Deze week: Red Steel 2, Metro 2033 en Prison Break

Geplaatst: 22 maart 2010 19:38
Aangepast: 30 april 2022 20:32

Zoals beloofd een nieuwe rubriek waarin we elke week kort vooruitblikken op wat jullie allemaal deze week op Gameliner kunnen verwachten.

In februari zijn Yordi en ik uitgenodigd door Square Enix om kennis te maken met Final Fantasy XIII en Just Cause 2. Final Fantasy XIII is alweer een tijdje uit, maar Just Cause 2 moet over twee weken verschijnen. De game is inmiddels al bij ons op de redactie aangekomen, maar deze week geef ik jullie alvast een voorproefje voor wat komen gaat.

Red Steel 2

Sander is al een tijdje aan de slag met de game Red Steel 2 van Ubisoft en aanstaande dinsdag zal de review van deze game online komen. Kun je niet wachten? Lees dan alvast zijn preview van Red Steel 2.

Platform: Nintendo Wii
Uitgever: Ubisoft

Het eerste deel kwam tegelijk met de lancering van de Nintendo Wii uit, en deed het helaas niet zo best. De besturing was niet geweldig en daardoor speelde de game voor geen meter. Ubisoft laat het er niet bij zitten, want met de komst van de Wii Motion Plus moet dat probleem tot het verleden horen.

MotoGP 09/10

Naast het schieten en vechten in Red Steel 2 ging ik de baan op met MotoGP 09/10, wat mijn bevindingen zijn, lees je deze week in mijn review. Capcom heeft ontwikkelaar Milestone een trap onder de kont gegeven en maakt een comback met Monumental Games. Mijn preview staat al een tijdje online en deze week kun je mijn review op Gameliner lezen.

Platform: PlayStation 3, Xbox 360
Uitgever: Capcom

MotoGP 09/10 is het volgende deel in het MotoGP-serie. Het betreft twee seizoenen van het raceseizoen in één game. De game speelt net als voorgaande delen en is bovendien gevuld met spectaculaire races op bekende circuits.

Metro 2033: The Last Refuge


Klaas en Wouter konden helemaal losgegaan in Metro 2033: The Last Refuge, welke inmiddels een week op de redactie is. Deze week kun je van beiden hun bevindingen uit de game teruglezen in hun reviews. Klaas heeft de Xbox 360-versie onder loep genomen en Wouter de pc-versie.

Platform: Xbox 360 en pc
Uitgever: THQ

In 2013 is de aarde verwoest door een apocalyps. Bijna de hele mensheid is uitgeroeid, behalve diegenen die op dat moment in de metro waren, op weg naar een bepaalde bestemming. Twintig jaar later, in 2033, kent de wereld al hele generaties die ondergronds zijn opgegroeid. Jij, Artyom, bent daar één van. Op een dag ga je op een missie die leidt naar het hart van het metrosysteem, om aldaar de mensen te waarschuwen voor een dreigend gevaar.

Prison Break: The Conspiracy

Yordi en Ricardo waren een aantal weken terug uitgenodigd om de game Prison Break te spelen op kantoor van de uitgever. Hun eerste indruk is alweer een tijdje online. Begin deze maand kregen wij Prison Break: The Conspiracy al op de redactie binnen en was het aan Ricardo om de game van top tot teen te checken, waarvan je deze week de review kunt verwachten.

Platform: PlayStation 3, Xbox 360 en pc
Uitgever: Koch Media

In de game speel je als Tom Paxton, agent van de Company. Jij gaat uitzoeken waarom Michael Scofield zich vrijwillig liet opsluiten in gevangenis Fox River.

De week zal worden afgesloten met een column van Klaas en een nieuwe NL Charts.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer