Check hier alle The Game Awards 2023 content

Marvel's Spider-Man 2

  • Ontwikkelaar Insomniac Games
  • Eerste releasedatum 20 oktober 2023
  • Platformen PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Marvel's Spider-Man 2

Marvel’s Spider-Man was een geweldig succes voor Insomniac Games. Door de game voelt het alsof je echt in de huid van onze webslinger bent gekropen door het sterke verhaal, leuke missies en geweldige gameplay. Dit was de enige game die zich naast de Batman: Arkham Trilogy kon plaatsen, maar gelukkig flikte Insomniac Games het nogmaals met de opvolger Marvel’s Spider-Man Miles (al was die wel een stuk kleiner dan het origineel). De fans wachten al drie jaar, maar over twee weken kunnen we zelf aan de slag met Marvel’s Spider-Man 2. Dan weten we of Insomniac Games de eerste twee delen kan evenaren en misschien wel kan overtreffen. Vandaag vertel ik je Alles wat je moet weten over Spider-Man 2, zodat je er over twee weken helemaal klaar voor bent.

Wat is Marvel’s Spider-Man 2?

Spider-Man 2 speelt zich af ongeveer tien maanden na de gebeurtenissen uit de eerdere games. Miles Morales begint langzaamaan te wennen aan zijn nieuwe rol als superheld en Peter Parker verwelkomt zijn oude vriend Harry Osborn, die door ziekte afwezig was, weer terug in New York City. Natuurlijk blijft het niet lang rustig en komt Kraven the Hunter naar The Big Apple. Hij maakt de stad onveilig door met zijn huurlingen op personen met speciale krachten te jagen. Natuurlijk zijn de Spider-Men ook prooi. Daarnaast maakt Venom zijn debuut, want hij heeft zijn weg naar de aarde gevonden. Deze symbiotische buitenaardse levensvorm kan versmelten met een gastlichaam waardoor zijn oerkracht en agressie worden versterkt. Parker komt in aanraking met deze entiteit waardoor hij geconfronteerd wordt met de donkere kant van zijn eigen psyche.

Is Marvel’s Spider-Man 2 een sequel?

Ja, Spider-Man 2 is het vervolg op Marvel’s Spider-Man en Marvel’s Spider-Man Miles Morales. De gebeurtenissen uit de vorige delen liggen nog vers in het geheugen, maar onze helden krijgen weinig tijd om dit te verwerken, want New York City slaapt nooit en dat geldt ook voor sommige super villians.

Wanneer komt Marvel’s Spider-Man 2 uit?

Insomniac Games heeft tijdens het Summer Game Fest de releasedatum van Spider-Man 2 bekendgemaakt. Spider-Man 2 komt op 20 oktober 2023 uit.

Marvels SpiderMan 23

Wat is de gameplay van Marvel’s Spider-Man 2?

De gameplay in Spider-Man 2 is vergelijkbaar met de twee voorgaande delen waar je weer door de straten van New York City slingert om de misdadigers en super villains weer op het rechte pad te krijgen. De actie wordt weer verdeeld in main missions, side missions en andere activiteiten. De actie wordt ook letterlijk verdeeld, want je kunt buiten de missies altijd wisselen tussen Peter Parker en Miles Morales, en sommige missies kun je alleen met één van hen spelen. Daarnaast krijg je toegang tot een nieuwe move, mod, gadget en uitgebreide skill tree waardoor je de vijanden op nog meer manieren kunt uitschakelen. Met de parry-move ontwijk je bepaalde aanvallen die anders niet te pareren zijn. Dit biedt weer extra mogelijkheden tijdens de gevechten. Door de toevoeging van de Web Wings kun je door de stad zweven en is het mogelijk om je veel sneller te verplaatsen. Met Web Line Shooter kun je een draad creëren tussen twee oppervlakken waardoor je een nieuw pad maakt dat je kunt gebruiken tijdens de stealth secties en de Web Grabber schakelt een aantal vijanden tegelijk uit. Ook hebben beide Spider-Man naast een eigen skill tree ook een gedeelde skill tree.

Hoeveel kost Marvel’s Spider-Man 2 en welke edities zijn er?

Spider-Man 2 wordt in drie verschillende edities uitgebracht en als je een preorder plaatst, krijg je vroegtijdig toegang tot drie kleurvarianten van het Arachknight suit (Peter Parker) en drie van het Shadow Spider suit (Miles Morales). Daarnaast heb je meteen toegang tot de Web Grabber en krijgen spelers drie skill points om direct te gebruiken. De Marvel's Spider-Man 2 Standard Edition (79,99) geeft alleen toegang tot de game. De Marvel’s Spider-Man 2 Digital Deluxe Edition (89,99) biedt dezelfde pre-order bonussen, maar je krijgt er nog twee skill points bij. Daarnaast vind je nog vijf unieke suits voor Peter Parker en vijf voor Miles Morales. In de Marvel's Spider-Man 2 Collector's Edition (249,99) vind je al het voorgaande, maar wordt er ook een Steelbook Display Case en een 19-inch beeldje van Spider-Man en Spider-Man Miles Morales die het tegen Venom opnemen toegevoegd. Als je nog een PlayStation 5 moet aanschaffen dan is er ook nog een speciale PlayStation 5 Console – Marvel’s Spider-Man 2 Limited Edition Bundle (659,99). Deze bundel bevat aangepaste console covers met een rondkruipende Symbiote en een overgang van rood naar zwart. De ingebrepen DualSense Wireless Controller heeft hetzelfde design als de covers. Daarnaast ontvang je een voucher voor de standaard editie en krijg je de pre-order items erbij.

Marvels SpiderMan 24

Welke personages zitten in Marvel’s Spider-Man 2?

Natuurlijk zijn de hoofdrollen weggelegd voor de Spider-Men: Peter Parker en Miles Morales, maar je komt nog meer bekenden tegen zoals Mary-Jane Watson, Ganke Lee, Rio Morales, Harry Osborn, Norman Osborn, Yuri Watanabe, Kraven, Lizard, Martin Li en Venom. Hopelijk blijft het hier niet bij en worden we verrast met meer bekende gezichten uit de comic.

Op welke platformen komt Marvel’s Spider-Man 2 uit?

Spider-Man 2 is een PlayStation Exclusive voor de PlayStation 5 en wordt deze keer niet op de PlayStation 4 uitgebracht zoals bij Marvel’s Spider-Man en Marvel’s Spider-Man Miles Morales wel het geval was.

Komt Marvel’s Spider-Man 2 uit op de pc?

Spider-Man 2 is voorlopig nog een PlayStation Exclusive, maar aangezien Sony regelmatig PlayStation Exclusives ook op de pc uitbrengt, ligt het wel in de verwachting. Er is alleen nog geen officiële aankondiging naar buiten gebracht, maar de toekomst zal het leren.

Komt Marvel’s Spider-Man 2 uit op Xbox Game Pass?

Nee, dat gaat zeker niet gebeuren, want het is een PlayStation Exclusive.

Marvels SpiderMan 25

Heeft Marvel’s Spider-Man 2 multiplayer/co-op?

Nee, Spider-Man 2 bevat geen co-op, maar is een singleplayer action game. Het gerucht dat dit mogelijk was, hing wel in de lucht, maar Insomniac Games heeft dat snel uit de wereld geholpen. Je kunt tijdens het vrij verkennen van de velden wel altijd tussen de twee helden wisselen.

Krijgt Marvel’s Spider-Man 2 post-launch content?

Het is nog niet bekend of Spider-Man 2 in de toekomst DLC gaat krijgen. Marvel’s Spider-Man werd wel uitgebreid met The City That Never Sleeps DLC dus het zou zomaar kunnen dat het tweede deel dezelfde behandeling krijgt. Marvel’s Spider-Man Miles Morales heeft daarentegen geen DLC ontvangen dus we wachten het af.

Zitten er toegankelijkheidsopties in Marvel’s Spider-Man 2?

Ja, Spider-Man 2 heeft speciale toegankelijkheidsopties zoals Challenge Level Modifiers, Gameplay Assists, Audio, Subtitles, Controls en Visual Accessibility die je allen kunt aanpassen, zodat je de game op jouw manier kunt spelen. Insomniac Games had deze feature ook al in het origineel en hebben deze functie uitgebreid, zodat nog meer spelers kunnen genieten van Spider-Man 2.

Goed, nu weet je Alles wat je moet weten over Marvel’s Spider-Man 2. Nu rest alleen de vraag: gaat het Insomniac Games wederom lukken om een meesterwerk neer te zetten en kan Marvel’s Spider-Man 2 tippen aan het origineel en het vervolg? Daar heb ik nu nog geen antwoorden op, maar op 16 oktober vertel ik je of mijn Spidey-sense het bij het goede eind had.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?