Wild Hearts

  • Ontwikkelaar Omega Force
  • Eerste releasedatum 17 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen , RPG
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Wild Hearts

Met de naderende release van Wild Hearts gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen. Maar wat is Wild Hearts nou eigenlijk voor een game? Het lijkt een aantal elementen uit andere grote games te hebben gehaald, dit samen te hebben gevoegd en tot een nieuwe game te hebben gemaakt. In de tussentijd is er al best wat informatie over deze game naar buiten gebracht. Om duidelijkheid te scheppen hebben wij een antwoord gezocht op een aantal belangrijke vragen en een aantal feitjes voor je op een rijtje gezet. Hier is alles wat je moet weten over Wild Hearts.

Wild Hearts Azuma

Is Wild Hearts een Monster Hunter game?

Hoewel de gelijkenissen zeker voor de hand liggend zijn, is Wild Hearts geen Monster Hunter game. Ontwikkelaar Omega Force - die je wellicht kent van de Dynasty Warriors-reeks - heeft Wild Hearts gecreëerd. De game wordt uitgegeven door Electronic Arts. Wild Hearts is een actievolle rollenspel waarbij je met ouderwetse technologie monsters moet zien te verslaan. De fantasiewereld waarin dit zich allemaal afspeelt heet Azuma en is losjes gebaseerd op de Japanse Edoperiode. Verwacht dus zeker traditionele Japanse invloeden tijden het spelen van Wild Hearts. De wereld is niet een open wereld zoals we dat uit veel games kennen, maar bestaat uit diverse grote gebieden waarin je je vrij kunt bewegen. Er zijn vier gebieden die gebaseerd zijn op de vier seizoenen. Daarnaast heb je het dorpje Minato, waar de hoofdrolspeler zijn huis heeft en speelt de end game zich af op de Sacred Mountain. Door deze gebieden te doorzoeken vind je niet alleen vijanden, maar ook middelen en voorwerpen die jou tijdens je avontuur kunnen helpen.

Wild Hearts heeft geen echte protagonist. Je bent gewoon een naamloze jager. De wereld van Azuma ziet er mooi uit, maar wordt geteisterd door tal van enorme monsters. Deze wezens staan bekend onder de naam Kemono. Aan jou de schone taak om deze uit de kluiten gewassen monsters naar het hiernamaals te verwijzen. Dit hoef je niet a la Bear Grylls met je blote handen te doen. Er zijn acht verschillende wapens in de game te vinden waarmee je de Kemono te lijf kunt gaan. Daarnaast bevat Wild Hearts een speciale mechanic; de Karakuri. Karakuri gaat je enorm helpen bij het verslaan van de monsters in Wild Hearts. Door gebruik te maken van energie uit de natuur kun jij ouderwets wapentuig voor je laten werken. Hiermee richt je enorme schade aan bij je tegenstanders.

Wanneer komt Wild Hearts uit?

Ik kan het mij voorstellen dat je niet kunt wachten om aan de slag te gaan met Wild Hearts. De vredige vibe die de game uitstraalt heeft ook wel een bepaalde aanlokkelijke werking. Bovendien wil je het natuurlijk maar wat graag opnemen tegen de diverse Kemono. Dan heb ik erg goed nieuws voor je. Als je uitkijkt naar het spelen van Wild Hearts, dan hoef je daar echt niet lang meer op te wachten. Wild Hearts staat momenteel namelijk gepland voor een release op 17 februari 2023. EA Play-leden krijgen middels een Early Access vroegtijdig toegang tot de game en kunnen dus al op 14 februari aan de slag met Wild Hearts. EA Play-leden en Xbox Game Pass Ultimate-abonnees kunnen vroegtijdig tot aan de poorten van Minato spelen.

Op welke platformen verschijnt Wild Hearts?

Wild Hearts is echt ontwikkeld met de nieuwste generatie consoles in het achterhoofd. Hierdoor is de game slechts op een beperkt aantal platformen beschikbaar. Naast dat Wild Hearts zijn opwachting maakt op pc via Steam, Epic Games Store en Origin, zal de game ook uit worden gebracht op de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles. Zoals het er nu naar uitziet wordt de game niet naar de Nintendo Switch gebracht. Er zijn ook geen plannen bekend dat dit in de nabije toekomst alsnog gaat gebeuren. Wild Hearts verschijnt dus ook niet op de Xbox One en PlayStation 4.

Is Wild Hearts free-to-play en welke edities zijn verkrijgbaar?

Wild Hearts is niet free-to-play. Je zult moeten betalen om de game te kunnen spelen. Voor Wild Hearts worden er bij release twee edities uitgebracht. De eerste editie is de Standard Edition. Zoals de naam al weggeeft is dit de reguliere editie zonder extra's. Je ontvangt de game voor je platform naar keuze en daar blijft het dan bij. De prijzen voor deze editie zijn 69,99 euro voor pc en 79,99 voor PlayStation 5 en Xbox Series. Als je er vroeg bij bent, krijg je een pre-orderbonus bestaande uit een emote en vijf chatstempels. De Karakuri Edition brengt een aantal in-game items met zich mee. Je ontvangt dan twee pantsersets (Karakuri Samuari en Karakuri Ninja), een decoratieve Tsukumo Lantern en drie emotes. Deze editie kost twintig euro meer dan de standaardeditie. Hierdoor betaal je respectievelijk 89,99 en 99,99 euro voor de pc en consoles-veries.

Wild Hearts editions

Welke wapens zitten er in Wild Hearts?

Wild Hearts bevat acht reguliere wapens die je tijdens je gevechten kunt gebruiken. Je hebt keuze uit zowel melee als ranged wapens. Hierdoor kun je wapens kiezen die bij jouw speelstijl passen. Het eerst wapen is een Claw Blade. De naam zegt al voldoende, het zijn een klauw en mes aan touwtjes. Ga je liever voor de klassiekere aanpak, dan kun je de pijl en boog pakken. Ben je meer van het close-combat vechten, dan is de Karakuri Katana wellicht een goede optie. Het meest opvallende wapen is misschien wel de Bladed Wasaga, dat zich het best laat omschrijven als een soort Japans parasol met een rand van vlijmscherpe messen aan de buitenkant.

Ben je meer van de grote halen gauw thuis dan is het bazooka-achtige kanon een goede keuze. Ook kun je nog kiezen uit de Nodachi, dat erg lijkt op een groot kapmes. Voor de Felix Fix-It Juniors onder ons kun je aan de slag met de Maul, een gigantische hamer waarmee je het licht uit menig ogen kunt slaan en tot slot is er nog de Karakuri Staff. Hoewel dit wapen er ogenschijnlijk het zwakst uitziet, kan het zomaar zijn dat schijn bedriegt en deze tijdens je avontuur in Azuma best goed van pas kan komen. Hoewel eigenlijk alles wel welkom is als je oog in oog staat met een wolf ter grootte van een flatgebouw.

Wild Hearts Weapons

Wat is de gameplay van Wild Hearts?

Wild Hearts biedt ruimte voor verschillende soorten gameplay. Hierdoor lijkt er een prettige afwisseling te zitten tussen het verkennen van de semi-open wereld en het vechten tegen monsters die je het liefst in je engste nachtmerries nog niet tegenkomt. Een belangrijke mechanic in de game is de Karakuri, een zeer oude technologie, waarvan eigenlijk niemand meer weet hoe je dit nou kunt gebruiken. Totdat jij ten tonele verschijnt. Met de kracht van de natuur, breng jij deze oude tech weer tot leven. Dit kun je in je voordeel gebruiken, want Karakuri is niet alleen tijdens de gevechten te gebruiken, maar ook tijdens het verkennen van de wereld die Azuma je voorschotelt. In een oogwenk zet je bijvoorbeeld een zipline op om lange afstanden te overbruggen.

Verwacht prachtig vergezichten tijdens jouw verkenningstochten door de zes gebieden waar Azuma uit bestaat, afgewisseld met gevechten van epische proporties. Je komt tijdens het avontuur ook kleinere vijanden tegen, waar je weer recourses van krijgt als je deze verslaat. Een belangrijk onderdeel van de game is natuurlijk het vechten tegen grote monsters. Hierbij is de vergelijking met de Monster Hunter-serie snel gemaakt. Wild Hearts onderscheidt zich hierbij wel door de Karakuri-mechanic waarmee je middels oude technologie je vijanden behoorlijk wat schade kunt berokkenen. Het geeft een extra dimensie aan de gevechten. Omdat Wild Hearts een RPG is, kun je je personage ook verbeteren. Helaas is er nog maar weinig bekend over hoe dit in zijn werk gaat.

Heeft Wild Hearts multiplayer/co-op?

Mocht je Wild Hearts liever niet alleen willen spelen, dan is er goed nieuws. Hoewel lokale co-op niet ondersteund wordt, kun je de game wel degelijk met een vriend of vriendin spelen. Sterker nog, je kunt de game in een team van drie mensen doorspelen middels online co-op. Je kunt makkelijk een vriend of vriendin bijstaan in zijn of haar avontuur. Hierdoor wordt het niet alleen leuker, maar kun je je krachten ook bundelen om het op te nemen tegen de kwade Kemono.

Ondersteunt Wild Hearts crossplay?

Heeft de vriend of vriendin waarmee jij Azuma wil doorkruisen de game op een ander platform aangeschaft dan jij, dan is er geen nood aan de man. Wild Hearts ondersteunt namelijk crossplay. Dus als jij op je Xbox Series-console aan het spelen bent, dan kan jouw vriend of vriendin met een PlayStation 5 alsnog naadloos aansluiten in jouw avontuur. Wel zo fijn natuurlijk, nu hoef je minder rekening te houden op welk platform je Wild Hearts aanschaft en kun je dit gewoon doen op het platform van jouw eigen keuze.

Wild Hearts verschijnt voor pc (Steam, Origin en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series op 17 februari.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?