De Rondvraag: Wat is jouw meest geanticipeerde game van 2023?

Geplaatst: 21 december 2022 17:00
-

We hebben dit jaar mogen genieten van genoeg goede releases zoals Elden Ring, Horizon Forbidden West, God of War: Ragnarök, The Last of Us Part 1, Gran Turismo 7, Splatoon 3 en dan heb ik ze zeker niet allemaal genoemd. Helaas, maar we moeten verder. Het nieuwe jaar staat weer voor de boeg. En daarmee ook alle nieuwe games waar we aankomend jaar mee verrast gaan worden (of diep teleurgesteld door raken). Hopelijk zetten Dead Space Remake en Resident Evil 4 Remake de toon voor de remakes van dit jaar en zullen de vervolgen Hollow Knight: Silk Song en Star Wars: Jedi Survivor niet teleurstellen. De Harry Potter-fans kunnen eindelijk met Hogwarts Legacy aan de slag en we kunnen weer een nieuwe Final Fantasy verwelkomen. 2023 wordt ook het jaar van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom als deze tenminste niet opnieuw uitgesteld wordt. En Nintendo, wordt het eigenlijk ook niet weer eens tijd voor een nieuwe Mario-game? Ook hier zijn het er teveel aankomende games om op te noemen, maar we hebben het hele jaar nog. De redactieleden hebben natuurlijk ook hun eigen favoriete game en daarom vroeg ik aan hen wat hun meest geanticipeerde game van 2023 is.

Jolien kan niet wachten op The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Er staan veel games op mijn lijstje om meteen te kopen en te spelen in 2023. Hogwarts Legacy, Story of Seasons: A Wonderful Life, Rune Factory 3 Special en Fae Farm. Toch staat stipt op nummer één: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, het langverwachte vervolg op Breath of the Wild. De game ziet er zo gaaf uit en is gevuld met mysteries waar ik dolgraag in wil duiken om ze te ontrafelen. Waarom ligt er een mummy Ganondorf onder Hyrule? Waarom heeft Link een mechanische arm? Welke rol speelt Zelda in de nieuwe game? Wat voor nieuws valt er ontdekken in Hyrule en wat precies is het land dat boven Hyrule zweeft? Is het Skyloft die terugkeert vanuit Skyward Sword of is het totaal iets nieuws? Zoveel vragen! Ik kan echt niet wachten om deze game te gaan spelen in mei om op zoek te gaan naar antwoorden. Alsjeblieft, Nintendo stel het alsjeblieft niet nog een keer uit, want ik wil dit gewoon spelen!

Zelda Tears of the Kingdom

Nils kijkt erg uit naar Kirby’s Return to Dreamland Deluxe

Ja hoor, daar komt de Nintendo-fanboy weer aan om een veel te dure remaster van een elf jaar oude Wii-game te verdedigen. Het spijt me, maar hoe je het ook wendt of keert, dit is toch echt de game waar ik het meest naar uitkijk volgend jaar. Als kind heb ik nooit een Kirby-game aangeraakt, wat ook de reden is waarom ik deze game nog niet eerder gespeeld heb. Een tijd terug heb ik echter Kirby Triple Deluxe en Kirby Planet Robobot, twee games die voortborduren op Kirby’s Adventure Wii, voor het eerst opgepakt. Deze twee games verrasten me met hun heerlijke gameplay, leuke kopieervaardigheden en verbazingwekkend diepgaande verhalen. Ik ben dan ook erg benieuwd waarmee deze nieuwe stijl aan Kirby-games is begonnen, zelfs als dat betekent dat ik toch weer m’n keiharde knaken moet uitgeven aan een zestig euro kostende remaster van een Wii-game.

Kirby11

Evelien hoopt op een sneaky jaar

Er zijn heel veel games waar ik naar uitkijk dit aankomende jaar. Het was dus zeker niet makkelijk om een keuze te maken. Maar ik kom toch uit bij een game serie waar ik al lang groot liefhebber van ben. Dan zijn er nog steeds twee games die in die categorie passen, namelijk The Settlers: New Allies en Assassin’s Creed: Mirage. Maar voor mij heeft Assassin’s Creed: Mirage net een stapje voor aangezien The Settlers afgelopen jaar al had moeten uitkomen. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar de nieuwste Assassin’s Creed. Helaas is Assassin’s Creed Valhalla mij niet erg bevallen. Dit kwam vooral door de manier waarop de game was opgebouwd, dus ik hoop dat ze dat voor Mirage anders gaan doen. Ik ben iemand die zowel van de oudere als de nieuwere Assassin’s Creed games kan genieten, dus ik ben erg benieuwd welke richting ze opgaan met deze game. De trailer zag er in ieder geval veelbelovend uit en de game speelt zich af op een interessante locatie. Voor mij kan de release niet snel genoeg komen!

Assassins Creed Mirage

Claudia hoopt op weer een goede Final Fantasy

Volgend jaar belooft een goed jaar te worden voor gamers. Er staan een heleboel grote games op de planning die nu al kanshebbers zijn voor de GOTY-titel. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Forspoken, Dead Space, Hogwarts Legacy, Diablo IV, Wild Hearts en Street Fighter 6? Al die games beloven natuurlijk grote successen te worden, maar de meeste hype voel ik zelf toch voor een andere titel. Mijn meest geanticipeerde game van 2023 is namelijk Final Fantasy XVI. Als groot fan van de serie ben ik namelijk een beetje teleurgesteld in de laatste paar delen die zijn uitgekomen. Ik ben namelijk van mening dat er na Final Fantasy X geen goede Final Fantasy’s meer zijn uitgekomen. Na het zien van de trailers heb ik in ieder geval wel weer hoop dat de volgende Final Fantasy in de reeks er eentje wordt die ons dezelfde old-school vibes geeft. Laten we het hopen.

Final Fantasy XVI3

Anita kan niet wachten op Hogwarts Legacy

Ik heb al een tijdje twee pre-orders klaarstaan voor 2023. Het gaat om Hogwarts Legacy en Assassin’s Creed: Mirage. Hoewel ik heel veel zin heb in Mirage, kan ik niet wachten tot Hogwarts Legacy in februari uitkomt. In 2020 werd de game officieel aangekondigd en op dat moment werd een droom werkelijkheid. Eindelijk was daar een RPG in de wereld van Harry Potter, waarin je zelf je personage maakt. Hoewel het in 1800 afspeelt, kan ik niet wachten om als een Ravenklauw-student door de gangen van Hogwarts te lopen. De ontwikkelaars hebben getoond dat ze oog voor detail hebben, want de Hogwarts Legacy Common Rooms lijken zo uit het boek te komen. Als de rest van het kasteel ook zo goed in elkaar zit en ze genoeg geheimen in de wereld hebben verborgen dan wordt dit de game van het jaar. De hype is dan ook zeer hoog en in het begin was ik bang dat de game daardoor de verwachtingen niet ging waarmaken. Met de laatste Hogwarts Legacy showcases is die angst weggenomen, want het ziet er ontzettend goed uit. Niet alleen kunnen we vrij in de wereld rondvliegen, er zijn ook meerdere uitdagingen en zijmissies. Het zal mij niet verbazen als ik urenlang besteed aan het rondvliegen of mijzelf opsluit in de Room of Requirement om daar potions te brouwen en de magische dieren te verzorgen. Het is dan wel weer jammer dat ze geen Zwerkbal hebben toegevoegd, want dit was in de oudere Harry Potter games altijd mijn favoriete onderdeel. Ik ben er helemaal klaar voor om in februari een tijdje te verdwijnen.

Hogwarts Legacy5

Bram zoekt naar Oost-Europese actie en mysterie in Atomic Heart

We zeggen wel vaker dat het aankomende jaar er goed uitziet qua games, maar holy shit: 2023 lijkt echt een bomvol jaar te worden. In het eerste kwartaal alleen al kunnen we ons opmaken voor de Resident Evil 4-remake, Wild Hearts, Wo Long: Fallen Dynasty en nog veel meer. Er zijn een paar games die ik echt beschouw als titels waar ik vanaf dag één klaar voor zit. The Wolf Among Us 2, S.T.A.L.K.E.R. 2 en Hades II zijn sequels van games die ik een warm hart toedraag en dolgraag mezelf opnieuw in wil verliezen. Het zijn echter games met een ruime releasewindow, dus voor deze Rondvraag pik ik een game ertussenuit met een vaste releasedatum: Atomic Heart. Lang leek deze titel op een koortsdroom gemixt met vaporware, maar steeds werd het beetje voor beetje vrijgegeven dat deze actie/RPG echt bestond. Een BioShock-achtige game in een Sovjet tijdlijn die compleet naar de haaien is gegaan. De dikste gadgets, de bruutste wapens en een soundtrack gemaakt door Mick Gordon. Ja, in de maand februari zal ik een tijdje verdwijnen. Maar als je de rest van 2023 checkt, kan ik maar beter het hele jaar vrij vragen. Het wordt een gouden jaar!

Atomic Heart3

Eilish gaat voor Alan Wake 2

Mijn meest geanticipeerde game voor 2023 is toch Alan Wake 2. De originele Alan Wake heb ik echt kapot gespeeld. Het was qua besturing echt niet de beste of de meest soepele game, maar ik heb er veel plezier aan beleefd. Daarnaast vond ik het verhaal wel geweldig en had de game een steengoede soundtrack, met mijn favoriete band Poets of the Fall in de hoofdrol. Al heten ze in Alan Wake dan Old Gods of Asgard. De sfeer in Alan Wake was de voornaamste reden dat ik de game zoveel heb gespeeld. Ook als je op een gegeven moment wel een beetje weet wat je kunt verwachten, voelt het toch nog even spannend. Ik hoop van harte dat Alan Wake 2 hetzelfde gevoel waar kan maken. De beelden die we tot nu toe gezien hebben vond ik er in ieder geval veelbelovend uitzien. Dus ik kan niet wachten tot ik met de game aan de slag kan!

Alan Wake 21

Patrick gaat graag op stap met z'n Suicide Squad

Jeetje, wat komen me er toch een bak vette games uit in 2023. Ik klop hem wel even af, want we moeten maar hopen dat geen van die games wordt uitgesteld. Wat denk je bijvoorbeeld van Hogwarts Legacy, Pikmin 4, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Avatar: Frontiers of Pandora, Hollow Knight: Silksong, Starfield, Dead Island 2 en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar dan wordt dit een gebed zonder end. Toch is er maar één game waar ik stiekem het meest naar uitkijk het komende jaar en dat is Suicide Squad: Kill the Justice League. Man wat heb ik een zin om met Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang en Deadshot aan de slag te gaan in dit nieuwe avontuur. De trailers zagen er al op zijn minst vermakelijk uit, dus ik kan niet wachten voor ik zelf mijn controller vast heb om deze game voor het eerst in te duiken. Het is zeker niet de enige game waar ik hoge verwachtingen van heb, maar als ik er dan toch één moet kiezen is het voor mij uiteindelijk toch Suicide Squad: Kill the Justice League.

Suicide Squad Kill the Justice League1

Rudy vestigt zijn hoop op EA

Vaarwel 2022! Eindelijk kunnen we de bladzijde van oorlog, stijgende olieprijzen en klappertanden rondom de kerstboom achter ons laten. De wereld zal in 2023 vast nog wel een stukje verder de verdoemenis in gaan, maar ik zal er waarschijnlijk niets van mee krijgen. Ik ga namelijk flink wat af gamen! 2023 lijkt een fantastisch jaar te worden waarin meerdere bangers komen te verschijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Forspoken in januari, Hogwarts Legacy (the hype is real) en Like a Dragon: Ishin! in februari, Wo Long: Fallen Dynasty in maart en Street Fighter 6 in juni? Daarnaast zijn er ook nog talloze games zoals Starfield, Lies of P en Marvel’s Spider-Man 2 die nog geen daadwerkelijk releasedatum kennen. Toch gaat mijn stem voor meest geanticipeerde game van 2023 naar Star Wars Jedi: Survivor. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn Star Wars Jedi review is het eerste avontuur van Kal Kestis bijzonder goed bevallen, alhoewel deze natuurlijk niet kwam zonder gebreken. Mocht Respawn Entertainment deze gebreken nou weten te tackelen, dan zie ik dit nog best wel eens een GOTY-kandidaat worden. Misschien ben ik ook wel een beetje partijdig als Star Wars-nerd zijnde, maar we moeten gezamenlijk erkennen dat Star Wars Jedi echt wel een toffe game was. Don’t ruin this for me, EA!

Star Wars Jedi Survivor

We hebben een mooi gamejaar achter de rug en het volgende jaar lijkt ook veelbelovend te gaan worden. Wat is jouw meest geanticipeerde game 2023? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord