Dead Island 2

  • Ontwikkelaar Dambuster Studios
  • Eerste releasedatum 21 april 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Horror
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Dead Island 2

Later deze maand verschijnt Dead Island 2, het langverwachte vervolg op Dead Island uit 2011. Het heeft even mogen duren, maar het is nu echt bijna zover. In de tussentijd zijn er wel wat stand alone uitbreidingen of spin-off games verschenen, maar dit is na twaalf jaar eindelijk de sequel. Om je alvast voor te bereiden op alle ondoden die in het zonnetje op jou aan het wachten zijn, hebben wij alles voor je op een rijtje gezet omtrent deze game. Dit is alles wat je moet weten over Dead Island 2.

Dead Island 28

Wat is Dead Island 2?

Dead Island 2 is een open wereld zombiegame waarin je moet zien te overleven. Je moet het doen met alles wat je tijdens je avontuur tegenkomt. In Dead Island word je niet overspoeld met vuurwapens om de ondoden een halt toe te roepen, maar moet je zien te overleven met een knuppel, moersleutel of stalen pijp. Nu lijkt Dead Island een franchise zoals al heel veel andere zombiegames bieden, maar niets is minder waar. Wat de Dead Island-franchise uniek maakt is dat deze games ten opzichte van veel andere zombiegames een vrolijker en zonniger kleurenpallet voorschotelen. Dat klinkt eerst niet heel interessant, maar het brengt een compleet andere vibe met zich mee dan veel andere soortgelijke games bieden.

Dead Island 2 is het officiële vervolg op Dead Island. Twaalf jaar geleden kwam het origineel uit en uitgever Techland kondigde negen jaar geleden al het vervolg aan. Dead Island 2 is dus een enorm lange tijd in ontwikkeling geweest voordat het uitkomt. Dat neemt niet weg dat Dead Island 2 tijdens de ontwikkelingsfase is uitgesteld. Als zachte pleister op de wond kondigde Techland in februari aan dat Dead Island 2 een week eerder verschijnt. In de tussentijd zijn er overigens wel wat andere dingen rondom Dead Island verschenen, zoals de stand alone uitbreiding Riptide en de spin-off game Escape Dead Island. In tegenstelling tot het eerste deel en wat de titel doet vermoeden speelt Dead Island 2 zich helemaal niet op een eiland af. Los Angeles vormt het toneel voor het verhaal in deze zombiegame.

Dead Island 2 alles over1

Het verhaal van Dead Island 2

De gebeurtenissen in Dead Island 2 vinden tien jaar na het avontuur in Dead Island plaats. Het fictieve Banoi Island is in dit nieuwe deel ingeruild voor het minder fictieve Los Angeles en San Francisco in de Verenigde Staten. Door te kiezen voor een locatie dat echt bestaat kom je tijdens het verhaal ook langs verschillende herkenbare punten zoals Venice Beach en Beverly Hills. Je speelt als één van de overlevenden die immuun lijken te zijn voor het zombievirus. Ondanks dat je door een zombie bent gebeten verander je niet in een bloeddorstige ondode. Dit maakt dat jij de uitgelezen persoon bent om ervoor te zorgen dat de zombie- uitbraak gestopt wordt. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, want het zonnige LA is overspoeld door zombies.

Het zombievirus heeft zich geëvolueerd ten opzichte van de eerdere uitbraak en dat betekent dat deze nog sterker en hardnekkiger is dan in eerste instantie. Dit heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse overheid het leger de opdracht heeft gegeven om Californië volledig in quarantaine te zetten met alle gevolgen van dien. Terwijl je naarstig op zoek gaat naar een remedie tegen het zombievirus, leer je jezelf tijdens het avontuur beter kennen. Je komt langzaam maar zeker dichterbij de waarheid achter de uitbraak en komt te weten wie jij nu eigenlijk bent en wat jouw rol is binnen dit verhaal.

Dead Island 2 alles over2

Wat is de gameplay in Dead Island 2?

Ondanks dat Dead Island 2 wordt gepresenteerd als een open wereld game, is dit het niet. In Dead Island 2 zijn er allemaal verschillende gebieden die je kunt doorzoeken. Deze zijn van elkaar gescheiden met laadschermen. Deze zul je tijdens het spelen dan ook zeker met enige regelmaat tegen kunnen komen. De game speelt zich volledig af vanuit het eerste persoonsperspectief. Je kijkt dus door de ogen van jouw personage. Als je een nieuwe game start dan heb je - net zoals bij het origineel - de keuze uit meerdere personages. Jij beslist dus zelf met wie je het avontuur aangaat. Ieder personage heeft zijn eigen unieke eigenschappen en vaardigheden. Wie je kiest is dus ook afhankelijk van je speelstijl. Ben je bijvoorbeeld iemand die het liefst voorzichtig te werk gaat of ga je de confrontatie met vijanden direct aan en ga je er vol in? Dit soort keuzes moeten meewegen bij het kiezen van je personage.

Dead Island 2 hangt zwaar op het overlevingsaspect. Het is een survivalgame waarbij het in de eerste plaats je doel is om in leven te blijven. Om jezelf te kunnen weren tegenover de grote hoeveelheid zombies die in Los Angeles en San Francisco op je staan te wachten, moet je dus wapens zien te vinden. Deze kom je overal en nergens tegen, maar het dwingt je wel om goed op zoek te gaan. Overigens niet alleen naar wapens, maar ook naar medicijnen, voedsel en onderdelen. Zonder deze voorwerpen wordt overleven een lastig, zo niet onmogelijk karwei. Als je je wapens gebruikt, dan sluiten ze. Hierdoor worden ze op den duur minder effectief of zelfs helemaal niet bruikbaar. Bij werkbanken kun je je wapens weer herstellen of zelfs 'modden' om ze nog krachtiger te maken of bijvoorbeeld onder stroom te zetten. Je moet er immers alles aan doen om de zombies nog een keer naar het hiernamaals zien te krijgen. Ook kun je vuurwapens vinden, maar deze zijn erg schaars.

Dead Island 2 alles over3

Heeft Dead Island 2 co-op?

Je kunt als je het liefst alleen speelt Dead Island 2 volledig in je eentje doorlopen. Speel je liever met anderen, dan is er goed nieuws. Dead Island 2 beschikt namelijk over een online co-op modus. Hierbij kun je met een team van drie mensen het verhaal doorspelen. Als je met andere mensen gaat spelen is het ook hier erg van belang om goed na te denken met welk personage je wil spelen. Er zijn in totaal zes personages beschikbaar in Dead Island 2, die allen hun eigen sterke en zwakke kanten hebben. Als je personages kiest die elkaar aanvullen op hun zwaktes, kun je dus in co-op een goed team samenstellen. Hiermee maak je het jezelf en je vrienden iets makkelijker om het zombievirus te stoppen.

Is er een cross-play functionaliteit in Dead Island 2?

Voor de mogelijkheid om cross-play met je vrienden te spelen moeten we helaas een negatiever antwoord geven. Het is niet mogelijk om Dead Island 2 cross-play te spelen. Dit betekent dat al je teamgenoten de game op hetzelfde platform moeten hebben als waar jij de game op speelt. Heb jij bijvoorbeeld een PlayStation 5, maar je vriend een Xbox Series X dan is het niet mogelijk om samen Dead Island 2 te spelen. Overigens gaat dit niet op voor generaties. Als jij de game op een PlayStation 5 speelt, maar je vriend op de PlayStation 4 dan is het wel mogelijk om samen te spelen. Als je de game voor meerdere platformen koopt moet je er rekening mee houden dat er ook geen cross-save functionaliteit is. Het is dus niet mogelijk je save file over te zetten naar een ander platform. Je zult dan echt helemaal opnieuw moeten beginnen.

Dead Island 2 alles over4

Wat is de releasedatum van Dead Island 2?

Mocht je staan te popelen om aan de slag te gaan met Dead Island 2 dan is er goed nieuw. Je hoeft namelijk helemaal niet meer zo lang te wachten voor je talloze zombies te hersenen - of wat er nog van over is - in te slaan. Dead Island 2 verschijnt namelijk op vrijdag 21 april.

Op welke platformen verschijnt Dead Island 2?

Als Dead Island 2 hoog op je wensenlijstje staat, dan hoef je daar waarschijnlijk geen nieuw platform of console voor aan te schaffen. De zombiegame verschijnt namelijk voor bijna alle grote consoles en voor pc. De game is ontwikkeld voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series. Vooralsnog zal er geen versie voor de Nintendo Switch verschijnen. Op dit moment is hier namelijk nog niets over aangekondigd. Een Switch-versie in de toekomst ligt ook niet echt voor de hand, omdat deze game niet geschikt is voor kinderen en de Nintendo Switch zich voornamelijk richt op die doelgroep. Hierdoor levert het porten naar de Switch waarschijnlijk onvoldoende op voor Techland om de moeite te nemen.

Is er een Dead Island 2 Collector's Edition?

Er zijn maar liefst vier edities van Dead Island 2 te koop. Als je fan bent van de serie heb je dus een behoorlijke keuze. Uiteraard is er gewoon de normale game. Deze biedt de game en de Memories of Banoi Pack. De Deluxe Edition voegt daar nog de Character Pack 1, Character Pack 2 en Golden Weapons Pack aan toe. Mocht je het nog iets bonter willen maken dan geeft de Gold Edition je daarbovenop nog toegang tot de Pulp Weapons Pack en de Expansion Pass. Wil je liever ook iets tentoonstellen in huis? Dan is er ook een speciale Collector's Edition. Deze bevat de Gold Edition, een steelcase, een Venice Beach-reiskaart, zes Slayer Tarotkaarten, twee speld badges en een patch.

Hoeveel kost Dead Island 2?

De prijs die je moet neerleggen voor Dead Island 2 is afhankelijk van welke editie je kiest. De standaard editie is te koop voor 59,99 euro op pc en 69,99 euro op consoles. Mocht je iets meer willen neertellen dan kost de Deluxe Edition je respectievelijk 64,99 en 74,99 euro. De Gold Edition is te koop voor 79,99 euro op pc en 89,99 euro op consoles. Tot slot tel je voor de HELL-LA Collector's Edition 99,99 euro neer.

Dead Island 2 alles over5

Dead Island 2 verschijnt op 21 april voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?