De Sims 4

  • Ontwikkelaar Maxis
  • Eerste releasedatum 4 september 2014
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score

Drie van die: Alternatieven voor De Sims 4

Ahh De Sims 4. Als je een beetje bekend bent met de Game Over podcast dan weet je misschien wel dat ik één van de Sims liefhebbers op de redactie ben. Ik heb meer uren en geld in deze game gestopt dan ik wil toegeven. Maar ik kan wel toegeven dat De Sims 4 zeker niet perfect is. Er zijn talloze bugs en glitches, en sommige onderdelen waar je voor moet betalen, zouden gewoon standaard in de game moeten zitten. Daarnaast zijn de uitbreidingspakketten ook nog eens behoorlijk aan de prijs. Daarom leek het me leuk om eens drie alternatieven op een rijtje te zetten als je even klaar bent met De Sims 4 of iets vergelijkbaars zoekt. Ik kan natuurlijk simpelweg de andere drie Sims games op gaan noemen. Deze games zijn natuurlijk ook erg leuk. Jolien vertelt je hier precies waarom bijvoorbeeld de Sims 3 nog zo populair is. Maar we stappen voor deze keer even uit de wereld van De Sims. Er is nog zoveel moois te ontdekken!
 
onbekend

House Flipper

Als je de Sims vooral speelt voor het bouwen, dan is House Flipper echt iets voor jou. Het enige wat je doet in deze game is namelijk huizen renoveren. Je kunt dit in opdracht doen van een klant of zelf een vervallen huis kopen dat je vervolgens kunt opknappen. Je kunt muren slopen, keukens plaatsen en muren verven. Je hebt volledige vrijheid om te doen en laten wat je maar wilt. Nou ja, niet als je een klant hebt natuurlijk. Die moet je niet ineens een roze woonkamer geven als ze om beige vroegen. Maar zodra je zelf huizen kan renoveren om te verkopen, is alles mogelijk. Voor alle Sims spelers die meer tijd in de bouwmodus doorbrengen dan in de rest van de game is dit het ideale alternatief. En het leuke is dat onlangs House Flipper 2 is aangekondigd. Er is dus genoeg om al jouw bouwwensen te vervullen. Wat ik zelf erg leuk vind aan deze game, is hoe rustgevend het is. Geen Sims die per ongeluk het hele huis in de fik zetten of kleuters die graag willen leren hoe ze op het potje moeten. Beter wordt het niet, toch?

Paralives

Als je toch liever bezig bent met het managen van levens, is Paralives misschien meer iets voor jou. Helaas is deze game nog niet uit, maar er zijn al wel veelbelovende beelden naar buiten gebracht. De game doet in de basis ontzettend veel denken aan de Sims. Alleen er is zoveel meer mogelijk. Als je de video’s van de ontwikkelaars bekijkt, zie je bijvoorbeeld muren die om elke gewenste hoek geplaatst kunnen worden. Niks vast zitten aan de grid. Ronde muren? Geen probleem! Deze game heeft echt alles waar de Sims community al zo lang om vraagt. Ook als het aankomt op de levens van de zogenaamde Parafolks. Honden, katten en zelfs paarden lopen rond in de game. Auto’s ontbreken niet en ook het weer zit vanaf het begin in de game. Dat klinkt toch als de droom van iedere Sims speler? Nog niet overtuigd? Wat dacht je van kleding die je over elkaar kunt aantrekken? Het kunnen aanpassen van de lengte van je Parafolks? Een kleurenwiel voor zowel kleding als meubels? Bedden die je volledig kunt aanpassen? Ik kan nog wel even door gaan, er zijn zoveel gave dingen in deze game. Is het duidelijk dat ik niet kan wachten op deze game? Het enige nadeel dat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken, is dat de game nog in ontwikkeling is en dat er nog geen releasedatum bekend is.

Planet Zoo

Dit lijkt misschien een wat rare toevoeging op deze lijst en misschien heb je wel gelijk. In eerste instantie lijkt de game namelijk niet zo erg op De Sims 4. Maar geef me een kans, er zit een logica achter. Een groot deel van De Sims 4 is namelijk het managen van de levens van je Sims. Zorgen dat iedereen gegeten en gedoucht heeft, voordat ze naar school of werk gaan. Elke Sim de juiste vaardigheden leren en zorgen dan iedereen vrienden met elkaar blijft. Of niet, net wat je wilt natuurlijk. In Planet Zoo doe je eigenlijk hetzelfde. Alleen in plaats van de levens van je Sims, manage je een hele dierentuin. En als je van bouwen en decoreren houdt, is deze game zeker iets voor jou. Je kunt uren kwijtraken aan het mooi maken van jouw dierentuin. En om alles nog beter te maken word je continue omringt door schattige dieren. Toch een stuk beter dan Vladislaus die midden in de nacht voor je deur staat om je nek te “bewonderen”. Ik geef toe, er zijn zeker frustratie momenten in deze game. Flamingo’s die gestrest worden, omdat er te veel mensen naar ze kijken of chimpansees die vast zitten in hun klimboom. Maar het is het waard, geloof me. En mocht je fan zijn van de scenario’s die onlangs aan De Sims 4 zijn toegevoegd, die zijn er ook in Planet Zoo! Geen enkele reden dus om je niet te omringen met een stel schattige diertjes, zoals de capibara of het vogelbekdier uit het nieuwe Draslandpakket voor Planet Zoo.

Zoveel opties, zo weinig tijd. En ik weet zeker dat ik nog een heleboel andere alternatieven heb overgeslagen in dit korte lijstje. Laat ook zeker even weten in de reacties wat jouw favoriete alternatief is! Als je me zoekt, ik ga weer even wat uren verliezen in Planet Zoo.

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?