Hoe Tem Je Een Draak

 • Ontwikkelaar Etranges Libellules
 • Eerste releasedatum 26 maart 2010
 • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo DS , Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: Hoe Tem Je Een Draak - Xbox 360

Er komt binnenkort weer een nieuwe DreamWorks animatiefilm uit; How to Train Your Dragon. Het is inmiddels een bekend gegeven dat er bij iedere animatiefilm een game gelijktijdig uitkomt. Het is ook bekend dat de meeste van deze games matig tot slecht zijn. Zou How to Train Your Dragon beter zijn?

Vikingen tegen Draken

Ten eerste wordt het verhaal van de film niet al te duidelijk in How To Train Your Dragon (HTTYD). Als ik het goed begrijp vecht een stam Vikingen al jarenlang tegen de draken en plotseling ontdekt een jongen dat je ze ook kan temmen. In de game van HTTYD ben je al in een veel verder stadium en houden de Vikingen vechttoernooien met de draken en dat bevalt me wel. HTTYD volgt niet precies het verhaal van de film, waardoor de mogelijkheden tot leuke gameplay aanzienlijk vergroot worden.

Diep, dieper, diepst

Als jonge drakentemmer begon ik met 'n draak. Door hem te levelen maakte ik de draak sterker en was hij klaar voor zijn eerste toernooi. Ook draken worden een keer moe en daarom moet je ze soms eten geven en even laten rusten. Het levelen is een gedeelte van de gameplay. Dit bestaat uit eindeloos dezelfde oefeningen doen totdat je een nieuw level hebt bereikt. Van het vechten in toernooien vorder je niet in je level. Dit is al 'n groot minpunt in mijn ogen. Het levelen is zo saai, zelfs het grinden in World of Warcraft is nog leuker. Het customizen van je draak is wel een leuke bezigheid. Je bepaalt zelf waar je je gewonnen punten in investeer, bijvoorbeeld vuuraanvallen. Ik begon al snel met het aanpassen van mijn draak; een puntig staartje, hoorns op zijn hoofd enzovoorts. De mogelijkheden zijn redelijk divers, maar niet diep genoeg om het boeiend te houden.
Daarnaast zijn er een paar tussenopdrachten tussen het levelen en de toernooien door. Zo was er op een gegeven moment een gemene Vikingjongen die mijn draken liet ontsnappen. Ik moest ze allemaal terug vinden in de wilde zone. Dit was op zich wel een leuke opdracht tussendoor, maar er is geen mogelijkheid om van het eiland af te kunnen, dat toch al relatief klein is.

De doelgroep

HTTYD is misschien bedoeld voor een jongere doelgroep, maar ook zij zijn ontdekkingsreizigers die graag meer willen ontdekken dan een eiland waar je in minder dan vijf minuten overheen gelopen bent. Ook al is het eiland klein, je wordt continu geteisterd door laadtijden, zelfs tijdens het spelen. Dat is gewoon onacceptabel als je ziet dat een game als Grand Theft Auto IV maar 'n laadmoment heeft aan het begin van de game.
Tot slot heb je de toernooien, waar HTTYD verandert in een heuse fighting-game. Voor de rest spreekt deze modus nogal voor zich. Versla de vijand, kom bovenaan te staan in het toernooi en klaar is Kees.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Al deze gameplayaspecten klinken heel leuk en aardig, maar de diepgang is ver te zoeken. Het komt nooit op een punt waarvan ik denk; 'H', dit raad ik mijn neefje aan'. De wereld van HTTYD is veel te klein. Ook de mogelijkheden tot levelen zijn beperkt. Er is niets wat uitnodigt om verder te spelen. Ouders van kinderen: Houd uw knip dicht voor deze game en wacht op iets wat w'l de moeite waard is.

 • Pluspunten
 • Customizen
 • Levelen
 • Toernooien
 • Missies
 • Minpunten
 • Te weinig diepgang voor alle pluspunten
 • Te kleine speelwereld
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?