Beste Sims 4-uitbreidingen

-

In de afgelopen tien jaar zijn er de nodige uitbreidingen uitgekomen voor De Sims 4. In mijn Sims 4 Revisited, had ik het er al over dat de game in de laatste jaren verschillende hits en missers aan DLC's heeft gekregen. In dit artikel zet ik de drie uitbreidingen in het zonnetje die je sowieso moet aanschaffen als je de levenssimulatie wilt spelen.

De Sims 4: Seizoenen

De Sims 4: Seizoenen heeft misschien geen nieuwe wereld om mee te spelen, maar voegt wel een belangrijke functie aan alle werelden toe: weer en feestdagen. Voor de release van Seizoenen was het altijd prachtig, zonnig weer. Deze uitbreiding bracht daar eindelijk verandering in met verschillende weersomstandigheden. Deze weersomstandigheden verschillen ook per wereld. Zo heeft Sulani een tropisch klimaat met een regenseizoen naast het zonnige weer en sneeuwt het in Mt. Komorebi.

Deze uitbreiding geeft je ook de mogelijkheid om je eigen feestdagen te creëren. Zo kun je een zomervakantie inlassen voor je sims waar ze even niet hoeven te werken of naar school moeten. In die periodes op vakantie kunnen ze hun vaardigheden verbeteren. Tel daar nog een uitgebreide create-a-sim en build & buy bij op met kleding en spullen voor in je huis (voor alle seizoenen) en je hebt een pareltje in handen.

Sims 4 Seizoenen

De Sims 4: Samen Groeien

Welliswaar de nieuwste uitbreiding op het lijstje, maar De Sims 4: Samen Groeien doet veel goed. Het maakt het leven van je sims een stuk interessanter. In het prachtige San Sequoia kun je je sims families laten opgroeien en krijg je daarbij allemaal passende interacties voor. Zo kun je een boomhut bouwen voor je kinderen en ze leren fietsen. Hierdoor voelen je personages veel echter aan. Je sims kunnen ook voorkeuren voor interacties en persoonlijkheden ontwikkelen die relaties unieker maken in de game. Voor families zijn er verschillende familiedynamieken toegevoegd die gevolgen kunnen hebben voor familierelaties naarmate de kinderen opgroeien.

De uitbreiding sluit ook perfect aan op het nieuwe mijlpalensysteem en infant levensfase die kort voor de release uitkwam. Zo zijn er verschillende unieke mijlpalen die de kinderen van je sims kunnen vrijspelen naarmate ze opgroeien, waardoor ze allemaal een andere geschiedenis hebben als ze volwassen worden. De create-a-sim is ook in de uitbreiding geweldig voor kleding die zich eindelijk focust op alle levensfases, van de kleine infant tot een trotse grootouder. Er is voor iedereen wat te vinden in De Sims 4: Samen Groeien!

Sims 4 Samen Groeien

De Sims 4: Tiny Living

De Sims 4: Tiny Living is een uitbreiding die iedereen in zijn collectie moet hebben. Het is misschien wel een accessoirespakket, maar de dingen die je hiermee krijgt zijn bijna beter dan de meeste volledige uitbreidingen. Met Tiny Living hebben de kleine huizen die je bouwt verschillende voordelen. Er zijn drie vormen van tiny houses Micro (een huis van max 32 vakken), Tiny (64 max vakken) en Small (max 100 vakken). Hoe kleiner het huis is hoe meer voordelen je hebt. Denk hierbij aan lagere rekeningen, dat je makkelijker vrienden kan worden met andere sims in een micro of tiny huis en dat je de vaardigheden van je sims veel sneller kan verbeteren.

Deze uitbreiding is ideaal voor simmers die van een bouwuitdaging houden, want 32 vakken om een compleet huis te bouwen is niet veel. Het is ook handig als je net een nieuwe save hebt opgestart dat je sims niet meteen ondergedompeld worden in hoge rekeningen. Hierdoor kunnen ze makkelijker hun vaardigheden verbeteren om sneller promoties te maken in hun baan. De build en buy passen perfect bij het thema van kleine huizen. Zo heb je een televisie, radio en boekenkastcombinatie die ik vaak gebruik en een smal toilet dat ideaal is voor een smalle badkamer. Let alleen wel op het Murphy bed, want als je niet oplet kan het zo zijn dat je sims een vroegtijdige dood tegemoet gaan als ze hem openklappen.

De Sims 4 Tiny Living

Dit zijn drie van de beste uitbreidingen voor de De Sims 4. Wat zijn jouw favoriete uitbreidingen? Laat het ons weten in de reacties!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Ontwikkelaar:

Maxis

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

4 september 2014

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord