Review: Minecraft Legends - Een avontuur om te delen Pc

Geplaatst:

Na vele jaren vierkante bomen omhakken en eindeloze mijnschachten verkennen, is het soms wel eens tijd voor een nieuwe uitdaging. Gelukkig kun je nu in de vierkante wereld blijven voor dat avontuur. Niet langer is de Elder Dragon de enige grote baas in de wereld van Minecraft. In Minecraft Legends moet je het namelijk opnemen tegen een leger van Piglins uit de Nether om de Overworld te beschermen. Iets heel anders dus dan wat we gewend zijn in de wereld van Minecraft. Ik liet mijn prachtige huis en eindeloze bouwprojecten achter me om de strijd aan te gaan.

Bescherm de wereld

Minecraft Legends begint met het nieuws dat de Overworld wordt geplaagd door Piglins uit de Nether. Ze willen de Overworld met alles erin overnemen en niemand lijkt ze te kunnen tegenhouden. Dat is waar de Hero, dat ben jij, zijn taak krijgt van de drie wezens: Knowledge, Action en Foresight. Zij helpen je op weg in de wereld van Minecraft Legends en zullen je begeleiden op jouw avontuur. Na een korte tutorial word je op weg gestuurd naar een dorp dat wordt lastiggevallen door Piglins. Aan jou de taak om de Piglins te verslaan en het dorp te bevrijden. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, want je kunt golums creeëren die je helpen om de dorpen vrij van Piglins te maken.

Na een aantal van deze dorpen te helpen, lijkt de situatie te escaleren als de Piglins een portaal oprichten waardoor ze sterker worden. Deze portaal en degene die hieruit voortvloeien moeten dus verwoest worden. Gelukkig hoef je dit, net als het beschermen van de dorpen, niet alleen te doen. Knowledge, Action en Foresight helpen jou met verschillende uitvindingen op weg. Met hun hulp kun je nieuwe upgrades krijgen om de Piglins te verslaan. Hoe verder je in het verhaal komt, des te meer je ook te zien krijgt van de Piglins. Door middel van cutscenes ontrafel je langzaam maar zeker het verhaal dat zich afspeelt in zowel de Overworld als the Nether.

MC Legends Review 1

Follow the leader!

De gameplay spreekt in principe aardig voor zich, maar in de uitvoering merkte ik toch een paar verbeterpunten. Je kunt de Piglins verslaan door de aanvallen van de Piglins tegen te gaan en de verschillende kampen van de Piglins omver te halen. Deze mobs kun je op twee manieren verzamelen. Zoals gezegd kunnen golums je helpen in het gevecht. Om deze te maken, kun je verschillende spawners bouwen, als je hier genoeg materialen voor hebt. De materialen kun je in de wereld laten verzamelen door Allays. Je kunt deze wezentjes ook gebruiken om verschillende objecten te bouwen die je zullen helpen bij het vechten tegen de Piglins. Hierbij kun je denken aan een brug over een ravijn, een red stone launcher om muren te verwoesten of een muur om een dorp veilig te houden. Elke mob heeft een andere specialiteit en het is de bedoeling dat je je kleine leger op de juiste manier samenstelt om de gevechten te winnen. Ik merkte al snel dat de stenen golums mijn beste vrienden waren bij het omver halen van gebouwen. Hierdoor ging ik dus ook altijd het gevecht in met een hele groep van deze vrienden achter mij aan.

De kampen van de Piglins bestaan uit verschillende constructies, zoals torens en spawners. Het belangrijkste onderdeel van de kampen zijn de portalen. Als je die verwoest, heb je het kamp verslagen. Dit lijkt een hele klus, maar ik merkte al snel dat ik simpelweg rechtstreeks naar het portaal kon gaan om die aan te vallen. Vooral in het begin en als je alleen speelt, wordt de game anders snel langdradig en erg herhalend. Maar hoe verder je komt en hoe meer je vrijspeelt, hoe interessanter de gevechten worden. Zeker als ook de skeletons, zombies en creepers zich in de gevechten gaan mengen. Al moet ik zeggen dat het toch wel apart is om met de skeletons te spelen en niet meer weg te rennen van ontploffende creepers. Het is niet altijd even makkelijk om de groep mobs te besturen. Je krijgt van Knowledge, Action en Foresight een banner om de mobs te leiden en ze naar de juiste plekken in het gevecht te sturen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier vrij weinig gebruik van gemaakt heb. Ik was vaak te druk met het bevechten van de horde Piglins. De mobs volgde mij gewoon door het gevecht heen en dat werkte op zich best goed. Maar je kunt met de banner de verschillende soorten mobs naar verschillende plekken sturen om zo het gevecht nog soepeler te laten verlopen.

MC Legends Review 2

Samen is alles leuker

Naast de campagne die je kunt uitspelen zijn er ook nog verschillende andere modi in de game. Zo is er een PvP-modus waarin je in teams van vier de strijd met elkaar kunt aangaan. Daarnaast is er een zogenaamde ‘Lost Legends & I’ modus, waar elke maand een nieuw avontuur te vinden valt. Dit betekent dat je zelfs na het afronden van de campagne genoeg te doen hebt en met vrienden van de game kunt blijven genieten. Helaas heb ik niet de kans gehad om de game met anderen te spelen, maar ik kan me voorstellen dat de game daar een stuk leuker van wordt. Al denk ik wel dat je de multiplayer het beste met vrienden kunt spelen in plaats van met vreemden om de chaos niet te groot te maken.

Hoewel de game zeker speelbaar is als singleplayer, merkte ik al snel dat de game in multiplayer meer tot zijn recht zou komen. Aan de ene kant ben ik blij dat er tenminste de mogelijkheid is om de game alleen te spelen, aangezien er waarschijnlijk genoeg spelers zijn waarvoor dat de enige manier is om de game te spelen. Tenzij je met vreemden wilt spelen, maar daar is het succes ook nooit erg hoog. Daarnaast is het fijn dat de campagne op beide manieren gespeeld kan worden. Maar het is toch jammer dat je wel merkt dat het een stuk lastiger is om de game alleen te spelen. Zeker als je verder in de game komt, worden de groepen Piglins steeds groter. En hoewel je leger aan golums, creepers, skeletons en zombies dat ook wordt, ben je nog steeds de enige hero in de strijd. En soms is dat best een zware taak om tot een goed einde te brengen.

Minecraft Legend avonturen 1Minecraft Legend avonturen 1Minecraft Legend avonturen 1Minecraft Legend avonturen 1

Het eindoordeel van Evelien de Geus

Minecraft Legends is zeker een andere beleving dan Minecraft, maar daarom niet minder vermakelijk. Zeker als je wat vrienden om je heen kunt verzamelen, kun je hier uren plezier beleven. Het is jammer dat de game wat minder op singleplayer gericht lijkt te zijn, maar ik ben wel blij dat het een mogelijkheid is. Het is een leuke ervaring om veel bekende mobs terug te zien in deze game en soms ineens met hen samen te werken. Ik ben blij om te zien dat er steeds nieuwe content zal worden toegevoegd, waardoor je plezier van deze game kunt blijven hebben, iets wat heel erg past bij Minecraft. Ik zal mijn troepen nog vaak verzamelen om de Piglins voor eens en altijd uit de Overworld te verdrijven.

    Prima
  • Bekende wereld
  • Interessant verhaal
  • Samenwerken met oude vijanden
  • Leuke nieuwe multiplayer
  • Steeds nieuwe content
  • Soms wat langdradig
  • Leuker als multiplayer
  • Mobs aansturen wat lastig
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft Legends

Series

Minecraft

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

18 april 2023

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord