Guide: Zo win je multiplayergames in The Settlers: New Allies

Geplaatst: 3 maart 2023 10:00
Aangepast: 3 maart 2023 12:34
-

Leuk en aardig natuurlijk die campagne in The Settlers: New Allies, maar het leukste is natuurlijk om het op te nemen tegen anderen en echt de strijd aan te gaan. Mocht je zin hebben in een potje multiplayer in The Settlers: New Allies, maar niet goed weten hoe je dat aan moet pakken, dan is deze guide precies wat je nodig hebt. Bij een game als deze moet je vaak op veel dingen tegelijk letten en daardoor kun je het overzicht verliezen (en daarmee de game). Maar geen zorgen, ik ga mijn best doen om jou op weg te helpen naar de overwinning.

The Settlers Guide haven

Wat doe je eerst in The Settlers: New Allies

Ik weet niet of jij dat ook hebt, maar zodra ik een multiplayer potje in The Settlers: New Allies of een vergelijkbare game begin, heb ik altijd het gevoel dat ik me moet haasten. Je wilt immers niet achter komen te lopen op je tegenstanders. Dat houdt vaak in dat je zoveel mogelijk gaat bouwen om alles op gang te brengen. Maar dit kan ervoor zorgen dat je bepaalde grondstoffen snel opmaakt en later in de problemen komt. Het belangrijkste om mee te beginnen in een nieuwe game is op zoek gaan naar grondstoffen. Hout is bijna overal te vinden en mocht je geen bos om je heen hebben, dan is er altijd nog de forester. Stenen worden al iets lastiger, maar gelukkig zijn er twee manieren om deze te verzamelen. De makkelijkste manier is door middel van een quarry, maar die raken op een gegeven moment wel op. Als het lukt om een steenmijn te bouwen, heb je een oneindige voorraad aan stenen.

Om een steenmijn te kunnen bouwen, moet je wel eerst een mijngebied vinden en daar je engineer onderzoek laten doen. Op die manier kun je ontdekken welke grondstoffen er in een mijngebied zitten en welke mijn je dus kunt bouwen. Als je geen mijngebied in de buurt hebt, is het erg belangrijk om je engineer er zo snel mogelijk op uit te sturen om er eentje te vinden. IJzer en kolen heb je nodig om wapens te maken en soldaten te trainen. Hoe eerder je hieraan begint, hoe groter het leger is dat je kunt opbouwen voor je tegenstanders zich aan je grenzen laten zien. Daarnaast kun je ook een goudmijn bouwen. Dit goud kun je gebruiken om geld te maken en ik hoef je denk ik niet uit te leggen dat geld altijd van pas komt.

The Settlers Guide mijnen

Wat doe je als grondstoffen ontbreken in The Settlers: New Allies

Omdat de locatie waar je begint willekeurig is bij multiplayer, kan het altijd gebeuren dat je de juiste grondstoffen niet kunt vinden. Wat je dan het beste kunt doen, is op zoek gaan naar water en dan specifiek een zee. Als je die vindt, kun je namelijk een haven bouwen. Via de haven kun je dan gaan handelen om op die manier de grondstoffen te verzamelen die je nodig hebt. Er zijn twee manieren om te handelen. De eerste is dat je je eigen producten verkoopt om zo goudstukken te krijgen, waarmee je dan weer de producten kunt kopen die je nodig hebt. De tweede manier is dat je zelf goudstukken produceert met behulp van een goudmijn en een mint. Op die manier heb je iets meer te besteden, maar dan moet je natuurlijk wel eerst een gebied met goud vinden.

Mocht je eigenlijk meer van kolen of ijzer nodig hebben dan er momenteel uit je mijn komt, dan kun je ervoor kiezen om de mijn een boost te geven. Dit zorgt ervoor dat de productie van de mijn omhoog gaat en je meer grondstoffen krijgt. Dit kun je overigens ook doen met andere gebouwen, zoals de smid, de smelter en zelfs de houthakker. Je kunt een gebouw boosten door middel van eten. Dit kan zijn brood, vlees, vissen of bessen en bij elk gebouw staat aangegeven met welk soort eten je kunt boosten. Deze boost zorgt voor een flinke versnelling in je productie. Zo krijg je ineens twee keer zoveel wapens geleverd als je bijvoorbeeld de smid een boost geeft.

The Settlers Guide boosten

Tips voor combat in The Settlers: New Allies

Als je dan nog moet beginnen met het bouwen van een leger als de vijand al voor de deur staat, ben je natuurlijk te laat. Zodra je de mogelijkheid hebt om wapens te maken, moet je hier gelijk aan beginnen. Houd in de gaten dat een smid maar één soort wapen tegelijk kunt maken. Zorg er dus voor dat je regelmatig de productie wisselt als je maar één smid hebt. Zodra je er meer bouwt, kun je instellen dat elk een ander wapen maakt. Zodra je de wapens hebt, moet je natuurlijk soldaten gaan trainen. Elke soort unit heeft zijn eigen sterke punten, maar allemaal komen ze goed van pas bij gevechten. Zo zijn boogschutters handig om van afstand schade aan te richten, maar zonder de vechters als frontline zullen de boogschutters snel gedood worden. Naast soldaten kan je door middel van een shrine ook helers toevoegen aan je leger. Deze vallen niet aan, maar zorgen er wel voor dat je soldaten minder snel doodgaan.

Naast het opbouwen van een leger zijn er nog meer voorbereidingen die je kunt treffen, voordat je het gevecht aangaat. Zo kun je twee verschillende soorten torens wegzetten: eentje voor het aanvallen van de tegenstander en eentje voor het helen van jouw eigen soldaten. Het is dus slim om te proberen de vijand onder deze torens te krijgen. Je krijgt dan namelijk hulp bij het vechten, terwijl jouw eigen soldaten langer in leven blijven. Naast de torens kun je ook gebruik maken van de decoys. Deze zorgen ervoor dat de soldaten van de tegenstander afgeleid raken en met deze nep soldaten gaan vechten in plaats van met jouw echte soldaten. Op deze manier kun je dus net een stapje voor hebben in het gevecht en is de overwinning dichtbij.

Settlers New Allies Guide Soldaten

Met een game als The Settlers: New Allies blijft het toch een kwestie van hoe vaker je speelt, hoe makkelijker het wordt. En helaas komt er altijd een beetje geluk bij kijken als het gaat om startpositie. Maar hopelijk kun je nu met iets meer zekerheid aan je volgende multiplayer sessie beginnen. Mocht je nog meer willen weten over de game, lees dan ook zeker even alles wat je moet weten over The Settlers: New Allies en onze review van The Settlers: New Allies.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Settlers: New Allies

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

17 februari 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord