The Settlers: New Allies

 • Ontwikkelaar Ubisoft
 • Eerste releasedatum 17 februari 2023
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Strategie
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: The Settlers: New Allies

We hebben lang op deze game moeten wachten, maar het is eindelijk zover: The Settlers: New Allies komt volgende maand uit. The Settlers serie heeft wat problemen gehad met het vinden van een identiteit. Toen we de nieuwe game voor het laatst speelden, inmiddels bijna een jaar geleden, was dat met The Settlers: New Allies ook nog erg het geval. Laten we hopen dat dit in het afgelopen jaar is opgelost. Om goed voorbereid aan de game te beginnen zet ik alle belangrijke informatie rondom The Settlers: New Allies nog even op een rij.

Wat is The Settlers

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn The Settlers games precies? Kort gezegd is The Settlers een city-builder en strategie game. Je begint in een leeg gebied en het is aan jou om een goedlopende samenleving op te bouwen. Dit doe je door grondstoffen te verzamelen, voedsel te verbouwen en soldaten te trainen. Het doel is uiteindelijk om de vijanden te verslaan en jouw koninkrijk het grootste koninkrijk te maken. Het eerste deel van deze serie kwam uit in 1993 en sindsdien zijn er zeven games uitgebracht. Daarnaast zijn er vijf spin-offs uitgebracht.

Wat is The Settlers: New Allies?

The Settlers: New Allies is het nieuwste deel in de The Settlers franchise. Officieel wordt de game als reboot van de franchise gezien. Tijdens gamescom 2018 kregen we al een eerste preview van de nieuwe The Settlers game te zien. Ondertussen zijn we twee uitstelrondes en een gesloten bèta verder, waarin je als speler veel opnieuw moest ontdekken. Er zijn veel aanpassingen gemaakt in het afgelopen jaar om de game te verbeteren na de feedback die de developers kregen tijdens de gesloten bèta.

Welke aanpassingen zijn er het afgelopen jaar gedaan?

Alle gamemodi zijn verbeterd als het gaat om de snelheid en het verloop van de game. Daarnaast zijn er meer kaarten toegevoegd waarop je kunt spelen en zijn de gebouwen en units aangepast om de game-ervaring te verbeteren. Ook de economie in de game is onder handen genomen om een betere balans te creëren. Het onderzoeksysteem is aangepast om er meer waarde aan te geven en er zijn ook een aantal opties toegevoegd waar door spelers om gevraagd werd. Tenslotte is een veelgevraagd gebouw teruggekeerd in de game: the forester. Alle precieze aanpassingen worden in dit filmpje goed op een rijtje gezet:

Gameplay in The Settlers: New Allies

Het basisidee van The Settlers is sinds de eerste game niet veel veranderd. Ook in deze nieuwe game komt het er weer op neer dat je het groepje settlers dat hun thuisland heeft verlaten laat uitgroeien tot een succesvolle samenleving. Dit houdt in dat je grondstoffen als hout en steen moet verzamelen, eten moet verbouwen en een leger moet oprichten. Hoe verder je in de game komt, hoe meer je management en strategie skills worden getest.

Game modi in The Settlers: New Allies

Er zijn verschillende gamemodi waaruit je kunt kiezen bij The Settlers: New Allies: Solo, Hardcore en Skirmish. In Solo kun je door de dertiendelige campagne spelen als de Elari, die hun thuisland ontvlucht zijn. In de Hardcore-modus kun je je vaardigheden testen en verschillende aanpassingen aan de game maken, zoals het aanpassen van de kaart of de win-condities. Tenslotte is er de Skirmish modus, wat de multiplayermodus is. Je kunt hier met acht spelers het avontuur (en het gevecht) aangaan.

The Settlers New Allies image 1

Uit welke stammen kun je kiezen?

Er zijn drie stammen waar je uit kunt kiezen: de Elari, de Maru en de Jorn. Elke stam heeft een uniek uiterlijk, maar ook een unieke speelstijl en een eigen achtergrondverhaal. De keuze van de stam zal dus invloed hebben op het verloop van de game.

Op welke platformen verschijnt The Settlers: New Allies?

De game zal te spelen zijn op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en de Nintendo Switch.

Wanneer komt de game uit?

Voor de pc komt de game uit op 17 februari. Helaas zullen de console-liefhebbers nog iets langer op de game moeten wachten, het is namelijk nog niet bekend wanneer de game op de consoles uit zal komen.

The Settlers Image 3

Wat zijn de specificaties om de game te spelen?

Voor pc zijn de volgende specificaties nodig om deze game te spelen:

OS:

 • Minimum: Windows 10 (x64 bit only)
 • Aanbevolen: Windows 10 (x64 bit only)

Processor:

 • Minimum: Intel i3-6100 / AMD Ryzen 3 1200
 • Aanbevolen: Intel i7-6700 / AMD Ryzen 5 1600

Geheugen:

 • Minimum: 8GB (Dual Channel)
 • Aanbevolen: 8GB (Dual Channel)

Direct X:

 • Minimum: DirectX 11
 • Aanbevolen: DirectX 11

Graphics:

 • Minimum: Nvidia GeForce GTX 950 2GB VRAM / AMD Radeon 550 2GB VRAM
 • Aanbevolen: Nvidia GeForce GTX 970 4GB VRAM / AMD RX 470 4GB VRAM

The Settlers Image 4

En dat is alle belangrijke informatie voor The Settlers: New Allies op een rij. Ga jij de game in huis halen? Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik eindelijk een nieuwe The Settlers game kan spelen.

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?