All I want for Christmas: Peter met Vampyr

Geplaatst: 22 december 2018 16:00

De een is gek op de Kerstman, de ander zweert bij Krampus. Peter is zo'n grimmig type. In plaats van vrolijke games te spelen, kiest Peter ervoor om de gordijnen dicht te trekken, zijn contrast zo laag mogelijk in te stellen en te kiezen voor een zo duister mogelijke game. Toevallig zijn er meer dan genoeg van dat soort games. De uitspringer is wellicht Dontnod's Vampyr. Deze bloedzuiger van een game werd goed ontvangen en hoe kan het dan ook anders dat Peter hier zijn tanden in wil zetten. Daarom zingt Peter All I Want for Christmas is Vampyr!

Vampyr

WHAMpyr! Uiteraard zijn er wel meerdere begeerde titels verschenen dit jaar dan alleen Vampyr die nog niet in mijn bezit zijn. Zo zijn er ook God of War, Spider-Man en Kingdom Come: Deliverance verschenen. Drie titels die ik zeker weten wil bezitten en spelen. Als ik er toch echt eentje uit moet kiezen waar ik het liefst mijn tanden in zet, dan is het Vampyr. Dit heeft met name te maken met ontwikkelaar Dontnod, van wie ik al een liefhebber ben sinds hun eerste titel; Remember Me. Deze titel is niet geliefd bij veel gamers en daarom komt er waarschijnlijk ook nooit een Remember Me Too, ondanks dat Dontnod dit zelf ook erg graag zou willen.

Met Life is Strange hadden ze wel een welverdiend groot succes en voor mij bewezen ze met deze tweede titel wederom dat we met Dontnod te maken hebben met een hele goeie gamestudio. Het is daarom ook erg vreemd dat ik niet gelijk op Vampyr gesprongen ben als een hongerige Dracula op een slapende deerne. De game kwam uit terwijl ik al bezig was meerdere AAA-titels door te spelen. Ik had het druk, druk, druk. Ik had al genoeg geld gespendeerd aan andere titels. Ik… moet mij schamen. Allemaal smoesjes! Dontnod moet wel denken: waarom verlaat onze fan van het eerste uur ons, terwijl we juist voor hem een grimmige game gemaakt hebben? Dus beste Kerstman, zegen mij, verlos mij van deze zonde en geef mij Vampyr!

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Vampyr

Series

-

Uitgever

Focus Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

5 juni 2018

Ontwikkelaar

DON'T NOD

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord