Alles wat je moet weten over: Pokémon Legends: Arceus

Geplaatst:

De release van Pokémon Legends: Arceus komt steeds dichterbij en veel fans kijken uit naar dit nieuwste deel in de Pokémon-franchise. Maar wat is Pokémon Legends: Arceus eigenlijk? Deze game lijkt qua gameplay af te wijken van de Pokémon-games zoals we die gewend zijn en dat roept natuurlijk vraagtekens op. Lees daarom gauw verder voor alles wat je moet weten over Pokémon Legends: Arceus!

Terug in de tijd

Pokémon Legends: Arceus speelt zich af in het verleden. Je kunt hier namelijk de Hisui-regio verkennen. Deze regio kennen we heden ten dage als de Sinnoh-regio, waar Pokémon Diamond, Pearl, Platinum, Brilliant Diamond en Shining Pearl zich afspelen. De regio kent grote open vlaktes en een aantal dorpen en nederzettingen, waaronder Jubilife Village. Dit is een van de belangrijkste nederzettingen in de regio en kent verschillende belangrijke plaatsen, zoals winkels en een handelspost. In de Hisui-regio vind je ook verschillende mensen die lid zijn van clans. Zelf ben jij lid van Galaxy Team, een groep onderzoekers die naar de Hisui-regio zijn gekomen om daar de verschillende Pokémon te onderzoeken. Ook kom je tijdens je avontuur in aanraking met de Diamond Clan en Pearl Clan.

Jij als jonge onderzoeker krijgt de taak om de Hisui-regio te verkennen en de allereerste Pokédex te maken. Het is dus de bedoeling dat je de hele regio uitkamt en alle verschillende wezens vangt om ze vervolgens te registreren in de Pokédex. Na het vangen kun je echter ook nog Research Tasks uitvoeren voor elke Pokémon. Hiermee kun je de informatie in je Pokédex uitbreiden en beklim je ook nog eens de bedrijfsladder binnen het Galaxy Team. In Pokémon Legends: Arceus krijg je ook verschillende Missions, die je moet uitvoeren. Dit zijn de taken die je moet uitvoeren om verder in de game te kunnen geraken. Naast de Missions, zijn er ook Requests die je kunt doen voor andere personages die je in de Hisui-regio tegenkomt. Zie dit als sidequests die je niet hoeft te doen om de game uit te kunnen spelen, maar die je wel kunt doen om te helpen je Pokédex compleet te maken of voor speciale beloningen.

De Pokédex wordt steeds uitgebreider

Bij een nieuwe regio horen natuurlijk nieuwe Pokémon. Laat Pokémon Legends: Arceus nou ook boordevol nieuwe Pokémon en nieuwe vormen van bestaande Pokémon zitten. Zo hebben we tot nu toe Wyrdeer, Basculegion en Cleavor kunnen zien. Dit zijn respectievelijk de Hisuian-evoluties van Stantler, Basculin en Scyther. Naast Hisuan-evoluties van Pokémon die oorspronkelijk niet uit de Hisui-regio komen, hebben we ook al een aantal regionale varianten van Pokémon gezien die exclusief voor de Hisui-regio zijn. Zo kennen we inmiddels Hisui-varianten van Growlithe, Voltorb, Zorua, Zoroark en Braviary. Uiteraard kent Pokémon Legends: Arceus ook drie starter-Pokémon. Geen enkele trainer kan namelijk zijn of haar Pokémon-avontuur beginnen zonder starter. In Pokémon Legends: Arceus worden er geen nieuwe starter-Pokémon toegevoegd, maar kun je kiezen uit drie starters uit overige regio's. Je kunt namelijk kiezen uit Cyndaquill uit de Johto-regio, Oshawott uit de Unova-regio en Rowlet uit Alola.

Naast nieuwe Pokémon en regionale varianten van bestaande Pokémon, kent Pokémon Legends: Arceus nog meer verschillende soorten Pokémon die we nog niet eerder gezien hebben. Zo lopen er in de Hisui-regio verschillende Noble Pokémon rond. Dit zijn speciale Pokémon die een zegen hebben ontvangen en sterker zijn dan hun niet-Noble tegenhangers. Speciale Wardens hebben de taak gekregen om deze Noble Pokémon te beschermen en ze offers van voedsel te brengen. Soms worden de Noble Pokémon echter boos, dit wordt Frenzy genoemd. Het is dan aan jou de taak om de Pokémon te kalmeren door zakjes met een speciale balsem naar ze toe te gooien. Ook vind je in de Hisui-regio verschillende Alpha Pokémon. Dit zijn Pokémon die een stuk groter zijn dan normaal en rood gloeiende ogen hebben. Deze Pokémon zijn een stuk sterker dan normaal, maar als je ze weet te verslaan, kun je ze vangen en laten ze ook zeldzame voorwerpen achter.

Gotta Catch 'Em All, maar dan anders

Pokémon Legends: Arceus is en blijft een Pokémon-game, waarbij het vangen van Pokémon en ze het tegen elkaar laten opnemen in gevechten centraal staat. Er zijn echter wel een aantal veranderingen in de gameplay mechanics wat betreft het vangen en het vechten, ten opzichte van de main series Pokémon-games die we kennen. Zo zie je de Pokémon in de wereld rondlopen en kun je ze direct vangen. In voorgaande delen waarbij je Pokémon in de wereld rond zag lopen, moest je eerst een gevecht starten door tegen de Pokémon aan te lopen, alvorens je de Pokémon kunt vangen. In Pokémon Legends: Arceus kun je gelijk een Pokéball gooien wanneer je de Pokémon ziet lopen. Je kunt er echter niet zomaar op af lopen. Wanneer een Pokémon jou aan ziet komen, zal hij wegrennen. Het is dus belangrijk dat je voorzichtig naar de Pokémon toe kruipt als je het wilt vangen. Je eigen Pokémon inzetten om de wilde Pokémon aan te vallen en te verzwakken, kan ook. Hierdoor kun je de wilde Pokémon ook gemakkelijker vangen. Verschillende soorten Pokémon zijn te vinden op verschillende plaatsen en gedurende verschillende tijden van de dag. Ook zijn er verschillende soorten Pokéballs beschikbaar, die elk een speciaal effect hebben.

Uiteraard kun je je Pokémon ook laten vechten tegen andere Pokémon. In grote lijnen lijken Pokémon-gevechten in Pokémon Legends: Arceus op die van de andere games die we kennen. Elke Pokémon heeft één of twee types en kan vier aanvallen leren, die ook een type hebben. De verschillende types zijn ook weer sterk of zwak tegen andere types en elke aanval heeft een aantal PP die laat zien hoe vaak je een aanval kunt gebruiken. De Pokémon-gevechten lijken in Pokémon Legends: Arceus echter meer op een action RPG dan op de oude turn-based RPG-gevechten zoals we die kennen. De aanvallen vinden nog steeds om beurten plaats, maar afhankelijk van de stats van je Pokémon, kan het zijn dat je Pokémon meerdere aanvallen achter elkaar kan doen. Ook zit er een verschil in de aanvallen die je kunt doen. Elke Pokémon kent vier verschillende aanvallen, maar kent ook twee verschillende manieren waarop ze die aanval kunnen doen. Zo kunnen Pokémon hun aanvallen in de Strong Style doen, of ook in de Agile Style. Wanneer een Pokémon de aanval in de Strong Style doet, dan doet deze aanval meer schade, maar zorgt er wel voor dat je Pokémon langzamer is. De Agile Style daarentegen doet minder schade, maar laat je Pokémon wel sneller zijn actie uitvoeren.

Nou, dit is dan alles wat je moet weten over Pokémon Legends: Arceus. De game verschijnt 28 januari voor de Nintendo Switch. Ben jij van plan om de game in huis te halen?

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Legends: Arceus

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

28 januari 2022

Ontwikkelaar

Game Freak

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord