GTA V voor ongeveer 87% voltooid, release in oktober

-

Op 4 april 2012 gaf ene Brendan in een post op de website GTAForums.com aan dat hij in het bezit is van een enorme hoeveelheid aan informatie over Grand Theft Auto V. Deze info heeft hij verkregen tijdens de twaalf maanden dat hij voor Rockstar werkte. Het onderstaande bericht maakt deel uit van een special over deze informatie. Of zijn verhaal verzonnen is of gebaseerd is op de waarheid, laten we in het midden, aangezien ook wij dat niet met zekerheid kunnen zeggen. Een overzicht van alle berichten in deze serie kun je terugvinden op de bijbehorende overzichtspagina van deze grote informatielek.

De game Grand Theft Auto V is sinds eind 2008 in ontwikkeling, en is op dit moment voor ongeveer 87% voltooid. Als je nagaat dat we nu begin 2012 leven, dan volstaat een kleine berekening om te zeggen dat GTA V ergens rond de maand oktober van dit jaar uit zou moeten komen.

Rockstar has had GTA V in production since late 2008 and is close to completion. I'd say about 87% done and what they have cooking feels great.

Die berekening gaat als volgt. Stel dat met 'eind 2008' de maand november bedoeld wordt. Als we dan doorrekenen naar april 2012, dan zit daar een totaal van 41 maanden tussen. Per maand gaat GTA V dus met 2,1% vooruit (87% / 41). Er is nu nog 13% aan ontwikkeltijd over, wat gelijk staat aan ongeveer zes maanden (13% / 2,1%). Een laatste simpele stap geeft dan aan dat oktober 2012 de maand zou moeten zijn waarin de game zal verschijnen.

Toch zou je nog kunnen twisten over oktober als releasemaand. Ten eerste zou het natuurlijk kunnen zijn dat die laatste 13% een stuk langzamer gaan dan het gemiddelde over de hele ontwikkel-periode tot nu toe. Daarnaast is het mogelijk dat de game nog niet helemaal klaar is als de 100% is bereikt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de laatste bugfixes en het polijsten van de game om hem helemaal klaar te maken voor de release.

Toch geeft deze berekening een aardige indicatie van wat een mogelijke releasemaand zou kunnen zijn. Als Rockstar zelf met een officiële releasedatum naar buiten komt, dan hoor je dat natuurlijk meteen van ons.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Ontwikkelaar:

Rockstar North

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

17 september 2013

Gameliner Awards:

Beste game van 2013

Reviewscore:

Platforms:

PC
X360
PS3
PS4
XONE