De Kwestie: Van welke Resident Evil-game zou jij graag een remake zien?

Geplaatst:
Aangepast: 22 januari 2019 18:21

Dagelijks spuien wij onze mening over van alles en nog wat in de game-industrie. In De Kwestie is het vooral jouw mening die er toe doet. Met iedere De Kwestie is er een poll waarin jij je mening kunt laten tellen. Je stemt iedere keer rondom een bepaald actueel thema en dit keer gaat het natuurlijk over Resident Evil. Immers komt deze week de remake van Resident Evil 2 uit. Maar voor we de nieuwe meningen gaan verzamelen, kijken we eerst even terug op de vorige De Kwestie.

Deze maand komt Kingdom Hearts III uit en die game is natuurlijk bekend om zijn kruisbestuiving tussen Final Fantasy en Disney. Vele Disneyfiguren hebben hun gezicht al laten zien in Kingdom Hearts, maar er is altijd iets te wensen, zeker als het gaat om Disney. Wij vroegen jullie dan ook welk Disney-verhaal jij nog mist in de Kingdom Hearts-games. The Good Dinosaur blijkt allerminst populair bij onze lezers, want die trok aan het kortste eind. Vlak daarboven kwam The Princess and the Frog er met 4 procent van de stemmen ietsje pietsje beter van af. A Bug's Life, Cars en Brave kregen ieder 9 procent van de stemmen toebedeeld en kwamen hierdoor op een gedeelde vierde plaats te staan. Het brons ging naar het immer populaire Finding Nemo, dat 17 procent van de stemmen wist op te strijken. De strijd tussen de nummers één en twee was zeer spannend tot het laatste moment, maar met 24 procent van de stemmen bleef Inside Out 2 procent achter op de winnaar Wall-E die de overwinning wist binnen te slepen met 26 procent. Jullie zien dus het liefst het lieve robotje zijn debuut maken in Kingdom Hearts.

onbekend

Doe mij er nog maar zo één

Deze week verschijnt de remake van Resident Evil 2. Iets dat voor veel fans een genot is om weer opnieuw te mogen beleven. Met de remake van Resident Evil 2 in aantocht, rijst de vraag van welke andere Resident Evil-game jij graag een remake zou zien. Om het overzicht te bewaren zijn er echter wel een aantal games uitgesloten. Resident Evil 1 heeft al een remake gehad, dus die doet niet mee. Daarnaast tellen spin-offs in deze stemming ook niet mee, omdat ze al afgeleid zijn van een bepaalde Resident Evil-game. Games die op basis van de originele releasedatum jonger zijn dan vijf jaar worden ook uitgesloten. Dit omdat het weinig nut heeft een game die vrijwel net is uitgekomen van een remake te voorzien. Resident Evil 7: BioHazard staat dus ook niet in het rijtje. Dat rest ons met zes Resident Evil-games, welke zou jij graag opnieuw spelen?

Van welke Resident Evil-game zou jij graag een remake zien?
Van welke Resident Evil-game zou jij graag een remake zien?
  • Resident Evil 3: Nemesis
    29%
  • Resident Evil - Code: Veronica
    26%
  • Resident Evil Zero
    6%
  • Resident Evil 4
    29%
  • Resident Evil 5
    6%
  • Resident Evil 6
    3%
Tussenstand na 34 stemmen
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 2: Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

25 januari 2019

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord