bij Conan Exiles niet het geval. Bij de meest eenvoudige dingen, zoals het vechtsysteem en de manier waarop de AI in de game werkt, gaat het al mis. Het vechtsysteem voelt erg onlogisch, houterig en vooral buggy aan. Zo word je geraakt wanneer je buiten attackrange staat en raak je attacks niet die overduidelijk zichtbaar door enemies heen gaan. NPC’s snappen niet wat ze moeten doen als je op een steen gaat staan en geven het al op na een staarwedstrijd van een aantal seconden. Vervolgens verschijn je weer op magische wijze in hun gezichtsveld wanneer je voeten de grond raken. Klimmen in deze game werkt wel, maar het ziet er belachelijk uit. De helft van de tijd raak je de muur namelijk niet eens aan of ben je aan het klimmen op een horizontaal oppervlakte.

Het eindoordeel van Giel Janssen

Conan Exiles is een game die een hele hoop dingen goed doet. Toch faalt de game op vlakken die van essentieel belang zijn wanneer het aankomt op vloeiende gameplay. Hierdoor is het nauwelijks een volwaardige game te noemen. Dit is iets dat naar mijn mening voorkomen had kunnen worden als de game pas uit Early Access was gehaald wanneer deze ook daadwerkelijk af was. Daarbij is Conan Exiles een game die je met vrienden moet spelen, want als je alleen speelt kan hij erg unfair aanvoelen. Al met al is Conan Exiles best een aardige game, maar laat de game het op te veel plaatsen schieten.

    Onvoldoende
  • Ziet er goed uit
  • RPG-elementen
  • Meerdere biomes
  • Game is nog niet af
  • Veel bugs
  • Vaak dood door onbekende en/of onduidelijke oorzaken
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Conan Exiles

Series

Conan

Uitgever

Funcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

8 mei 2018

Ontwikkelaar

Funcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord