Alles wat je moet weten over: Rise of the Ronin

Geplaatst:
Aangepast: 9 maart 2024 12:09

In het verleden heb ik mij aardig vermaakt met de games van Team Ninja. Dat kun je teruglezen in de review van Nioh 2, review van Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin en de revisited van Wo Long: Fallen Dynasty. Met Rise of the Ronin brengt Team Ninja een nieuwe IP op de markt. Mocht jij je nu afvragen of de game wat voor jou is of welke edities er zijn dan kun je dat lezen in Alles wat je moet weten over Rise of the Ronin.

Wat is Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin is een open world action adventure die wordt ontwikkeld door Team Ninja. De game speelt zich af in de Bakumatsu periode waar Japan door de invloed van de Obei (Westere mogendheden) zijn grenzen opent voor buitenlandse handel. Dit leidt tot het einde van het isolationistische beleid waardoor het politieke en economische landschap enorm verandert. Het Tokugawa shogunaat heerst al driehonderd jaar met de harde vuist en de voorstanders van het shogunaat (Sabaku) proberen hun positie te beschermen tegen interne en externe bedreigingen. De tegenstanders van het shogunaat (Tobaku), die bestaat uit individuen en groeperingen, eisen dat het Tokugawa shogunaat moet verdwijnen en dat Japan weer een keizerrijk wordt. Te midden van de chaos, ziektes en politieke onrust ben jij een belangrijke spil in deze roerige periode.

Is Rise of the Ronin een sequel?

De game wordt wel vergeleken met Ghost of Tsushima (Sucker Punch) en Sekiro: Shadows Die Twice (FromSoftware) vanwege de vergelijkbare setting, maar Rise of the Ronin is een nieuwe IP van Team Ninja en zeker dus geen sequel.

Wanneer komt Rise of the Ronin uit?

Vanaf 22 februari 2024 kun je Rise of the Ronin zelf ervaren.

Is er een demo uit voor Rise of the Ronin?

Er is geen demo voor Rise of the Ronin uitgebracht en die gaat hoogstwaarschijnlijk ook niet komen. We zullen het moeten doen met de trailers die voor de game zijn uitgebracht.

Rise of the Ronin2

Wat is de gameplay van Rise of the Ronin?

In Rise of the Ronin bepaal je als ronin je eigen lot tijdens je verkenningstocht van Yokohama. Je kunt de open wereld te voet of te paard verkennen, maar je hebt ook beschikking over een grapple hook en een glider om door de lucht te zweven. In de Bakumatsu periode eindigt het shogunaat en begint het westen zich met Japan te bemoeien. Tijdens deze culturele revolutie ontmoet je de historische figuren die de geschiedenis van het land bepalen en help je de gewone mensen die te proberen te overleven tijdens deze onzekere tijden. Door bepaalde personen te beschermen of juist te vermoorden heb je invloed op het verloop van het verhaal. Je keuzes hebben ook invloed op de bondgenootschappen die je met verschillende personages kunt sluiten. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot en kom je genoeg vijanden tegen tijdens je tocht door Japan. Je kunt ze van dichtbij met verschillende wapens te lijf gaan of op afstand met pistolen en geweren uitschakelen. Aangezien Team Ninja aardig wat ervaring heeft met action adventures met uitdagende gevechten is het zeker waarschijnlijk dat je elementen uit hun eerdere games zult tegenkomen.

Hoeveel kost Rise of the Ronin en welke edities zijn er?

Rise of the Ronin krijgt een fysieke/digitale Standard Edition (79,99) met alleen de base game en een Digital Deluxe Edition (89,99). Voor beide versies krijg je dezelfde vooruitbestelbonus die bestaat uit: Hayabusa-ryu for Katana, Hayabusa-ryu for Naginata, Nioh-ryu for Katana, Aisu Kage-ryu for Katana, Early access to Iga Ninja's Katana en Early access to Iga Ninja's Armor set. De Digital Deluxe Edition bevat naast de base game en de vooruitbestelbonus ook de: Iga Ninja's Staff, Toyokuni's Paired Swords, Bando Warrior Armor Set, Japanese Formal Wear Set, Digital art book en een Digital soundtrack.

Rise of the Ronin3

Welke personages zitten in Rise of the Ronin?

Het hoofdpersonage van Rise of the Ronin is een naamloze ronin die tijdens de Bakumatsu periode een belangrijke rol speelt. Daarnaast kom je historische figuren uit deze periode tegen van de Sabaku (Naosuke II, Taka Murayama, Kaishu Katsu), Tobaku (Ryoma Sakamoto, Kogoro Katsura, Genzui Kusaka) en Obei (Matthew C. Perry, Rutherford Alcock, Jules Brunet).

Op welke platformen komt Rise of the Ronin uit?

Rise of the Ronin wordt op dit moment alleen op de PlayStation 5 uitgebracht. Er komt dus ook geen PlayStation 4-versie.

Komt Rise of the Ronin uit op de pc?

Nee, voorlopig zijn er nog geen plannen aangekondigd. De kans is natuurlijk wel aanwezig, omdat er regelmatig PlayStation 5 Exclusives naar de pc komen. Het is dus nog even afwachten of dit ook gaat gebeuren.

Rise of the Ronin5

Komt Rise of the Ronin naar de Xbox/Xbox Game Pass?

Nee, dit is hoogst onwaarschijnlijk, omdat Rise of the Ronin een PlayStation 5 exclusive is.

Heeft Rise of the Ronin multiplayer/co-op?

Ja, het is mogelijk om met maximaal drie vrienden online co-op Rise of the Ronin te spelen. Je kunt samen met hen de story missions doen. Helaas of gelukkig is er geen PvP-combat mogelijk.

Krijgt Rise of the Ronin post-launch content?

Het is nog niet bekend of Rise of the Ronin post-launch content krijgt, maar Team Ninja heeft nog niets aangekondigd. Misschien komt dit nog in de toekomst, want Nioh, Wo Long: Fallen Dynasty en Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin hebben elk drie DLC’s gekregen.

Zitten er toegankelijkheidsopties in Rise of the Ronin?

In Rise of the Ronin heb je toegang tot drie moeilijkheidsgraden Dawn, Dusk en Twilight die je tijdens het spelen altijd kunt aanpassen. Dawn is de makkelijkste moeilijkheidsgraad. Met deze optie word je meer geholpen en ligt de nadruk meer op het verhaal. Zo verlies je minder ki als de vijanden je aanvallen en ontvang je meer health als je een Medicine gebruikt. Gelukkig kun je altijd met co-op de hulp van je vrienden inschakelen.

Rise of the Ronin4

Zo nu weet je Alles wat je moet weten over Rise of the Ronin. Mocht je nog meer willen weten over de aankomende game, laat het ons weten in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Rise of the Ronin

Series

-

Uitgever

KOEI TECMO GAMES

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5

Releasewindow

22 maart 2024

Ontwikkelaar

Team Ninja

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord