Alles wat je moet weten over: MultiVersus

-

MultiVersus, de free-to-play partybrawler van WB Games verdween afgelopen jaar plotsklap uit de stores. De reden? De game was broodnodig toe aan een rework en werd uit de early acces bèta fase gehaald. Goed verhaal, maar volgens ons niet helemaal waar. MultiVersus had een prachtige start, zoals te lezen is in onze Multiversus early access review, maar de seizoenen die daarop volgden, waren nou niet bepaald een stijgende lijn te noemen. De game leunde steeds meer op microtransacties en grote updates bleven uit. In de maand mei van 2024 komt daar echter verandering in. MultiVersus komt namelijk te verschijnen en moet dienen als een volledige reboot. Benieuwd naar wat je ervan kunt verwachten? Dit is alles wat je moet weten over MultiVersus!

Alles wat je moet weten over MultiVersus

Alles wat je moet weten over MultiVersus

MultiVersus is een free-to-play game afkomstig uit de stallen van WB Games en is ontwikkeling bij Player First Games. Wat betreft gameplay doet deze game sterk denken aan bijvoorbeeld een Super Smash Bros. Ultimate, waarbij iconische personages het tegen elkaar opnemen. Warner Bros. beschikt over een flink aantal licenties en de multiplayer brawler zit dan ook bomvol met personages uit het verleden, maar ook van het nu. Hoewel de link met Super Smash snel is gelegd, wil dat niet zeggen dat het een één-op-één kopie is van Nintendo’s brawler. MultiVersus is namelijk een team-based brawler. Kortom, we dienen teams samen te stellen en gezamenlijk toe te werken naar de winst.

Ieder personage in MultiVersus is voorzien van diens eigen unieke skillset, eigenschappen en class. In totaal kan je kiezen uit een vijftal type personages. De Assassin is snel, maar bijzonder squishy. De Bruiser is een close combat melee personage met gemiddelde snelheid. De Mage is een ranged damage dealer. Support dient vooral als verdediging en kan met traps en spreuken de vijand op afstand belagen. En dan is er nog de Tank, die bijzonder log, krachtig en bulky is. De truc is om een perfect team samen te stellen, zodat je tegenstanders weet te domineren in iedere situatie. Dit is geen typische fighting game, waarbij je een levensbalk naar nul dient te brengen. Vijanden versla je door ze buiten het beeld te meppen zodat ze bijvoorbeeld in een afgrond donderen of eindigen als klein sterretje in de lucht. Dat doe je door zoveel mogelijk schade aan te brengen. Naarmate de schade oploopt, wordt het makkelijker om de vijand van links naar rechts te yeeten.

Wat is er nieuw in MultiVersus 2024?

In een jaar tijd kan er veel veranderen. Dat is maar goed ook, want de opbouw van MultiVersus kon wel wat liefde gebruiken. Er zijn flink wat onderdelen aangepast, maar heel veel informatie heeft WB Games nog niet naar buiten gebracht. Wat we wel weten is dat MultiVersus bij release draait in Unreal Engine 5. Dat is een flinke upgrade die onder andere moet zorgen voor een meer stabiele ervaring, scherpere graphics, helderdere kleuren en betere lichteffecten. De overstap naar Unreal Engine 5 betekent een complete heropbouw van de game en daar komt natuurlijk meer bij gepaard.

Naar verluidt moet MultiVersus meer singleplayer content gaan bieden dan afgelopen jaar. Gelukkig maar, want de initiële release bestond enkel uit multiplayer gevechten. De re-release bevat sowieso een nieuwe PvE-modus, waarin we het tegen bots kunnen opnemen in zowel een solo- als een duo-setup. Daarnaast wordt er ook een Arcade-modus geïntroduceerd, maar wat we daarvan kunnen verwachten, is momenteel nog een groot vraagteken. Uiteraard bevat deze release de nodige nieuwe personages, maps en variants. Het free-to-play karakter van de game betekent echter ook dat de game nooit “compleet” is, gezien er continu nieuwe content toegevoegd kan worden.

Alles wat je moet weten over MultiVersus1

Welke personages zitten in MultiVersus?

MultiVersus is een rijkelijk gevulde brawler met een breed scala aan personages. Ooit willen weten wie er zou winnen wanneer Adventure Time’s Finn zou knokken met Batman? Dit is je kans! Op het moment van schrijven zijn er 25 personages beschikbaar op het roster en is er één reeds aangekondigd als toekomstige content. Ben jij op zoek naar een main? Check dan alle personages (en bijbehorende class) in onderstaande lijst!

  • Marvin the Martian – Looney Tunes - Assassin
  • Gizmo – Gremlins - Support
  • Black Adam – DC Universe - Bruiser
  • Stripe – Gremlins – Assassin
  • Rick – Rick and Morty – Mage
  • Morty – Rick and Morty – Bruiser
  • Lebron James – NBA (Space Jam) – Bruiser
  • The Iron Giant – The Iron Giant – Tank
  • Taz – Looney Tunes – Bruiser
  • Velma – Scooby-Doo – Support
  • Arya Stark – Game of Thrones – Assassin
  • Batman – DC Universe – Bruiser
  • Bugs Bunny – Looney Tunes – Mage
  • Finn – Adventure Time – Assassin
  • Garnet – Steven Universe – Bruiser
  • Harley Quinn – DC Universe – Assassin
  • Jake – Adventure Time – Bruiser
  • Reindog – MultiVersus – Support
  • Shaggy – Scooby-Doo – Bruiser
  • Steven Universe – Steven Universe – Support
  • Superman – DC Universe – Tank
  • Tom and Jerry – Tom and Jerry – Mage
  • Wonder Woman – DC Universe – Tank
  • The Joker – DC Universe – Mage
  • Jason Voorhees – Friday the 13th - Onbekend
  • Toekomstige content - Agent Smith – The Matrix - Onbekend

Alles wat je moet weten over MultiVersus2

Welke maps zitten er in MultiVersus?

Leuk dat je met meer dan twintig personages kunt knokken, maar waar doen we dat dan precies? Nou, ook op dat gebied is er goed nieuws. Op het moment van schrijven zijn er namelijk twaalf maps beschikbaar. Ook in dit geval reizen we van hot naar her om zo een flink aantal werelden uit de Warner Bros.-catalogus te checken. Dit zijn de huidige MultiVersus maps!

  • Training Room – MultiVersus
  • Trophy’s E.D.G.E. – MultiVersus
  • Tree Fort – Adventure Time
  • Warner Bros. Lot – Animaniacs
  • Batcave – DC Universe
  • Dexter’s Laboratory – Dexter’s Laboratory
  • Throne Room – Game of Thrones
  • Townsville – The Powerpuff Girls
  • Cromulons – Rick and Morty
  • Scooby’s Haunted Mansion – Scooby-Doo
  • The Court – Space Jam
  • Sky Arena – Steven Universe

Alles wat je moet weten over MultiVersus3

Wat zijn variants in MultiVersus?

Skins zijn geen onbekend begrip binnen de wereld van Free-to-Play games. Ook MultiVersus kent de nodige customisation en deze komt hoofdzakelijk in de vorm van Variants. Variants in MultiVersus zijn eigenlijk niets minder dan unieke skins die het uiterlijk van de personages drastisch aanpast. Vrijwel ieder personage is aan te passen met een unieke variant om zo een eigen smoel te geven aan jouw favoriete personages. Zo kan je Velma bijvoorbeeld uitdossen in een Hula outfit, Shaggy wat klasse geven als Uncle Shagworthy of een flink aantal personages verminken met een lelijke kersttrui. De opties zijn talrijk, dus experimenteer en zoek jouw favoriete skin!

Alles wat je moet weten over MultiVersus4

Hoe werkt het Perk-systeem in MultiVersus?

Qua opzet doet MultiVersus sterk denken aan games zoals Nickelodeon All-star Brawl 2 en Super Smash Bros., maar natuurlijk dient een game zijn eigen spin te geven aan het genre. Naast de onderscheidende “deze game is gratis” factor, is er ook wat betreft combat een onderscheidend element. MultiVersus maakt namelijk gebruik van perks die je kunt uitrusten aan je personage. Deze perks komen in vier vormen, bestaande uit: Offense (rood), Defense (blauw), Utility (groen) en Signature (geel). Ieder personage is uit te rusten met vier perks en wijs je twee keer dezelfde perk toe (verdeeld over de twee personages), dan stacken deze waardoor ze sterker worden. De perks maken een groot verschil en experimenteren is dan ook zonder twijfel nodig.

Alles wat je moet weten over MultiVersus5

Aankoopopties in MultiVersus

Alhoewel MultiVersus een Free-to-Play game is, wil dat niet betekenen dat alles zomaar gratis weggegeven wordt. In totaal zijn er drie verschillende valuta die ieder een ander doel dienen.

Toasts
Toasts dienen als beloning voor medespelers. Presteert een speler uitzonderlijk goed in een match, dan kan je aan het einde een toast uitdelen om zo wat gratis gold toe te schuiven. Toasts verdien je met grote regelmaat en dragen hoofdzakelijk bij aan een meer vriendelijke omgeving.

Gold
Dat eerdergenoemde goud is het bloed dat door de aderen van MultiVersus vloeit. Met Gold koop je vrijwel alle onderdelen aan binnen het free-to-play gedeelte van de game. Kortom; je gebruikt gold om ontgrendelbare personages, banners, variants en perks aan te schaffen.

Gleamium
Gleamium is enkel beschikbaar tegen een daadwerkelijke betaling. Deze premium valuta wordt voornamelijk gebruikt voor het aanschaffen van de MultiVersus Battle Pass en voor cosmetische items.

Alles wat je moet weten over MultiVersus6

Is MultiVersus cross-platform?

MultiVersus biedt cross-platform ondersteuning voor alle systemen waarop MultiVersus beschikbaar is. Hierdoor is het mogelijk voor PlayStation-spelers om met bijvoorbeeld Xbox-spelers te spelen zonder dat je over hetzelfde platform dient te beschikken.

Wanneer is MultiVersus verkrijgbaar?

MultiVersus is een tijdje offline geweest, maar vanaf 28 mei kunnen we weer allemaal met elkaar op de vuist. MultiVersus lanceert namelijk eind deze maand!

Op welke platformen is MultiVersus te downloaden?

Op 28 mei lanceert MultiVersus voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc.

Alles wat je moet weten over MultiVersus8

En dat was alles wat je moet weten over MultiVersus! Ben jij klaar voor de relaunch op 28 mei 2024? Nee? Check dan als de wiedeweerga al het MultiVersus nieuws voor de laatste trailers en gameplaybeelden!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot MultiVersus

Ontwikkelaar:

Player First Games

Uitgever:

Warner Bros. Games

Release:

28 mei 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord