Katamari Damacy Reroll

  • Eerste releasedatum 7 december 2018
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Drie van die: Games waarin je kunt hamsteren tot je een ons weegt

Schaamteloos. Dat kan je mij wel noemen. Ik ben niet vies om te voldoen aan een bepaald stereotype of het maken van een ongepast grapje. Maar na een kort tripje naar de supermarkt, heb ik dingen gezien die zelfs mij de pet te boven gaan. Mensen zijn als een idioot de meest nutteloze dingen aan het hamsteren. Blijkbaar zit het in ons DNA om jaarvoorraden aan HAK sperziebonen in te zamelen of een fort van toiletrollen te bouwen. Jawel, de mensheid heeft een nieuw dieptepunt weten te bereiken. Zelfs de o zo nuchtere Amsterdammer heeft zichzelf weten te verlagen tot dit gênante gedrag. Ik mag echter niet oordelen, hamsteren doe ik immers zelf ook. Niet in het echte leven, maar gewoon in-game. Alles dat ik kan pakken, pak ik. Maar in welke drie games kan je nou echt lekker hamsteren?

onbekend

The Outer Worlds

Obsidian heeft dit al zien aankomen. Daarom kwamen ze eind vorig jaar met de grootste hamstergame van 2019 in de vorm van The Outer Worlds. The Outer Worlds heeft voor ieder wat wils. Beetje knallen hier, gespuis op de bek rammen daar, maar we kunnen vooral lekker hamsteren. De meest nutteloze items gaan in mijn digitale rugzakje. Blikken eten, een shitload aan wapens en vooral heel erg veel zooi. Toch is er één groot minpuntje. Het is namelijk onmogelijk om wc papier te hamsteren in The Outer Worlds. Jullie stellen mij teleur, Obsidian…

onbekend

South Park: The Stick of Truth

Dit is niet expres, maar wederom is het een game van Obsidian die mijn lijstje weet te halen. South Park: The Stick of Truth bevat veel grove humor, maar voornamelijk een shitload aan verzamelobjecten. Lang niet allemaal zijn ze even belangrijk, maar leuk zijn ze stuk voor stuk wel. Van de Pokémon rip-offs tot de memorabilia uit de serie, ik heb om allemaal even hard moeten lachen. Toch komt deze South Park-game het meest dicht bij de realiteit. The New Kid en diens kompanen hebben namelijk geen toiletpapier om de reet mee af te vegen. Je drukt er gewoon een uit en hoppakee klaar is Kees. Als beloning krijg je een lekkere shitnugget om naar iemand toe te gooien.

onbekend

Katamari Damacy

De grootste hamsteraar van het hele heelal moet toch wel The King of the Cosmos zijn. Gelukkig worden de objecten in Katamari Damacy niet gebruikt voor in de voorraadkast, maar schiet hij deze de lucht in om nieuwe planeten te maken. The koning doet overigens zelf geen flikker, daar heeft hij namelijk de prins voor. De prins rolt alles netjes op met zijn bal en levert deze keurig in bij zijn idiote vader. Hondjes, wolkenkrabbers en wereldwonderen zijn slechts een aantal voorbeelden van de op te rollen objecten. Deze game tikt die hamsterbox absoluut af. Je kunt zelfs wc papier oprollen!

onbekend

Oké, laten we even eerlijk zijn. Corona, of Covid 19 whatever, is kut. Maar als jij zo’n hamsteraar bent, wil ik je gewoon vriendelijk verzoeken om daar even mee te kappen. Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Alle vier de supermarkten in mijn directe omgeving zijn toiletpapier-loos. Gun de ander ook gewoon zijn momentje op het toilet. Niemand veegt immers graag zijn reet af met een theedoek…

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?