Check hier alle The Game Awards 2023 content

Pokémon Legends: Arceus

 • Ontwikkelaar Game Freak
 • Eerste releasedatum 28 januari 2022
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Open-World , JRPG
 • Gameliner score

Guide: Shiny hunten in Pokémon Legends: Arceus

Al sinds de tweede generatie Pokémon-games is het mogelijk om shiny Pokémon tegen te komen. Dit zijn speciale Pokémon die een ander kleurenpalet hebben dan hun normale tegenhangers. Shiny Pokémon zijn echter zo zeldzaam, dat veel trainers er nog nooit een gezien of gevangen hebben. Er zijn dan ook zogenaamde shiny hunters die er een sport van maken om in hun games zo veel mogelijk shiny Pokémon te vinden en te vangen. In Pokémon Legends: Arceus wordt shiny hunten je een stuk makkelijker gemaakt dan in de voorgaande games. In deze guide leg ik je dan ook uit hoe ook jij in het bezit kan komen van deze speciale andersgekleurde Pokémon.

Vergroot je kansen

Wanneer je een shiny Pokémon tegen wilt komen in Pokémon Legends: Arceus is de kans normaliter 1 op 4096. Dat is natuurlijk behoorlijk klein en wanneer je geen van de methoden toepast om de kans te vergroten, kan het ontzettend lang duren om een shiny Pokémon te vinden. Dit noemen we full odds shiny hunten. Sommige shiny hunters hanteren alleen deze methode om aan hun speciale Pokémon te komen. Het geeft natuurlijk een extra bevredigend gevoel wanneer je op deze manier een shiny vindt, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier het geduld voor heeft. Je kunt in Pokémon Legends: Arceus gelukkig op verschillende manieren de kans op een shiny Pokémon vergroten.

De eerste manier om de kans op een shiny Pokémon te vergroten, is de dex research. Wanneer je van een specifieke Pokémon de dex research naar level 10 hebt gebracht, door minstens zeven research tasks te hebben voltooid, dan verdubbel je de kans op een shiny Pokémon voor die specifieke soort. Wanneer je de dex research van die specifieke Pokémon helemaal compleet hebt, door alle research tasks uit te voeren, dan verdubbel je de kans op een shiny Pokémon nogmaals. De kans is nu dus 1 op 1024. Om de kans nog meer te vergroten, heb je de shiny charm nodig. De shiny charm is een voorwerp dat je krijgt wanneer je de Pokédex compleet hebt. Deze vergroot de kans op shiny Pokémon niet voor één specifieke soort, maar voor alle Pokémon in het algemeen. Dit voorwerp krijg je echter pas laat in de game. Een andere manier om aan shiny Pokémon te komen, zijn de mass outbreaks. Dit is een nieuwe mechanic in de game, die het shiny hunten een stuk gemakkelijker maakt. Binnen een mass outbreak is de kans om een shiny Pokémon tegen te komen namelijk 1 op 158.

Mass outbreaks misbruiken

Mass outbreaks zijn een nieuwe mechanic in Pokémon Legends: Arceus. Tijdens een mass outbreak spawnen er op een specifieke plek veel meer van een specifieke Pokémon. Als je dus een shiny Pokémon wilt, zul je op zoek moeten gaan naar een mass outbreak van de soort die je wilt hebben. Of en waar er een mass outbreak is, laat de guard je weten wanneer je Jubilife Village verlaat. Ook is de outbreak te zien op de kaart. Door de manier waarop mass outbreaks gegenereerd worden, kun je hier gebruik van maken om sneller shiny Pokémon van een bepaalde soort te vinden. Ik leg je hieronder uit hoe je dit doet.

 • Zet de autosave-functie van je game uit in de instellingen
 • Ga naar Jubilife Village en kijk of er een mass outbreak is van de Pokémon die jij wilt shiny hunten. Is die er niet, verlaat Jubilife Village dan en kom net zo lang terug tot er wel een mass outbreak is van de Pokémon die je wilt hebben.
 • Ga naar het gebied waar de mass outbreak plaatsvindt.
 • Sla handmatig je spelvoortgang op.
 • Speel door de mass outbreak heen door alle Pokémon die er spawen te vangen of te verslaan. Zit er een shiny Pokémon tussen? Sla dan je spelvoortgang nogmaals op en vang de shiny Pokémon.
 • Zit er geen shiny Pokémon tussen? Sluit je game en start het opnieuw op. Ga terug naar Jubilife Village en start de mass outbreak opnieuw. Herhaal dit net zo vaak totdat je een shiny Pokémon hebt gevonden.

Zo, nu weet je dus hoe je het beste aan shiny Pokémon in Pokémon Legends: Arceus kunt komen. Welke Pokémon ga jij shiny hunten?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?