Kirby and the Forgotten Land

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 25 maart 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Platform
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Kirby en de Vergeten Wereld

Nog maar een paar weekjes wachten en Kirby en de Vergeten Wereld ligt in de winkelschappen. Dit gloednieuwe Kirby-avontuur dook op in september van vorig jaar toen Nintendo vlak voor hun Nintendo Direct-presentatie een mysterieuze nieuwe Kirby-game voor de Nintendo Switch lekte. Na de onthulling van Kirby en de Vergeten Wereld werd al snel duidelijk dat dit een ervaring is zoals je die niet van de pink puffball gewend bent. Wat Kirby en de Vergeten Wereld precies differentieert van een gewone Kirby-game, lees je in dit artikel. Dit is alles wat je moet weten over Kirby en de Vergeten Wereld.

onbekend

Een nieuw verhaal om te verorberen

Kirby's nieuwe avontuur begint op een zonnige dag in Planet Popstar. In eerste instantie lijkt er geen wolkje aan de lucht te zijn. Daar komt al snel verandering in. Onze roze vriend stuit plotseling op een onheilspellende onweerslucht. Voordat hij het weet, wordt hij samen met een legioen aan Waddle Dees een draaikolk ingezogen. Het volgende moment wordt Kirby wakker op een onbekend strand. Wanneer hij het zand van zijn bakkes veegt en deze fonkelnieuwe 'vergeten wereld' verkent, komt hij voor een verrassing te staan. Dit onbekende terrein is geheel overwoekerd door de natuur. Ondanks alle menselijke invloeden, is van mensen geen spoor te bekennen. Dat betekent echter niet dat deze vergeten wereld geheel onbewoond is. Er zijn genoeg baddies aanwezig om op te zuigen. Kirby's doelwit ditmaal is de zogenaamde 'Beast Pack'. Dit is een groep beestachtige baddies die de Waddle Dee-populatie beetje bij beetje opsluit in veel te kleine kooitjes. Laat Stichting Wakker Dier het maar niet horen. Jouw taak is om de Waddle Dees weer achter de tralies vandaan te halen. Gelukkig staat onze roze vriend er niet alleen voor. Onderweg krijgt hij hulp van een vliegend diertje dat door het leven gaat als 'Elfilin'. Samen hebben ze één missie: de vrede in deze mysterieuze wereld herstellen.

onbekend

Klassieke Kirby-gameplay in een nieuw jasje

De grootste nieuwe toevoeging in Kirby's nieuwste avontuur is een derde dimensie. Waar voorgaande Kirby-games voornamelijk 2D-platformers waren, trekt onze roze vriend in zijn nieuwste avontuur de stoute schoenen aan. Kirby en de Vergeten Wereld is de eerste keer dat we een traditionele Kirby-game in drie dimensies mogen verwelkomen. Dat betekent niet dat je met hoofdpijn naar een klein 3D-schermpje hoeft te staren zoals in Kirby Triple Deluxe op de 3DS, maar wel dat je je in 360 graden kunt voortbewegen zoals in Super Mario 3D World. Terwijl je je vrij rondbeweegt door de verschillende levels in de game, slok je zoals vanouds vijanden op om hun krachten tegen ze te gebruiken. Wat dat betreft blijft de pink puffball toch bij de basis.

onbekend

Een mond vol tanden

Vrijwel iedere Kirby-game die de afgelopen jaren is verschenen, heeft een unieke gimmick gehad. Kirby en de Vergeten Wereld is daarop geen uitzondering. Deze game introduceert namelijk de Mondvol-vorm. Wanneer de pink puffball een voorwerp opzuigt dat eigenlijk net te groot voor hem is, kan hij zelf in dat object veranderen. Als je bijvoorbeeld ooit je vijanden hebt willen bekogelen met blikjes Coca Cola Zero en 7-up, is dit de vorm voor jou. Enkele voorbeelden van vormen die Kirby kan aannemen, zijn die van een auto, een gloeilamp, een pylon en een frisdrankautomaat. Daarmee kan hij puzzels oplossen, zich verplaatsen en er gewoon heel frappant uitzien. Je gaat deze nieuwe vorm geheid nodig hebben, terwijl je de ins en outs van de vergeten wereld verkent.

onbekend

Kirby zuigt weer

Naast de Mondvol-vorm, zijn ook de traditionele kopieervaardigheden van de partij in de Vergeten Wereld. Kirby kan dus weer zuigen zoals vanouds. In trailers van Kirby en de Vergeten Wereld zien we alweer enkele oude bekenden terugkomen. Met de Fire-kopieervaardigheid kan de pink puffball weer als het ware marshmallows roosteren met zijn eigen adem. De Sword-vaardigheid stelt Kirby in staat om zijn vijanden in mootjes te hakken, terwijl de krachtige Cutter alle baddies hopelijk weer op het rechte pad stuurt. Nieuw in Kirby en de Vergeten Wereld is de mogelijkheid om kopieervaardigheden krachtiger te maken. Kopieervaardigheden zijn te upgraden naar nieuwe, betere vormen. Zo kan de traditionele Fire-kopieervaardigheid worden bijgewerkt naar de sterkere Volcano Fire-variant en neemt Kirby de vorm van een oerman aan met de Gigant Sword-vaardigheid. Sommige vaardigheden kunnen zelfs tweemaal worden geüpgraded. Een voorbeeld daarvan is de Dragon Fire, waarmee de pink puffball letterlijk verandert in een gave draak. Voor niets gaat ook in de Kirby-wereld de zon op. Onze roze vriend kan zijn vaardigheden alleen versterken bij de Waddle Dee-wapenwinkel in het Waddle Dee-dorp.

onbekend

Huh, het wat-dorp?

Terwijl Kirby zijn weg door de vergeten wereld baant, komt hij regelmatig gevangengenomen Waddle Dees tegen. Wanneer hij deze onschuldige wezentjes bevrijdt uit hun kleine kooien, verhuizen ze naar een Waddle Dee-dorp. Jouw taak is om dit dorp volledig uit te bouwen. De Waddle Dees die je bevrijdt, hebben een echte ondernemersspirit. Hoe meer van deze super schattige schepseltjes je uit hun kooien haalt, hoe meer panden er geopend worden in het dorp. Daar kun je vervolgens de economie stimuleren bij de verschillende winkels, je kopieervaardigheden sterker maken en leaderboards bekijken. Ook voor ontspanning kun je bij het Waddle Dee-dorp terecht. Wat dacht je van een rustgevend middagje vissen met je Waddle Dee-compagnon? Misschien ontgrendel je liever wat schattige voorwerpen om Kirby's huis in te richten bij de Gotcha Machine Alley. Er is dus buiten het hoofdavontuur om genoeg te doen.

onbekend

Je staat er niet alleen voor

Gelukkig hoeft de pink puffball niet in z'n eentje de gehele Waddle Dee-populatie te redden. De game ondersteunt namelijk co-op. Dat betekent dat je samen met een tweede speler het avontuur kunt doorspelen. Als tweede speler kruip je in de huid van Bandana Waddle Dee. Je weet wel, dat beestje dat mensen al jaren in Super Smash Bros. willen. Bandana Waddle Dee verschilt qua moveset sterk van Kirby. Waar onze roze vriend van kopieervaardigheid kan wisselen en zo over tal van krachten beschikt, kan Bandana Waddle Dee alle vijanden neerhalen met een speer. De pret beperkt zich niet tot het hoofdavontuur. Er zijn zelfs minigames waarin je een Joy-Con-controller naar een medespeler kunt passeren. Samen kunnen jullie alle platformuitdagingen en baddies die de vergeten wereld voorschotelt, overkomen.

onbekend

Zo, hopelijk heb je nu een goed beeld van Kirby's nieuwste avontuur. Je kunt zelf alvast een voorproefje krijgen van wat de vergeten wereld te bieden heeft in de gratis demo van Kirby en de Vergeten Wereld. Op de volledige game moet je nog iets langer wachten. Die ligt vanaf 25 maart in de winkelschappen. Ga jij de game halen? Laat het ons weten in een reactie.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?