Alles wat je moet weten over: Apex Legends: Upheaval

-

Apex is terug, baby! De langlopende hero based, looter shooter, battle royale extravaganza van Respawn Entertainment keert terug voor een nieuw seizoen. Apex Legends: Upheaval bevat een compleet redesign van Broken Moon, een nieuwe meta, de terugkeer van de Apex Legends solomodus en natuurlijk een nieuwe legend. Geen zin om alle trailers op te snorren? Lees dan nu alles wat je moet weten over Apex Legends: Upheaval!

Alles wat je moet weten over Apex Legends Upheaval

Apex Legends: Upheaval nieuwe Legend; Alter

Het is alweer even geleden dat er een nieuwe Legend de arena van Apex Legends heeft betreden. Daar komt met Apex Legends: Upheaval echter verandering in. Alter is een dimensie hoppende villain met een twist. Deze baddie laat namelijk nooit het achterste van haar tong zien en zegt enkel dingen waarvan ze wil dat jij denkt dat het zo is. Een groot mysterie dus! Alter heeft tevens een toepasselijke naam, want de jongedame is helemaal niet uit deze, maar juist uit een alternatieve dimensie afkomstig. Waar ze wel vandaan komt is een groot mysterie, evenals de krachten die ze bezit. Alles wat we weten is dat ze niemand minder dan Horizon in het vizier heeft.

Afijn, Alter is een vrij agressieve villain. Met haar passive “Gift from the Rift” is Alter in staat om op afstand één item uit een deathbox te looten. Het onvoorspelbare karakter van Alter sijpelt ook door in haar Tactical “Void Passage”. Deze skill creëert een portaal in muren, vloeren en plafonds waardoor Alter deuren, trappen en obstakels kan omzeilen. En dan hebben nog de ultimate “Void Nexus”. Bij het activeren plaatst Alter een device wat dient als one-way portal. Jij en (gedownde) teamgenoten kunnen deze gebruiken om in een flits weer op de initiële locatie te komen. Dit creëert een bijzonder agressieve speelstijl die bijzonder goed matched met bijvoorbeeld een Bloodhound (vanwege de Tacticals) en Lifeline (dankzij de ult).

Alles wat je moet weten over Apex Legends Upheaval1

Broken Moon, zelfde map, nieuwe look

Bij intrede van het nieuwe seizoen kunnen we natuurlijk weer een rotatie in de maps verwachten. Ook ditmaal ontkomen we er niet aan. Apex Legends: Upheaval brengt Broken Moon terug in de rotatie, maar wel met wat nieuwe flair. Olympus is namelijk in de stasis node van Cleo gecrasht wat ervoor heeft gezorgd dat Broken Moon een compleet nieuw uiterlijk heeft gekregen. De eens zo kille omgeving is nu een thuis voor nieuw soortige planten, mysterieuze eieren en vooral veel kleur.

Dit heeft er ook voor gezorgd dat er flink wat POI’s bij zijn gekomen en dat Promenade niet langer bestaat. Helaas, maar er komt wel een nieuwe voor in de plaats. Quarantine Zone is alles wat je verwacht van een centraal liggende POI. Het gebied is groot van opzet en bestaat uit meerdere kleinere locaties. Daarnaast zijn er meerdere aanvliegroutes en zijn er meer dan genoeg opties om vriend en vijand te verrassen.

Alles wat je moet weten over Apex Legends Upheaval2

Solo’s maakt een comeback

De community heeft gesproken en de devs bij Respawn hebben geluisterd. De Apex Legends Solo-modus maakt een triomfantelijke terugkeer en lijkt beter dan ooit te worden. In Apex Legends’ solo’s drop je – zoals te verwachten is – helemaal alleen. De Outlands is bezaaid met volledig gekitte wapens en het is helemaal aan jou om met de Chicken Dinner weg te lopen aan het einde van de rit. Delf je het onderspit, dan hoeft dat dit keer echter niet te betekenen dat de match erop zit. In Apex Legends: Upheaval kan je namelijk gebruikmaken van de Respawn Token (voordat de laatste ring intreedt). Hiermee krijg je een tweede kans en kan je zo alsnog met de W weglopen.

Uiteraard stopt het daar niet. Helaas nemen we komend seizoen afscheid van de duo’s modus en zien we de rotatie in de care packages weer veranderen. Daarnaast is er wederom een nieuwe Battle Pass om te voltooien en wordt de Apex Artifact geïntroduceerd. Deze Artifact is een mythic melee cosmetic die toepasbaar is op ieder personage en die verder gecustomized kan worden. Kortom, genoeg te beleven!

Alles wat je moet weten over Apex Legends Upheaval3

Wanneer is Apex Legends: Upheaval speelbaar?

Apex Legends: Upheaval is vanaf 7 mei speelbaar. Zoals gewoonlijk is dit een gratis update voor de free-to-play game van Respawn Entertainment.

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Apex Legends

Ontwikkelaar:

Respawn Entertainment

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

5 februari 2019

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
NSW
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord