GTA 5's Trevor DLC werd geschrapt vanwege GTA Online

Geplaatst: 5 juli 2024 14:20
Aangepast: 5 juli 2024 14:21
-

Volgens Joseph Rubino - die zes jaar werkzaam was bij Rockstar Games als senior camerakunstenaar en virtueel filmmaker - werd de GTA 5 DLC over Trevor geschrapt, vanwege het succes van GTA Online.

Dit onthulde de ex-medewerker in een gesprek met YouTuber SanInPlay. Hij was nadrukkelijk aanwezig in het proces om de uitbreiding te ontwikkelen en uit te brengen voor de razendpopulaire Grand Theft Auto V. Hij claimt dat acteur Steven Ogg (GTA, The Walking Dead, Better Call Saul) ook volop betrokken was bij het project. Echter, tijdens de ontwikkeling werden de teams ingedeeld voor GTA Online en de vroege productie van Red Dead Redemption 2. Waarom de Trevor DLC uiteindelijk geannuleerd werd, dat is volgens Rubino te wijten aan GTA Online - en dan vooral het geld dat het opleverde. Vanwege de donkergroene cijfers die de multiplayergame opleverden, werden de prioriteiten van Rockstar omvergegooid. De DLC was halverwege afgerond, maar Rockstar besloot om de stekker eruit te trekken en alle focus te leggen op GTA Online. Iets waar Rubino niet al te blij mee was destijds, aangezien hij er heilig in geloofde dat deze uitbreiding ontzettend sterk zou worden.

Naast de Trevor DLC waren er naar verluidt plannen voor twee andere uitbreidingen, genaamd Zombie Apocalypse en Alien Invasion. Had jij graag singleplayer expansies voor GTA V gezien? Laat het ons weten!

Bron: SanInPlay
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Ontwikkelaar:

Rockstar North

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

17 september 2013

Beste game van 2013

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord