Alles wat je moet weten over: Pikmin 4

Geplaatst:
Aangepast: 19 juli 2023 19:45

Binnenkort staat er weer een nieuw avontuur in de Pikmin-franchise te wachten. De serie van Pikmin gaat inmiddels alweer 22 jaar mee en deze maand verschijnt het vierde deel in de serie. De kleine wezentjes staan weer voor een nieuwe uitdaging en jij bent degene die ze aan moet sturen. Om je al vast helemaal up to date te brengen over deze nieuwe game hebben we alles wat je moet weten over Pikmin 4 even voor je op een rijtje gezet.

Pikmin 42

Wat zijn Pikmin?

Laten we bij het begin beginnen. Het kan natuurlijk zijn dat je nooit eerder een Pikmin-game hebt gespeeld. Dan weet je wellicht ook niet wat Pikmin nou eigenlijk zijn. Pikmin zijn kleine wezentjes die eigenlijk half plant en half dier zijn. Het zijn echte werkers en je kunt ze dan ook gebruiken om klusjes voor je te doen. Er zijn verschillende soorten Pikmin die ieder hun eigen unieke eigenschappen hebben. Zo kunnen rode Pikmin tegen vuur, blauwe Pikmin in het water en gele Pikmin tegen elektriciteit. Door goed gebruik te maken van hun unieke eigenschappen kun je puzzels oplossen en schatten vinden.

Wat is het verhaal van Pikmin 4?

Het verhaal in Pikmin 4 borduurt voort op de verhalen uit de eerdere delen. Toch is het niet nodig om de vorige delen te spelen als je het verhaal wil begrijpen. Het verhaal steekt namelijk best wel simpel in elkaar. Kapitein Olimar is van de radar verdwenen nadat hij met zijn ruimteschip is gestrand. Om hem te helpen is het Reddingsteam in hun ruimteschip gesprongen en op weg gegaan, maar helaas kwamen ook zij onderweg met brokken te zitten. Alle hoop is nu dus gevestigd op jou, de nieuwste rekruut en enige achterblijver van het Reddingsteam. Jij moet het Reddingsteam redden en Kapitein Olimar in veiligheid zien te brengen.

Pikmin 43

Wat is er nieuw in Pikmin 4?

Hoewel de basis van de vorige Pikmin-games nog altijd hetzelfde blijft, lijkt Pikmin 4 van vervolgen uit de serie de grootste stap te maken als het aankomt op nieuwe features. De meest in het oog springende vernieuwing is de komst van Oatchi, de tweebenige hond. Deze nieuwste aanwinst in je team kan door muren en potten breken en je kunt hem ook in de strijd gooien tegen vijanden. Hij is bovendien te trainen waardoor hij bijvoorbeeld sneller leert graven, leert zwemmen of sterker wordt. Voor het eerst in de serie is het ook mogelijk om 's nachts activiteiten uit te voeren. Let wel op, want de vijanden worden rond dit tijdstip nog gevaarlijker. Voor het eerst in de Pikmin-franchise kun je ook je eigen personage maken.

Zijn er ook nieuwe Pikmin?

Bij ieder nieuw deel zijn er altijd weer nieuwe soorten Pikmin toegevoegd. Zo verschenen er in Pikmin 2 drie nieuwe soorten: de paarse en de witte variant en introduceerde Pikmin 3 de komst van de steen en gevleugelde Pikmin. Ook in Pikmin 4 komen weer twee nieuwe soorten tevoorschijn. De eerste is de ijs-Pikmin. Deze lichtblauwe Pikmin kunnen je helpen om nieuwe gebieden te ontdekken door water te laten veranderen in ijs. Ook kunnen ze vijanden bevriezen. De andere nieuwe soort is de gloei Pikmin. Deze groene nieuwkomer is alleen beschikbaar tijdens de nieuwe nachtelijke expedities. Ze kunnen zichzelf samenvoegen tot een grotere entiteit om vijanden te verslaan.

Pikmin 44

Wat is de gameplay in Pikmin 4?

Pikmin is het best te omschrijven als een avonturengame. De gameplay in Pikmin 4 wijkt niet echt af van die in vorige delen. Je bestuurt een personage dat controle heeft over Pikmin. Door de wezentjes ergens op af te sturen kun je ze taken laten uitvoeren zoals het verslaan van vijanden, graven, slopen of het tillen van voorwerpen en schatten.

Wat is de releasedatum van Pikmin 4 en voor welk platform verschijnt de game?

De releasedatum van Pikmin 4 op vrijdag 21 juli 2023. Het vierde deel van uit de serie komt dus in de zomer uit. Om met Pikmin 4 aan de slag te kunnen gaan heb je een Nintendo Switch nodig, want dit is het enige platform waarop de game wordt uitgegeven.

Hoeveel kost Pikmin 4?

Pikmin wordt door Nintendo gezien als een volwaardige en kwalitatieve game. Dit betekent dat de game te koop is voor zo'n zestig euro. Exclusieve games van Nintendo zakken nauwelijks in prijs en worden ook vrijwel nooit in de aanbieding gezet. Het is dus mogelijk dat de prijs na release in het geval van Pikmin 4 niet echt zal zakken.

Zo, nu ben je weer helemaal op de hoogte van alles rondom Pikmin 4. Ga jij de game halen? Wil je toch nog wat meer informatie, lees dan onze preview van Pikmin 4.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pikmin 4

Series

Pikmin

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

21 juli 2023

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord