Drie van die: Dingen om te doen nadat je RAGE 2 hebt uitgespeeld

Geplaatst: 5 juni 2019 10:00
-

RAGE 2 is inmiddels al een paar weekjes uit en er is een grote kans dat je de game al zo goed als uitgespeeld hebt. De verhaallijn duurt helaas niet heel lang. Ondanks het feit dat de game vrij kort is en geen post-game content zoals een New Game+ bevat, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het meeste uit de game te halen. We stoppen toch zeker niet bij het einde van het verhaal?

De toerist uithangen

De open wereld van RAGE 2 is redelijk groot, dus waarom zou je die niet gaan verkennen? Verken elk hoekje van de map en ontdek welke toffe plekjes je allemaal tegenkomt. In RAGE 2 kun je tijdens je avonturen in de Wasteland verschillende voertuigen gebruiken. Je kunt natuurlijk in je vertrouwde gepantserde wagen door de woestenij scheuren, maar probeer het eens op een motor, in een monstertruck of met een vliegmachine. Door de grote wijde wereld heen cruisen en de dag-/nachtcyclus meerdere malen rond zien gaan, heeft voor mij altijd een kalmerend effect. Misschien is dat juist iets dat een game als RAGE 2 af en toe een beetje nodig heeft.

Creatief met kogels

De Wasteland zit vol met Arks waar je verschillende nieuwe vaardigheden en wapens kunt bemachtigen. Om heel eerlijk te zijn, kun je de game gemakkelijk uitspelen met enkel de Assault Rifle die je aan het begin van de game krijgt. In een game die vooral draait om het neerschieten en opblazen van alles en iedereen die je tegenkomt, kan het echter ook heel leuk zijn om met verschillende wapens en speciale vaardigheden te experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld voor jezelf een soort challenge maken dat je je vijanden alleen mag uitschakelen door een combinatie van de Vortex-vaardigheid, die alle vijanden middels een zwart gat naar elkaar toe trekt en het gooien van een handgranaat om het clustertje vijanden op te blazen. Alles kan en mag dood, dus waarom er geen feestje van maken?

Lekker cheaten

Wanneer je de Wasteland aan het verkennen bent, dan is er een kans dat je een speciaal personage tegenkomt die de Wasteland Wizard heet. Hij verkoopt verschillende cheats voor in-game geld en daar kun je hele leuke dingen mee doen. Wanneer je de game in de pre-order hebt besteld, krijg je daar sowieso de He's On Fire-cheat bij. Deze cheat zorgt ervoor dat stemacteur Tim Kitzrow een voiceover doet van alles wat je doet in de game. Dit zorgt voor hilarische momenten. De Wasteland Wizard heeft echter nog veel meer verschillende cheats voor je in de aanbieding. Zo is er bijvoorbeeld een cheat waarmee je je vijanden kunt elektrocuteren of eentje waarmee je het personage Klegg Clayton als metgezel bij je hebt om je te assisteren tijdens gevechten. Met de beschikbare cheats kun je je gameplay dus een beetje opfrissen.

Wanneer je elk hoekje van de Wasteland wilt ontdekken en alles wilt verzamelen, ben je wel een tijdje zoet. De game staat in de tussentijd echter niet stil. Er staat namelijk al wat nieuwe content op de planning die nog meer naar de game zal brengen. Zo komen er regelmatig gratis events en challenges naar de game, maar kunnen we deze zomer en herfst ook twee stuks betaalde DLC verwachten die de game nog verder uitbreiden met een nieuw verhaal, nieuwe wapens en nog veel meer. Er is dus nog geen enkele reden om RAGE 2 weg te leggen.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot RAGE 2

Ontwikkelaar:

id Software

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

14 mei 2019

Best of gamescom 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord