Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Frostpunk

  • Ontwikkelaar 11 bit studios
  • Eerste releasedatum 24 april 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Simulatie , Strategie , Survival
  • Gameliner score -

All I want for Christmas: Joost met Frostpunk

Alsof het buiten nog niet koud genoeg is, besluit Joost om de dagdromen over een nog veel koudere game. Frostpunk is wellicht aan velen van ons voorbij gegaan, maar Joost is nog altijd nieuwsgierig. Bouwen totdat je vingertoppen bevriezen. Super… Om het werken wat dragelijker te maken, zingt Joost All I Want for Christmas is Frostpunk!

Frostpunk

Deze game kwam al meermaals op mijn radar. Frostpunk is een citybuilder survival game van 11 Bit Studios, ook wel bekend van This War Of Mine. Deze game stelt het overleven van het laatste restje mensheid in een arctisch klimaat centraal. De ontwikkeling van je stad, zowel op technologisch als sociaal gebied staat hier centraal. Want wat heb je aan technologie als je burgers ontevreden zijn? Of wat heb je aan blije burgers als hun geslachtsdelen eraf vriezen?

Zowel grafisch als gameplaytechnisch kietelt deze game mij op de juiste plekken. De artstyle is ontzettend mooi uitgewerkt, waarbij je de kou echt lijkt te kunnen voelen. De steden zien er guur en “survival-achtig”uit en zijn overgoten met een goede dosis steampunk saus. Wat deze game verder tilt zijn de morele keuzes die je moet maken gaandeweg de game. Ga je voor keiharde resultaten en sta je kinderarbeid toe? Of ontzie je de kinderen terwijl dit je sterk in je productie remt? Deze keuzes doen je stad opbloeien of vallen. En dit soort causaliteit zie je wat mij betreft te weinig in games.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?