Minecraft Legends

 • Ontwikkelaar Mojang AB
 • Eerste releasedatum 18 april 2023
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Actie , Avonturen , Strategie
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Minecraft Legends

Minecraft is razend populair en daardoor verscheen in 2020 al de spin-off Minecraft Dungeons. Blackbird Interactive en MOJANG AB hebben dit keer de handen ineengeslagen om een strategische kijk op de wereld van Minecraft tot leven te brengen. Tijdens de Xbox Bethesda showcase werd dan ook Minecraft Legends onthuld. Ik moet zeggen dat ik nogal verrast was en in het begin geen idee had wat ik bij deze game moet voorstellen. Misschien heb jij daar nog steeds moeite mee en daarom zetten we alle belangrijke informatie over Minecraft Legends op een rijtje.

Minecraft Legends2

Wat is Minecraft Legends precies?

Minecraft Legends is een spin-off van de populaire survivalgame Minecraft. Hierdoor gaan spelers bekende omgevingen en Mobs tegenkomen, maar is de gameplay totaal anders. De game behoort namelijk tot het real-time strategiegenre. Spelers komen terecht in een willekeurig gegenereerde wereld en moeten daar de basis van de vijandige Piglins vernietigen. Dit doe je door de andere Mobs aan de sturen. In de campagne volg je het verhaal van de helden die dit tegengaan, maar er is ook een speciale PvP-modus. Minecraft Legends wordt gemaakt en uitgegeven door Blackbird Interactive, MOJANG AB en Xbox Game Studios.

Wat is de gameplay van Minecraft Legends?

Minecraft Legends is dus een strategiegame en daardoor bestaat de gameplay uit een aantal verschillende zaken. De map waarin je terechtkomt, heeft verschillende biomen en een Nether Portal. Dit is de uitvalsbasis van de Piglins. Ja, die varkens uit The Nether zijn naar de Overworld gekomen en willen die overnemen. Het is aan de speler om dit tegen te gaan. Dit doe je door zelf een basis te bouwen met de grondstoffen die je verzamelt en door bondgenoten te zoeken. De Creepers en zombies die in Minecraft nog je vijanden zijn, zijn in Minecraft Legends juist je vrienden. Tijdens de gevechten stuur je deze Mobs er namelijk op uit en commandeer je ze. Wanneer je niet aan vechten bent, ben je bezig met het verkennen van de wereld voor grondstoffen. Om daarna je basis te bouwen en spawners voor de Mobs neer te zetten. Het uiteindelijke doel is om de Piglin Portal te vernietigen.

Wat is het verschil tussen Minecraft en Minecraft Legends?

Het grote verschil tussen Minecraft en Minecraft Legends is dat Minecraft een survivalgame is met ontzettend veel vrijheid voor de spelers. Er is een doel, maar je kunt eindeloos de wereld verkennen en creatieve bouwwerken maken. In Minecraft Legends is er een specifieke campagne waarin je een verhaal volgt. Hoewel er wel overeenkomsten zijn door de Mobs, biomen en het bouwen, is Minecraft Legends gericht op strategie en het bereiken van een specifiek doel. Het is namelijk de bedoeling dat je de Piglins tegenhoudt en hun basis vernietigt. De Mobs regelen alles voor je en daardoor speel je vanuit een third-person perspectief, zodat je ze kunt aansturen.

Kun je bouwen in Minecraft Legends?

Het bouwen werkt compleet anders in Minecraft Legends, maar net zoals in Minecraft kun je aan de slag met het bouwen van een eigen basis. Je hebt een stuk minder vrijheid, omdat het bouwen gericht is op het verdedigen. Hierdoor kun je alleen uit bestaande stukken kiezen. Het gaat dan om torens, valkuilen en natuurlijk de Mob spawners. Je hebt hier wel materialen voor nodig en daardoor moet je deze met behulp van de Alloys verzamelen in de verschillende biomen. Je kunt dus niet creatief aan de slag, zoals wel het geval is in Minecraft.

Minecraft Legends3

Welke Minecraft Mobs zitten er in Minecraft Legends?

De Mob-familie in Minecraft is ontzettend groot en divers. De vraag is dan of we een aantal bekende gezichten gaan zien in Minecraft Legends. Dit is inderdaad het geval, want de vijandige Mobs uit Minecraft zijn nu je bondgenoten. De Creepers, skeletten en zombies helpen je met het bestrijden van de Piglins. Ze hebben wel hoedjes op, want anders verbranden ze in de zon. Ook een aantal vriendelijke Mobs zijn van de partij. De held rijdt op zijn trouwe paard en in de biomen vind je onder andere lama’s, schildpadden en wolven. De volledige lijst van terugkerende Mobs kun je hieronder zien.

 • Blue Allay
 • Paarden
 • Lama's
 • Wolven
 • Schildpadden
 • Vossen
 • Ocelot
 • Normale varkentjes
 • Zombies
 • Skeletten
 • Creepers

Welke nieuwe Mobs zitten in Minecraft Legends?

Naast de bekende Mobs uit Minecraft kent Minecraft Legends ook nieuwe Mobs. Zo zijn er een aantal nieuwe Piglin varianten en bestaat een groot gedeelte van de nieuwe Mobs uit Golems. Er zijn namelijk verschillende soorten, waaronder de Plank Golem en Mossy Golem. Om te bouwen en grondstoffen te verzamelen heb je de hulp nodig van de Blue Allay en Orange Allay. En wat dacht je ervan om op een paarse tijger naar de vijand te rijden? De vijandige Piglins hebben ook wat meer bondgenoten gekregen. Zo is er een olifant genaamd de lava Launcher.

 • Regal tijgers
 • Orange Allay
 • First of Stone
 • Grindstone Golem
 • Cobblestone Golem
 • Plank Golem
 • Mossy Golem
 • Emerald Cavalry Golem
 • Piglin - Lava Launcher
 • Piglin - Piggo
 • Piglin - Portal Guard
 • Piglin - Grunter Mob
 • Piglin - Runts
 • Piglin - Bruiser

Minecraft legends mobs1

Wanneer komt Minecraft Legends uit?

Het wachten op Minecraft Legends laat niet lang meer op zich wachten. Minecraft Legends verschijnt namelijk op 18 april 2023.

Op welke platformen verschijnt Minecraft Legends?

Minecraft Legends verschijnt voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. Voor de pc kun je de game aanschaffen via Steam en de Windows Store.

Is Minecraft Legends onderdeel van Game Pass?

Ja, de game wordt op dag één direct toegevoegd aan de Xbox Game Pass en Game Pass PC. Als je dus een abonnement hebt dan hoef je de game niet apart te kopen.

Wat is de prijs van Minecraft Legends en welke edities zijn er?

De normale versie van Minecraft Legends gaat veertig euro kosten. Er is echter ook nog een Deluxe Edition waar je vijftig euro voor moet neerleggen. In deze editie krijg je een skinpakket waarin een heldenskin en vier rijdierenskins zitten. Later komt daar nog een extra rijdierenskin bij.

Minecraft Legends gameplay

Heeft Minecraft Legends CO-OP en Multiplayer?

Minecraft Legends heeft zowel co-op als multiplayer. Het is mogelijk om samen met je vrienden de campagne te doorlopen. Met hoeveel spelers dit mogelijk is, is nog niet bekend. We kunnen er in ieder geval van uitgaan dat het gaat om minimaal twee personen. Er is daarnaast ook een speciale PvP-modus. In deze modus worden er twee teams van vier spelers op de map neergezet. Het is vervolgens de bedoeling dat je de basis van de tegenstander vernietigt terwijl je die van jezelf beschermt. De Piglins zijn ook onderdeel van deze modus en zijn vijandig richting alle spelers. Het strategische aspect van Minecraft Legends is nog steeds aanwezig, waardoor je samen moet werken. De grondstoffen worden namelijk gedeeld met je team, maar iemand moet ze dan wel verzamelen.

Ondersteunt Minecraft Legends ook crossplay?

Doordat Minecraft Legends op verschillende platformen uitkomt hebben de ontwikkelaars er ook voor gekozen om crossplay te ondersteunen. Heeft iemand Minecraft Legends gekocht voor de Xbox One en speel jij de game op de PlayStation 5 dan is er geen enkel probleem. Nodig dus gerust je vrienden uit voor een lekkere online sessie.

Is Minecraft Legends geschikt voor kinderen?

Minecraft Legends heeft een PEGI-rating van een zeven gekregen voor de Nintendo Switch. Op de ESBR-site wordt de game aangeraden voor kinderen vanaf tien jaar. Doordat je de Overworld moet redden van de Piglins vinden er gevechten in de game plaats. Het zijn allemaal fantasiepersonages en er komt geen bloed aan te pas. Door de mulitplayermodus kunnen kinderen in contact komen met andere spelers. Minecraft: Legends is dus geschikt voor de wat oudere kinderen en door de co-op kun je zelf samen spelen.

Is Minecraft Legends in het Nederlands te spelen?

Er worden zesentwintig talen ondersteund, waaronder ook het Nederlands. Wanneer je dit selecteert zijn zowel het menu als de dialogen volledig in het Nederlands. Je kunt er ook voor kiezen om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten. Hetzelfde geldt onder andere voor de talen Engels, Duits, Spaans en Frans.

Minecraft Legends Multiplayer
Zo dat is alle belangrijke informatie rondom Minecraft Legends. Ben je al enthiousiast geworden over de game of sla je deze liever over? Het duurt nog enkele dagen voordat Minecraft Legends verschijnt, maar wij hebben al een Minecraft Legends video preview voor je klaarstaan. Halverwege april kun je bij ons terugkeren voor de review!

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?