All I want for Christmas: Joost met Frostpunk

Geplaatst: 21 december 2018 14:00
-

Alsof het buiten nog niet koud genoeg is, besluit Joost om de dagdromen over een nog veel koudere game. Frostpunk is wellicht aan velen van ons voorbij gegaan, maar Joost is nog altijd nieuwsgierig. Bouwen totdat je vingertoppen bevriezen. Super… Om het werken wat dragelijker te maken, zingt Joost All I Want for Christmas is Frostpunk!

Frostpunk

Deze game kwam al meermaals op mijn radar. Frostpunk is een citybuilder survival game van 11 Bit Studios, ook wel bekend van This War Of Mine. Deze game stelt het overleven van het laatste restje mensheid in een arctisch klimaat centraal. De ontwikkeling van je stad, zowel op technologisch als sociaal gebied staat hier centraal. Want wat heb je aan technologie als je burgers ontevreden zijn? Of wat heb je aan blije burgers als hun geslachtsdelen eraf vriezen?

Zowel grafisch als gameplaytechnisch kietelt deze game mij op de juiste plekken. De artstyle is ontzettend mooi uitgewerkt, waarbij je de kou echt lijkt te kunnen voelen. De steden zien er guur en “survival-achtig”uit en zijn overgoten met een goede dosis steampunk saus. Wat deze game verder tilt zijn de morele keuzes die je moet maken gaandeweg de game. Ga je voor keiharde resultaten en sta je kinderarbeid toe? Of ontzie je de kinderen terwijl dit je sterk in je productie remt? Deze keuzes doen je stad opbloeien of vallen. En dit soort causaliteit zie je wat mij betreft te weinig in games.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Frostpunk

Ontwikkelaar:

11 bit studios

Uitgever:

11 bit studios

Release:

24 april 2018

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord