Alles over: Hogwarts Legacy op de Nintendo Switch

Geplaatst: 15 november 2023 12:00
Aangepast: 16 november 2023 16:49
-

De hype rondom Hogwarts Legacy is inmiddels een beetje gaan liggen, maar binnenkort zal de game weer genoeg aandacht krijgen. Hij komt over een tijdje namelijk naar de Nintendo Switch. Dat heeft even mogen duren, want de game kwam natuurlijk in februari al uit. Goed nieuws voor Switch gamers: ze hoeven nu niet lang meer te wachten. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over Hogwarts Legacy op de Switch. Van hoe duur de game is en wat je in de game kunt doen tot hoe de game draait op de Switch en wat je mag verwachten op het gebied van motion controls!

Hogwarts legacy op de switch1

Wat is Hogwarts Legacy op de Switch?

Hogwarts Legacy is de langverwachte RPG die gebaseerd is op de magische wereld van Harry Potter. In deze game creëer je een eigen personage en begint jouw verhaal op de bekende tovenaarsschool. Alle geliefde elementen van de Harry Potter franchise komen naar voren. Denk bijvoorbeeld aan een eigen toverstok kiezen, magische dieren verzorgen, lessen volgen op Hogwarts en vechten tegen duistere tovenaars, en in dit geval ook goblins die uit zijn op wraak op de tovenaars. Wacht jij nog steeds op die magische brief? Dit is je kans om jouw eigen avontuur op Hogwarts te beleven!

Wat is de gameplay van Hogwarts Legacy op de Switch

In Hogwarts Legacy maak jij een eigen personage en ga je daarmee naar de wereldberoemde tovenaarsschool. De game bevat alle elementen die je gewend bent van een RPG, maar dan met een Harry Potter jasje eroverheen. Je woont lessen bij en doet opdrachten om te zorgen dat jouw cijfers hoog blijven, je kunt magische wezens vangen, ze een veilig thuis geven en verzorgen, enzovoorts. Daarnaast vecht je tegen allerlei vijanden met verschillende spreuken die je door de game heen leert.

Hogwarts legacy op de switch2

Wanneer komt Hogwarts Legacy op de Switch?

Hogwarts Legacy komt op 14 november 2023 uit op de Nintendo Switch. In eerste instantie zou de Switch-versie tegelijk uitkomen met de release op pc en de andere consoles. Dit werd echter in eerste instantie al uitgesteld naar 25 juli, maar ook die datum hebben de ontwikkelaars uiteindelijk niet gehaald. Een duidelijke reden voor het tweemaal uitstellen van deze versie van de game heeft Avalanche niet gegeven. De ontwikkelaar stelde de versies voor de PlayStation 4 en de Xbox One ook meerdere keren uit, maar de versie voor de Nintendo Switch is de enige die momenteel nog steeds niet uitgebracht is. Nu staat de Nintendo Switch release dus op de planning voor midden november.

Hoe duur is Hogwarts Legacy op de Switch?

Er zijn twee edities die je kunt kopen van Hogwarts Legacy voor de Nintendo Switch: de standaard editie en de Deluxe editie. Deze verschillen uiteraard van prijs.

  • De standaardeditie: De standaard editie van Hogwarts Legacy op de Switch kost 54,99 euro. Met deze editie kun je de hele game spelen met alles erop en eraan, alleen krijg je de bonussen er niet bij die speciaal voor de Deluxe editie zijn. Je krijgt de digitale versie van de game, geen fysiek exemplaar.
  • De Deluxe editie: De Deluxe editie van Hogwarts Legacy op de Switch kost 69,99 euro. Net als bij de Deluxe editie voor de andere platformen komt hij met een vervroegde toegang tot de game. Koop je de Deluxe editie van Hogwarts Legacy op de Switch, dan kun je de game 72 uur eerder spelen dan de officiële releasedatum en krijg je een fysiek exemplaar van de game. Daarnaast krijg je nog een aantal bonussen bij de game: de Dark Arts Pack met een Thestral mount, skins, een exclusieve arena en de Dark Garrison Hat.

Hogwarts legacy op de switch3

Heeft Hogwarts Legacy op de Switch een multiplayer modus?

Nee, Hogwarts Legacy op de Switch heeft helaas geen multiplayer modus. Ook de andere versies van de game hebben dit niet. Veel fans hoopten hier wel op, maar de ontwikkelaars gaven aan dat dit niet hun focus was voor Hogwarts Legacy. Zover we weten is het ook niet de bedoeling dat de game in de toekomst multiplayer opties krijgt, al zijn er wel fans die hier nog steeds op hopen. Je kunt duelleren tegen andere studenten, maar dit zijn natuurlijk NPC's.

Kun je Hogwarts Legacy spelen op de Nintendo Switch Lite?

Ja, je kunt Hogwarts Legacy ook spelen op de Nintendo Switch Lite. In principe kun je iedere game die op de Nintendo Switch uitkomt ook spelen op de Nintendo Switch Lite. De enige uitzonderingen zijn de games waarvoor je echt joy-cons nodig hebt. Op het gebied van performance is er weinig tot geen verschil tussen de Switch en de Switch Lite, dus Hogwarts Legacy zal op beide consoles even goed draaien.

Hoe zien de graphics van Hogwarts Legacy op de Switch eruit?

De graphics van Hogwarts Legacy zullen op de Switch niet even goed zijn als op de PlayStation, Xbox en pc. Dat is natuurlijk ook bijna niet mogelijk, aangezien het andere platformen zijn. Veel fans verwachten dat dit dan ook de reden is dat Hogwarts Legacy op de Switch een aantal keer is uitgesteld. Men denkt dat Avalanche Software moeite heeft gehad om de game goed werkend te krijgen op de console van Nintendo. Uit een interview met de ontwikkelaars blijkt dat de Switch-versie van de game geen port is, maar dat hij echt ontwikkeld is voor de console. Dit maakt een groot verschil, want het zou betekenen dat de game geoptimaliseerd is voor de Switch. Hierdoor is de kans op problemen veel kleiner.

Hogwarts legacy op de switch4

Hoe is de performance van Hogwarts Legacy op de Switch?

Avalanche Software heeft geen officiële statement gegeven over hoe Hogwarts Legacy zal draaien op de Nintendo Switch. Op de PlayStation 4 is de resolutie van de game 900p met 30 frames per seconde. Aangezien de Switch de 'zwakste' console is, verwacht men dat de game hierop een resolutie krijgt van 720p met een stabiele 30 frames per seconde in handheld modus. Gebruik je de Switch op je tv, dan verwacht men een resolutie van 900p, net als bij de PlayStation 4, al zou dit wel een lagere performance kunnen betekenen. Daarnaast verwachten we op de Nintendo Switch grote downgrades van de textures, VFX, draw distance en de algemene kwaliteit als geheel.

Waarom komt Hogwarts Legacy pas zo laat op de Switch?

De officiële reden dat Hogwarts Legacy pas zo laat uitkomt op de Switch, is door de ontwikkelaar niet gegeven. De versie is twee keer uitgesteld met de boodschap dat de ontwikkelaar 'een zo goed mogelijke ervaring wilde bieden aan de community' en dat ze daar wat meer tijd voor nodig hadden. Vermoedelijk had de ontwikkelaar wat meer moeite met het werkend krijgen van de game op de console van Nintendo dan ze hadden verwacht. Toch draait de game op de PlayStation 4 en de Xbox One erg goed. Ook deze versies kwamen pas in de zomer uit, ongeveer een half jaar na de releasedatum van de game. Avalanche neemt dus niet zomaar de tijd voor het ontwikkelen van de versies, ze doen het wel goed.

Hogwarts legacy op de switch5

Heeft Hogwarts Legacy op de Switch motion controls?

De Nintendo Switch is voorzien van motion controls, ofwel bewegingsgevoelige besturing. Deze optie zat natuurlijk ook al op de voorgaande consoles van Nintendo, de Wii-U en de Wii. Voor een game zoals Hogwarts Legacy zijn er een hoop mogelijkheden om de motion controls op een leuke manier in te zetten, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van speciale spreuken. Dit zorgt er meteen voor dat de ervaring van Hogwarts Legacy op de Switch een stuk meeslepender is.

Wat is de bestandsgrootte van Hogwarts Legacy op de Switch?

De bestandsgrootte van Hogwarts Legacy viel voor veel mensen mee toen deze bekend werd gemaakt. Op de pc heb je 85 GB aan opslagruimte nodig om de game te installeren, op de PlayStation 5 is dit 79 GB en op de Xbox Series is het 77 GB. De bestandsgrootte van Hogwarts Legacy op de Switch is nog niet bekendgemaakt door Avalanche Software. Men verwacht echter dat het bestand kleiner zal zijn dan op de andere platformen, aangezien de graphics en performance op de Nintendo Switch vaak ook minder zijn dan op andere platformen.

Hogwarts legacy op de switch6

Op 14 november is het dus al zo ver, dan komt Hogwarts Legacy uit op de Nintendo Switch. Avalanche heeft behoorlijk de tijd genomen om de game goed draaiend te krijgen op de console van Nintendo, dus we gaan ervan uit dat het helemaal goed gaat komen!

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hogwarts Legacy

Ontwikkelaar:

Avalanche Studios

Uitgever:

Warner Bros. Games

Release:

10 februari 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord